En limer og en laminerer

Peter Langelotz fra Lamina System viser trykt kartong som lamineres.

Lamina System demonstrerer to halvautomatiske produkter på Fespa. En lamineringsmaskin og en fleksibel limmaskin – Gluer med en tilhørende arbeidsstasjon.

Limmaskinen Gluer ble vist på Fespa med en tilhørende arbeidstasjon.

Selskapets maskiner kan komme godt med i produksjonen av for eksempel todelte esker og andre emballasjer som totems eller andre displayprodukter.

Peter Langelotz, area sales manager hos Lamina System, forklarer flyten eksempelvis for en todelt kartongeske – den fortrykte kartongen lamineres, stanses ut for deretter å limes. Gluer håndterer en rekke materialer og produkter.
– Dette er halvautomatiske maskiner som passer ganske godt til små og middelstore opplag. Og digitalsiden trenger jo også å foredle sine ting til et ferdig produkt. Da kan våre maskiner hjelpe til.

Lamina System har totalt 15 maskiner i stallen, rettet mot to segmenter. Et etterbehandlingssegment i emballasjeleddet med limmaskiner samt lamineringsmaskinen der et printet overark fores opp med et korrugert emne. Selskapet holder til i Borås i Sverige og er årlig representert på Fespa som utstiller.

– Vi vil vise oss frem for våre kunder og så har vi jo hele vår agentstyrke her også som tar hit sine kunder fra de landene de kommer fra. Så vi treffer mange kunder, våre agenter og forsøker selvsagt også å skaffe nye kunder. Forhåpentligvis kan vi også selge noen maskiner. Vi er sterke på markedet og et velkjent varemerke som er kjent over hele verden, sier Peter Langelotz.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon: VarioPRINT IX-serien er i gang

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

De første bestillingene og installasjonene av Varioprint IX-serien er i gang, meldes det fra Canon.

Canon har allerede mottatt de første bestillingene på den avanserte arkmatede inkjet trykkpressen siden lanseringen 1. april i år. I de kommende månedene blir den nye trykkpressen installert hos flere kunder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) og vil bidra til produksjons- og vekstmuligheter innen kommersiell utskrift.

Publisert av: 

Norsk Fjørfelag valgte Merkur Grafisk

Tekst: Roger Stormo | Foto: Merkur Grafisk

Da trykkeriet Norsk Fjørfelag benyttet gikk konkurs for to år siden, måtte de finne et nytt trykkeri for medlemsbladet sitt Fjørfe. Ett av kravene deres var at det måtte være et trykkeri som trykket i Norge og prisen var en viktig faktor, siden de er en liten organisasjon med begrensede midler. Etter en helhetsvurdering falt valget på Merkur Grafisk.

Publisert av: 

Omstilte produksjonen under koronakrisen

Koronakrisen medførte kraftig reduksjon i de grafiske oppdragene, noe som medførte permittering av mange i produksjonen hos CopyCat.  Sammen med Nautilus Subsea utviklet firmaet da prototyper for ansiktsvisirer og etablerte en produksjonslinje på kort tid. Visirproduksjonen har gitt nye muligheter og bragt optimismen tilbake hos CopyCat-medarbeiderne.

Publisert av: