Canon lanserer ny digitaltrykkserie

PUBLISERT: 9 april 2019
OPPDATERT: 9 april

Canons kundearrangement Cutting Edge i nederlandske Venlo ble arrangert 9-11. april. Flere norske kunder deltok og fikk ta del i lanseringen av siste tilvekst til Canons anerkjente imagePRESS-familie.

Cutting Edge
Canons årlige kundearrangement i nederlandske Venlo har etablert seg som et profesjonelt arrangement med verdiskapning, teknologimuligheter og nye forretningsområder som sentrale temaer. Med navnet Cutting Edge var det naturlig å tenke seg at de største overraskelsene i år ville komme innenfor arktrykk (cut sheet), og det var nettopp det som skjedde. Den nye serien imagePRESS C910 ble vist frem for første gang, med ”Light Production” teknologi som vil treffe perfekt for det norske markedet.

Opptil 90 sider i minuttet
Den nye serien bygger selvsagt videre på Canons anerkjente imagePRESS-teknologi, veletablert i det norske markedet som en soleklar markedsleder innenfor digitaltrykk. Canon imagePRESS C910 består av tre tonerbaserte modeller, C910, C810 og C710, med henholdsvis 90, 80 og 70 sider i minuttet som produksjonshastighet. Typiske månedsvolumer er inntil 500.000 trykksider, noe som bør treffe godt for norske selskaper, enten det gjelder grafiske aktører, hustrykkerier eller selskaper med stor grafisk egenproduksjon. Serien erstatter imagePRESS C850-serien, og i tillegg til forbedring i hastighet, mediemuligheter og brukervennlighet, kan den trykke bannere helt opptil 130 cm og det åpnes også for mange nye ferdiggjøringsalternativer. Muligheten for høykapasitets stacker for bannere samt inline liminnbinder vil være interessant for mange.

Canons arrangement i nederlandske Venlo er et årlig høydepunkt.

Perfekt for det norske markedet
Bjørn Frantsen var i Canons team som deltok sammen med den norske gruppen, som fikk være med på lanseringen av den nye imagePRESS-serien. Bjørn Frantsen tror C910-serien vil passe perfekt for det norske markedet.

– Kompakt og brukervennlig teknologi med stor kapasitet og driftssikkerhet, det er gode nyheter for norske kunder med høye krav til fleksibilitet og oppetid. Tilbakemeldingene fra de norske kundene som var med oss hit til Venlo bekrefter dette, samtidig som vi også opplevde stor interesse for andre løsninger, som flaggskipet imagePRESS C10000 og storformatløsningene Océ Arizona og Colorado. Bredden av løsninger gjør at vi kan tilby noe til alle som ønsker vekst og effektivitet i produksjonen, det inkluderer også støtte for ulike RIP-kontrollere og nye versjoner av vår arbeidsflytprogramvare, sier han.

God stemning blant norske kunder og Canon-medarbeidere.

Innovasjon på en rekke områder
Selv om den kompakte imagePRESS C910-serien betegnes som ”Light Production”, finner vi spesifikasjoner og funksjonalitet på et imponerende høyt nivå. Serien trykker med høy kvalitet på et bredt spekter av medier helt opp til 350 g/m2 papir, inkludert medier med tekstur. Den grafiske kvaliteten og bildegjengivelsen er på toppnivå, med 190 lpi raster og 2400 dpi oppløsning. På ferdiggjøringssiden imponerer serien med en rekke ferdiggjøringsløsninger, blant annet to alternative enheter for hefteproduksjon, en superkompakt etterbehandler for miljøer med liten plass, samt et meget interessant pro-adapter for direkte tilkobling til ulike tredjepartsløsninger innenfor ferdiggjøring. Dette ble vist med løsninger fra blant annet Booklet maker fra SDD.

Nærmere 500 kunder fra Europa deltar på Cutting Edge i Venlo. Food trucks var med å sette standarden for arrangementet.

– I over ti år har våre effektive imagePRESS-løsninger spilt en sentral rolle i forretningsveksten til tusener av kunder i hele Europa. Med de siste nyvinningene i utvalget av profesjonelle digitaltrykkmaskiner, styrker vi produktiviteten ytterligere med økt hastighet og maksimal oppetid. Samtidig kan kundene utvide produkttilbudet og slik sett få mest mulig igjen for investeringen. Fra markedsføringsmateriell til tilpassede bokomslag, personlige postkort og selv kampanjeemballasje i mindre opplag. ImagePRESS-teknologiene åpner en verden av muligheter for våre kunder, uavhengig av størrelse, sier Frantsen.

Spennende teknologiutvikling på mange områder, ikke minst integrasjoner mellom ulike maskinplattformer.

Printerne leverer produksjonshastigheter på opptil 90, 80 og 70 sider i minuttet på medier opptil 220 g/m2. Serien er utviklet for typiske månedlige produksjonsvolumer på opptil 500 000 sider i A4-format. Produktiviteten optimaliseres med færre serviceintervaller, mens printernes intuitive design og brukervennlig­het gjør dem til et godt valg for alle typer kunder, hevder Canon. Dette gjelder også dem som har lite erfaring med for eksempel fargestyring og etterbehandling.

De nye digitaltrykkmaskinene støtter et bredt spekter av medier på opptil 350 g/m2, i tillegg til en rekke utskriftsmedier med tekstur. Dette gjør at brukerne har allsidige produksjonsmuligheter. Enhetene kan også produsere bannerutskrifter på opptil 130 cm, nesten dobbelt så langt som foregående modell. På den måten kan kundene tilby en enda større produktportefølje som spenner fra alt fra bokomslag og plakater til brosjyrer og konvolutter.

SPEED. Fartsfylt moro for deltagerne, og sentralt for utviklingen og lanseringen av Canon imagePRESS C910.

Fleksibiliteten styrkes ytterligere med en rekke etterbehandlingsløsninger. Disse omfatter en høykapasitet stacker for bannerproduksjon, liminnbinder for kontinuerlig produksjon og to alternative enheter for hefteproduksjon inkludert en kompakt løsning for kunder med begrenset plass. Videre gir et nytt grensesnitt for etterbehandling av dokumenter (DFD) og et pro-adapter, mulighet for tilkobling mellom tredjeparts etterbehandlingsenheter og imagePRESS C910-serien. Dette gjør at brukerne av imagePRESS C910-serien får full nytte av etterbehandlingsmulighetene.

Med standard raster på 190 lpi, produserer de nye enhetene offset-lignende 2400 dpi utskriftskvalitet med levende farger og presis tekst gjennom hele opplaget. Utskriftskvaliteten er også upåklagelig på papir med tekstur eller preging. Dette skyldes det myke, elastiske laget på bildeoverføringsbeltet som gjør at toneren fordeles konsekvent på tvers av strukturerte overflater.

Nye imagePRESS C910 leveres i 90, 80 og 70 sider/min modeller, og trykker på gramvekter helt opp til 350 g/kvm.

Den nye serien støtter tre alternative RIP-kontrollere for optimal integrering i eksisterende oppsett og arbeidsflyt – versjon 7.1 av Canons PRISMAsync og innebygde G250 og eksterne H350 versjoner av EFI Fiery.

ImagePRESS C910-serien kommer for salg i mai 2019, og kan kjøpes direkte fra Canon og hos utvalgte forhandlere.

Les videre

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz