Canon utvider UVgel-printerserien med nye Océ Colorado 1650

I dag åpnet Fespa-messen i München, og her stiller Canon ut sin nylanserte løsning, Océ Colorado 1650 på stand B5–E30. Her får besøkende demonstrert produksjon av veggdekor og selvklebende vinyl.

Canon lanserte 14. mai den nye Océ Colorado 1650-printeren som styrker utvalget av rull-til-rull-baserte storformatprintere som benytter Canons UVgel-teknologi. Med Océ Colorado 1650 introduseres et nytt elastisk blekk og Océ FLXfinish – to gode nyheter for kunder som etterspør mer mediefleksibilitet for økt vekstskaping i virksomheten.

Den nye 64-tommers produksjonsprinteren bygger på den banebrytende produktiviteten, utskrifts­kvaliteten og mediefleksibiliteten til Océ Colorado 1640. Printeren leverer optimal ytelse for leverandører som produserer større volum av for eksempel selvklebende vinyl, veggdekor, lerreter, «soft signage» og for- og bakbelyst grafikk som krever blekk som er elastisk med tanke på montering og innramming.

Océ Colorado 1650 benytter en ny versjon av Canons UVgel-blekk som er utviklet for maksimal fleksibilitet, dette fordi hver enkelt herdet blekkdråpe har større “elastisitet”. Utskriftene kan bøyes og brettes uten fare for sprekkdannelse, noe som er perfekt til “soft signage” applikasjoner.

Océ Colorado 1650 har i tillegg Océ FLXfinish. Dette er en unik egenskap som gir deg mulighet til å velge matt eller blank overflate for hver enkelt utskrift. Dermed kan du skrive ut med ulik finish – uten å måtte bytte blekk eller medier. Blank overflate typisk for applikasjoner som bannere og plakater hvor man ønsker en sterkere visuell effekt, mens matt overflate tar seg spesielt godt ut til innendørsapplikasjoner i kunstig lys, som veggdekor eller eksklusivt POS-materiell.

Med Océ FLXfinish-teknologien kan du også skrive ut på porøse medier som ubestrøket papir, samt «soft signage» -materialer som tekstilmaterialer med silikonkant. Dette er gjort mulig ved at hver blekkdråpe «fikseres» umiddelbart når de treffer utskriftmediet uten at den absorberes i substratet.

Colorado Series har presis blekkdråpeplassering. Dette gir tilnærmet perfekt registrering for tosidig utskrift og utskrift med «innsiden ut» for medier som rulles opp med utskriftssiden vendt inn, noe som gir enda større produktivitet og allsidighet.

–Da vi lanserte Océ Colorado 1640 på FESPA i 2017, var vi sikre på at Canon UVgel-teknologien skulle være plattformen for en utvidet produktserie utviklet for å gi kundene den optimale kombinasjonen av høy produktivitet, bredt fargespekter, mange bruksområder og lave livsløpskostnader, sier Michele Tuscano, Vice President, Large Format Graphics, CanonEMEA.

–Basert på de positive tilbakemeldingene fra kundene og kanalpartnerne våre har vi de to siste årene konsentrert innsatsen rundt utviklingen av en ny 64-tommers skriver som maksimerer UVgel teknologiens populære produksjonsfordeler og hever ytelsen for medier og applikasjoner som selvklebende vinyl, som utgjør en stadig større del av kundenes produksjon.

Tuscano sier videre: –Det at vi nå også tilbyr valget mellom matte eller blanke utskrifter med et enkelt knappetrykk, er en spennende utvikling for grafiske produsenter som får tilgang til nye forretnings­muligheter innen produksjon av innendørs POS-materiell og dekor av høy kvalitet – og det på én og samme skriver uten å måtte bytte medier eller blekk.

Océ Colorado 1650 er blitt testet av flere eksisterende Canon UVgel-kunder i EMEA-regionen, og de rapporterer om suverene resultater på tvers av et spekter av applikasjoner, som veggdekor, etiketter og reklamegrafikk.

Denne uken stiller Canon ut den nye løsningen på FESPA Global Print Expo 2019 i München i Tyskland (stand B5–E30). Her får besøkende demonstrert produksjon av veggdekor og selvklebende vinyl.

Canon har også med Océ Colorado 1640-modellen på standen og vil demonstrere utskrift av POS-materiell som plakater med integrert automatisk kutting med teknologi fra Fotoba, Canons partner innen etterbehandling.

Océ Colorado 1640-skriveren anbefales til utskriftsleverandører som i hovedsak produserer gulvgrafikk, plakater og skilt, samt dekor på plane flater som krever robuste utskrifter. Kundene nyter godt av kortere produksjonstid siden Canon UVgel-utskrifter er tørre når de kommer ut av skriveren. Kundene kan også velge blant et større spekter av utskriftsmedier til produksjon av iøynefallende innendørsapplikasjoner av høy kvalitet på maskinbestrøket offset-papir. Originalblekket gir lang holdbarhet med eksepsjonell motstandsdyktighet mot riper, avskrapning, vasking og skrubbing, samt kjemikalier og løsemidler – helt uten behov for ekstra laminering.

Per dags dato er det installert over 800 Océ Colorado 1640-skrivere på verdensbasis. 500 av disse befinner seg i EMEA-regionen, der mer enn 25 kunder har flere enheter. Data fra kundebasen viser at hver Colorado-enhet årlig skriver ut over 14 600 m2 i snitt, og at 12 prosent av enhetene produserer i overkant av 25 000 m2. Dette understreker den enestående produktiviteten disse skriverne gir takket være kombinasjonen av enestående utskriftshastighet, automatisert vedlikehold av dyser og enkel mediehåndtering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *