Hastighet i fokus på Fespa

Fespa 2019.

av Peter Ollén

Når det nå har gått to dager av årets Fespa kan vi konstatere at det står ganske bra til i bransjen. Det handles friskt og det er for det meste positive toner å høre fra de besøkende vi har snakket med.

At forretningene går godt kan man ikke minst se på det som betones mest på messen, nemlig hastighet. 30 prosent raskere, dobbelt så raskt osv er løfter som deles ut. Iblant uten spesiell grunn – det dreier seg da om skissemodus med lave oppløsninger. Men for det meste har man lykkes med å skremme opp printhodene til å arbeide raskere.

Etterbehandlingen må naturligvis henge med. Der ser vi automatiske verktøybytter på skjærebordet og elektrisk oscillerende kniver som tar seg gjennom lag på flere centimeter. Selv om det ikke er mulig å kutte raskere så gir det totalt sett store besparelser når man ikke behøver å være med og bytte skjæreverktøy.

Jeg har siden for noen år siden hatt den tillit å være vise ordfører i den europeiske organisasjonen. Det innebærer også at jeg er med når vi hvert år deler ut priser til de mest innovative løsningene som har kommet frem i løpet av året. Noe vi har etterlyst og som nå faktisk skjer, er at programvarene blir vesentlig bedre på å fremme struktur og en mer effektiv arbeidsmetode. Da vi i går delte ut årets priser, gikk flere av disse nettopp til programvareløsninger.

Til venstre: Peter Ollén. Til høyre: årets prisvinnere.

Her ser du hvilke produkter og programvarer som fikk årets 28 statuetter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona åpnet HP deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: