EFI til investeringsselskap

Bill Muir, administrerende direktør hos EFI, ser muligheter for aksjonærene med oppkjøpet av EFI.

EFI, kjent for sine digitale trykkeri- og programvareløsninger, ser ut til å være ervervet av et datterselskap av Siris Capital Group. Transaksjonen forventes å utgjøre rundt 1,7 milliarder dollar.

Siris er et investeringsselskap som fokuserer på å investere og skape verdier i teknologibedrifter som står overfor teknologiendringer. Avtalen om oppkjøp av EFI (Electronics for imaging) er verdsatt til 1,7 milliarder kroner, og andelsprisen på aksjen ender opp på $ 37 hver. EFIs styre har godkjent avtalen, men har mulighet til å hente alternative oppkjøpsforslag fra andre interessenter i løpet av de neste 45 kalenderdagene.

– Vi tror at denne virksomheten gir overlegenhet og umiddelbar verdi til våre aksjonærer, og som samtidig gir oss en partner som kan legge til strategisk og operativ kompetanse for vår virksomhet, sier Bill Muir, konsernsjef i EFI, i en pressemelding og legger til:

– Vi er glade for å kunne samarbeide med Siris i det mest erfarne teamet i denne neste vekstfasen for EFI.

Frank Baker, en av Siri’s medstiftere, sier at EFI er i forkant med den digitale overgangen til bildefremstilling og trykkeribransjen, støttet av en sterk programvarearv og innovasjonskultur.

– Vi tror at EFI, med partnerskapet med Siris, vil være godt posisjonert for å fange transformasjonsmulighetene knyttet til økt effekt av digital inkjet, industriell automatisering og programvareaktivering. Vi gleder oss til å samarbeide med ledelsen for å hjelpe selskapet å nå sine strategiske mål.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.