Avtale baner veien for digitaltrykt bølgepapp

PUBLISERT: 25 april 2019
OPPDATERT: 25 april
Joint Venture-signeringen mellom Koenig & Bauer og Durst fant sted i München. Fra venstre til høyre: Stefan Kappaun – EVP blekk & væsker hos Durst Group, Christopher Kessler – sjefsjurist hos Koenig & Bauer, Christoph Gamper – adm. dir. og deleier i Durst Group, Christian Gatterer – økonomisjef hos Durst Group, Jochen Sproll – prosjektsjef innen forretningsutvikling hos Koenig & Bauer – Claus Bolza-Schünemann, adm. dir. hos Koenig & Bauer, Harald Oberrauch – eier, Durst Group.

Overenskomsten er undertegnet. Durst og Koenig & Bauer starter et selskap sammen for å utvikle digitale produksjonssystemer for printing i ett pass på kartong og bølgepapp.

Vi har tidligere fortalt om det planlagte samarbeidet mellom Durst og Koenig & Bauer. Nå har de to foretakene undertegnet avtalen som skal bane vei for en felles utvikling av digitaltrykk i ett pass på falskartong og bølgepapp. Partene undertegnet avtalen 10. april, og den gjelder et 50/50 samarbeid i et helt nytt joint venture-selskap som kommer til å ha sin base i tyske Würzburg.

Til å begynne med kommer selskapets portefølje til å bestå av en Koenig & Bauer CorruJET 170 og en Durst SPC 130, samt tilhørende tjenester, blekkvirksomheten, og utviklingen av VariJET 106. I en pressemelding fremgår det at foretakene venter på godkjenning i henhold til gjeldende konkurranselovgiving. Dersom de får klarsignal fra berørte myndigheter så regner de med å kunne ansette en ny administrerende direktør og dra i gang virksomheten i slutten av mai.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324