En limer og en laminerer

PUBLISERT: 16 mai 2019
OPPDATERT: 16 mai
Peter Langelotz fra Lamina System viser trykt kartong som lamineres.

Lamina System demonstrerer to halvautomatiske produkter på Fespa. En lamineringsmaskin og en fleksibel limmaskin – Gluer med en tilhørende arbeidsstasjon.

Limmaskinen Gluer ble vist på Fespa med en tilhørende arbeidstasjon.

Selskapets maskiner kan komme godt med i produksjonen av for eksempel todelte esker og andre emballasjer som totems eller andre displayprodukter.

Peter Langelotz, area sales manager hos Lamina System, forklarer flyten eksempelvis for en todelt kartongeske – den fortrykte kartongen lamineres, stanses ut for deretter å limes. Gluer håndterer en rekke materialer og produkter.
– Dette er halvautomatiske maskiner som passer ganske godt til små og middelstore opplag. Og digitalsiden trenger jo også å foredle sine ting til et ferdig produkt. Da kan våre maskiner hjelpe til.

Lamina System har totalt 15 maskiner i stallen, rettet mot to segmenter. Et etterbehandlingssegment i emballasjeleddet med limmaskiner samt lamineringsmaskinen der et printet overark fores opp med et korrugert emne. Selskapet holder til i Borås i Sverige og er årlig representert på Fespa som utstiller.

– Vi vil vise oss frem for våre kunder og så har vi jo hele vår agentstyrke her også som tar hit sine kunder fra de landene de kommer fra. Så vi treffer mange kunder, våre agenter og forsøker selvsagt også å skaffe nye kunder. Forhåpentligvis kan vi også selge noen maskiner. Vi er sterke på markedet og et velkjent varemerke som er kjent over hele verden, sier Peter Langelotz.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324