Ny pdf-standard for skilt og display

En ny preflight-spesifikasjon for sign-og displaysegmentet skal gi økt mulighet til interne kvalitetskontroller.

The Ghent Workgroup (GWG) har en betatest av en ny preflight-spesifikasjon for sign- og displaymarkedet. Sammen med Callas og Enfocus preflight-profiler blir spesifikasjonene tilgjengelige for alle. Ifølge GWG kommer programvareleverandører å kunne forberede seg til en standardisert kvalitetskontroll mens skiltmakere kan utnytte profilene for intern kvalitetskontroll.

Alt fra bannere til skilter
– Hver og ett av disse produktene har sine egne tekniske krav og å fange dem alle i en spesifikasjon var ingen lett oppgave. Etter noen studier ble det klart at vi var nødt til å presentere tø nøkkelfaktorer: visningsavstand og skaleringsfaktor for å kunne lage en spesifikasjon, sier David Van Driessche, administrerende direktør for GWG:

Visningavstand står for den gjennomsnittlige avstanden mellom seeren og skiltet. Jo større avstand – desto lavere bildeoppløsning. Skaleringsfaktoren innebærer hvordan man bryter ned utskriften i ulike deler, da tegn ofte er veldig store, for eksempel 1/10 eller 1/48.

– Vi slutter med et oppsett med regler for hele markedssegmentet og i stedet innfører vi begrepene visningsavstand og skaleringsfaktor. Naturligvis kan programmer som selv lager pdf-filer velge hvordan de bestemmer seg for å integrere reglene. De kan fortsatt tilby ulike maler eller preflight-profiler for ulike produkttyper.

Stort fargerom
Noe som skiller den nye spesifikasjonen fra tidligere er at den åpner hvilke fargespor som kan benyttes i en pdf-fil. Det er viktig på grunn av antallet utmatningsalternativer. For første gang tillater spesifikasjonen bruken av fargerom som er kalibrert etter RGB eller LAB for alle delene i et pdf-dokument.

Spesifikasjonen kan lastes ned på GWGs nettside og alt materiale er gratis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: