Esko lanserer på Fespa

Esko lanserer sin nye motoriserte rull-feeder for høyere nøyaktighet i kutting av myke plakater på FESPA 2019.

Det nærmer seg Fespa i München, messen for de store formatene innen grafisk bransje. Den går av stabelen 14. – 17. mai og det belgiske firmaet Esko presenterer sine siste innovasjoner på messen.

Esko mener seg å ha observert at dagens produsenter av produkter innen sign og display har behov for større fleksibilitet, effektivitet og nøyaktighet. For å imøtekomme disse kravene vil Esko på messen presentere to nye løsninger: den nye motoriserte feederen for rullproduksjon innen soft signage og det oppgraderte skjærebordet Kongsberg C Edge, som riktignok ble lansert tidligere i år. På programvaresiden vil firmaet demonstrere sin integrerte serie Esko Software Platform 18.1.

–Disse siste lanseringene på FESPA demonstrerer vår dedikasjon til innovasjoner innen både hardware og software, noe som våre kunder vil høste langvarige fleksibiliteter og lønnsomhet av i produksjonen, sier Russell Weller, produktsjef i Esko.

Den motoriserte rullefeederen er den eneste løsningen i soft signage-sektoren som leverer gode skjæreresultater på strekkbare materialer fra første kutting og helt til slutten av rullen, hevder Esko. Dette eliminerer upresise skjæringer på soft signage-jobber som skyldes rynker, strekking eller ruller som ikke er rullet opp nøyaktig nok. Den nye feederen gjør at materialet aktivt for å unngå strekking føres frem til Kongsberg C64 skjærebordet i stedet for å dra det.

Det nye oppgraderbare Kongsberg C Edge bordet leverer høyhastighets produksjonsmuligheter i opp til 75 meter i minuttet ved en aksellerasjon på 1G, og dette er hastigheten Esko mener er nødvendig for å tilfredsstille markedets krav på wide format produksjonsutstyr. Til bordet kommer det en rekke tilvalg, som et beltedrevet matesystem, en ny Fast Tool Adapter som skal redusere nedetid og maksimere ytelse, en tungvekts-enhet for å lage brettelinjer i bølgepapp, og CorruSpeed-verktøyet, et ikke-oscillerende utstyr for høykvalitets kutting selv på høyt produksjonstempo.

–Hos Esko tror vi på å delta fra design til sluttprodukt for å bedre våre kunders produktivitet og effektivitet, legger Weller til. – På FESPA vil vi demonstrere våre nyeste innovasjoner innen hardware, backet av vår omfattende portefølje av programvareløsninger.

Esko vil holde til på stand A5-G10 på FESPA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon: VarioPRINT IX-serien er i gang

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

De første bestillingene og installasjonene av Varioprint IX-serien er i gang, meldes det fra Canon.

Canon har allerede mottatt de første bestillingene på den avanserte arkmatede inkjet trykkpressen siden lanseringen 1. april i år. I de kommende månedene blir den nye trykkpressen installert hos flere kunder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) og vil bidra til produksjons- og vekstmuligheter innen kommersiell utskrift.

Publisert av: 

Norsk Fjørfelag valgte Merkur Grafisk

Tekst: Roger Stormo | Foto: Merkur Grafisk

Da trykkeriet Norsk Fjørfelag benyttet gikk konkurs for to år siden, måtte de finne et nytt trykkeri for medlemsbladet sitt Fjørfe. Ett av kravene deres var at det måtte være et trykkeri som trykket i Norge og prisen var en viktig faktor, siden de er en liten organisasjon med begrensede midler. Etter en helhetsvurdering falt valget på Merkur Grafisk.

Publisert av: 

Omstilte produksjonen under koronakrisen

Koronakrisen medførte kraftig reduksjon i de grafiske oppdragene, noe som medførte permittering av mange i produksjonen hos CopyCat.  Sammen med Nautilus Subsea utviklet firmaet da prototyper for ansiktsvisirer og etablerte en produksjonslinje på kort tid. Visirproduksjonen har gitt nye muligheter og bragt optimismen tilbake hos CopyCat-medarbeiderne.

Publisert av: