Esko lanserer på Fespa

PUBLISERT: 9 mai 2019
OPPDATERT: 9 mai
Esko lanserer sin nye motoriserte rull-feeder for høyere nøyaktighet i kutting av myke plakater på FESPA 2019.

Det nærmer seg Fespa i München, messen for de store formatene innen grafisk bransje. Den går av stabelen 14. – 17. mai og det belgiske firmaet Esko presenterer sine siste innovasjoner på messen.

Esko mener seg å ha observert at dagens produsenter av produkter innen sign og display har behov for større fleksibilitet, effektivitet og nøyaktighet. For å imøtekomme disse kravene vil Esko på messen presentere to nye løsninger: den nye motoriserte feederen for rullproduksjon innen soft signage og det oppgraderte skjærebordet Kongsberg C Edge, som riktignok ble lansert tidligere i år. På programvaresiden vil firmaet demonstrere sin integrerte serie Esko Software Platform 18.1.

–Disse siste lanseringene på FESPA demonstrerer vår dedikasjon til innovasjoner innen både hardware og software, noe som våre kunder vil høste langvarige fleksibiliteter og lønnsomhet av i produksjonen, sier Russell Weller, produktsjef i Esko.

Den motoriserte rullefeederen er den eneste løsningen i soft signage-sektoren som leverer gode skjæreresultater på strekkbare materialer fra første kutting og helt til slutten av rullen, hevder Esko. Dette eliminerer upresise skjæringer på soft signage-jobber som skyldes rynker, strekking eller ruller som ikke er rullet opp nøyaktig nok. Den nye feederen gjør at materialet aktivt for å unngå strekking føres frem til Kongsberg C64 skjærebordet i stedet for å dra det.

Det nye oppgraderbare Kongsberg C Edge bordet leverer høyhastighets produksjonsmuligheter i opp til 75 meter i minuttet ved en aksellerasjon på 1G, og dette er hastigheten Esko mener er nødvendig for å tilfredsstille markedets krav på wide format produksjonsutstyr. Til bordet kommer det en rekke tilvalg, som et beltedrevet matesystem, en ny Fast Tool Adapter som skal redusere nedetid og maksimere ytelse, en tungvekts-enhet for å lage brettelinjer i bølgepapp, og CorruSpeed-verktøyet, et ikke-oscillerende utstyr for høykvalitets kutting selv på høyt produksjonstempo.

–Hos Esko tror vi på å delta fra design til sluttprodukt for å bedre våre kunders produktivitet og effektivitet, legger Weller til. – På FESPA vil vi demonstrere våre nyeste innovasjoner innen hardware, backet av vår omfattende portefølje av programvareløsninger.

Esko vil holde til på stand A5-G10 på FESPA.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1