Hastighet i fokus på Fespa

PUBLISERT: 16 mai 2019
OPPDATERT: 16 mai
Fespa 2019.

av Peter Ollén

Når det nå har gått to dager av årets Fespa kan vi konstatere at det står ganske bra til i bransjen. Det handles friskt og det er for det meste positive toner å høre fra de besøkende vi har snakket med.

At forretningene går godt kan man ikke minst se på det som betones mest på messen, nemlig hastighet. 30 prosent raskere, dobbelt så raskt osv er løfter som deles ut. Iblant uten spesiell grunn – det dreier seg da om skissemodus med lave oppløsninger. Men for det meste har man lykkes med å skremme opp printhodene til å arbeide raskere.

Etterbehandlingen må naturligvis henge med. Der ser vi automatiske verktøybytter på skjærebordet og elektrisk oscillerende kniver som tar seg gjennom lag på flere centimeter. Selv om det ikke er mulig å kutte raskere så gir det totalt sett store besparelser når man ikke behøver å være med og bytte skjæreverktøy.

Jeg har siden for noen år siden hatt den tillit å være vise ordfører i den europeiske organisasjonen. Det innebærer også at jeg er med når vi hvert år deler ut priser til de mest innovative løsningene som har kommet frem i løpet av året. Noe vi har etterlyst og som nå faktisk skjer, er at programvarene blir vesentlig bedre på å fremme struktur og en mer effektiv arbeidsmetode. Da vi i går delte ut årets priser, gikk flere av disse nettopp til programvareløsninger.

Til venstre: Peter Ollén. Til høyre: årets prisvinnere.

Her ser du hvilke produkter og programvarer som fikk årets 28 statuetter.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324