Merkur Grafisk tar flere grønne grep

En kjølig vårdag i mars 2019 rullet det nye biler ut på veien for kundene til Merkur Grafisk. Bilene går på strøm, og dette er et av mange grønne grep som den miljøbevisste bedriften tar.

Svanemerket papir, bærekraftig maskinpark og gode prosesser for trykk og kjemikalier var ikke nok for Merkur Grafisk. De ønsker å være en grønn bedrift, så da var det naturlig for dem å bruke elbiler til transport.

– Jeg ble så glad da jeg oppdaget Xfrakt. Nå kan vi i Merkur Grafisk bidra til bruk av elbiler, og for oss er det enda et steg i vår bevisstgjøring og satsing for å bli en miljøvennlig bedrift, sier daglig leder Kjetil Sjøeng.

Grønn transport
Xfrakt er et innovativt budbil-selskap med stort fokus på god service og godt miljø. Bilene deres er 100% elektrisk innenfor Oslo/Lysaker/Drammen/Gardermoen/Ski.
– Vi så at det manglet noe i markedet, og startet derfor Xfrakt for å bedre servicen i budbilbransjen, men også for å være mer innovative og bruke det beste og mest miljøvennlige alternativet- som i dag er elbiler, sier Benjamin Juell, daglig leder i Xfrakt.

Xfrakt har god erfaring med logistikk fra tidligere selskaper, og de vet derfor at det er viktig å ha de beste sjåførene og den beste servicen. De ønsker å revolusjonere måten vi ser på transport, og nå er de veldig fornøyd med å ha andre grønne bedrifter på laget.

– Vi synes Merkur er helt topp. Som flere av Xfrakts kunder så deler Merkur Grafisk mange av våre verdier. De har fokus på miljø, veldig god service, imøtekommende ansatte, men kanskje viktigst av alt så vil de alltid fornye seg og de er ikke redde for å prøve noe nytt. Alt dette gjør at vi har et flott samarbeid med Merkur, sier Juell.

En drivkraft mot et grønt samfunn
Kjetil håper at de kan bidra til bruk av elbil, og at flere av kundene deres smittes av det grønne engasjementet. Merkur Grafisk var en av de første grafiske bedriftene som ble svanemerket og de investerte nettopp i en ny, bærekraftig maskinpark, som også var et grønt grep.
– Vi må, vil og ønsker å være så rene og grønne som mulig. Forhåpentligvis kan vi inspirere og oppmuntre de andre kundene våre til å gå over til elbil. For oss er det viktig å ta det samfunnsansvaret, og derfor er det enkelt for oss å ta de valgene, sier Sjøeng. – Vi skal være en drivkraft mot et grønt samfunn, for vi gjør ikke dette bare for oss, vi gjør det for hele verden, legger han til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon: VarioPRINT IX-serien er i gang

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

De første bestillingene og installasjonene av Varioprint IX-serien er i gang, meldes det fra Canon.

Canon har allerede mottatt de første bestillingene på den avanserte arkmatede inkjet trykkpressen siden lanseringen 1. april i år. I de kommende månedene blir den nye trykkpressen installert hos flere kunder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) og vil bidra til produksjons- og vekstmuligheter innen kommersiell utskrift.

Publisert av: 

Norsk Fjørfelag valgte Merkur Grafisk

Tekst: Roger Stormo | Foto: Merkur Grafisk

Da trykkeriet Norsk Fjørfelag benyttet gikk konkurs for to år siden, måtte de finne et nytt trykkeri for medlemsbladet sitt Fjørfe. Ett av kravene deres var at det måtte være et trykkeri som trykket i Norge og prisen var en viktig faktor, siden de er en liten organisasjon med begrensede midler. Etter en helhetsvurdering falt valget på Merkur Grafisk.

Publisert av: 

Omstilte produksjonen under koronakrisen

Koronakrisen medførte kraftig reduksjon i de grafiske oppdragene, noe som medførte permittering av mange i produksjonen hos CopyCat.  Sammen med Nautilus Subsea utviklet firmaet da prototyper for ansiktsvisirer og etablerte en produksjonslinje på kort tid. Visirproduksjonen har gitt nye muligheter og bragt optimismen tilbake hos CopyCat-medarbeiderne.

Publisert av: