Inntar Norden med nytt forretningssystem

PUBLISERT: 20 juni 2019
OPPDATERT: 20 juni
Peter Lofthag og Kristoffer Hermansson på NI Solutions på hver side av Datalines konsernsjef og grunnlegger Dirk Deroo.

Multipress er et forretningssystem for grafiske selskaper fra Dataline. NI Solutions har blitt betrodd oppgaven med å lansere salget av programvaren i Norden. Multipress har blitt kåret til det beste MIS-systemet av organisasjonen European Digital Press. (EDP).

Multipress-programvaren integrerer hele produksjonskjeden – fra ripping til maskiner. Kristoffer Hermansson og Peter Lofthag på NI Solutions selger produktet på det nordiske markedet:

– Det som er smidig, er at de har en forbindelse til Calderas ripper som vi selger. Dette gir deg mulighet til å få en fullstendig automatisert flyt fra å be om filer fra kunden til å sende fakturaen. Alt er automatisert med kostnadsberegninger og jobber, sier Kristoffer Hermansson.

Forhandleren NI Solutions, med sine over 20 ansatte, blir 25 år i år og er en del av Network Innovation. De er tilgjengelige i markedene i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Utvalget inkluderer storformatprintere, både øko-, -solvent og vannbaserte maskiner fra Epson. Andre produkter i stallen er appliseringsbord fra Kala, skjæreplottere fra Graphtec, Chili Publishs redigeringsprogram for sideproduksjon og mer.

Network Innovation begynte arbeidet med å selge Multipress denne våren. Programvaren er rettet mot alle typer grafiske selskaper som holder på med trykking.

– Vi lærer fortsatt. Vi har begynt å selge Multipress i Finland, og vi har hatt stor suksess med to store avtaler, sier Peter Lofthag fra NI Solutions og peker på fordelene:

– Du har total kostnadskontroll og tidskontroll på jobben og kan helt automatisk sende prisforslag til kunden og få godkjenning av bestillinger. Du sparer mye tid.

– Multipress passer godt sammen med oss ​​da vi selger mye automatisering og arbeidsflyt.

Dirk Deroo er grunnlegger og administrerende direktør i Dataline. Han sier at det europeiske selskapet er dedikert til grafisk industri, og peker på mulighetene for Multipress:

– Det er mer enn en programvare. Vi har en programvareløsning som er så spesialisert innen grafisk industri at vi kan håndtere alle produksjonsteknikker som eksisterer i bransjen. For ti år siden investerte jeg i storformatbransjen fordi jeg så det samme problemet som for 20 år siden i offsetindustrien. Så jeg bygget inn den store formatteknologien i programvaren som allerede håndterer skjerm, offset og digital utskrift.

Han mener at selskapets produkt skiller seg ut i forhold til sine konkurrenter.

– Dette er veldig forskjellig fra andres programmer. På dette stadiet kan jeg si at jeg ennå ikke har sett en programvare som kan beregne produksjonskostnadene for storformatjobber så nøyaktig og like fort som Multipress-applikasjonen.

Dirk Deroo sier at offsettrykksselskapene ikke sjekket produksjonskostnadene for 20 år siden. Og når han snakker til de digitale printshoppene i dag, er det det samme:

– De vet hva salgsprisen er, men ikke hva produksjonskostnaden er. Å vite produksjonskostnadene er viktigst, for hvis du beregner hvor mye og hvor lenge en maskin kan fungere og hvor mye materiale og blekk du bruker og hvordan du kombinerer alt, kan du automatisk planlegge, bestille mål og lag statistikk. På denne måten starter det alltid med estimering, beregning og produksjonskostnad og produksjonstid. Vi regner ut alt dette på ett og et halvt minutt.

For fire år siden hadde Dataline 6000 brukere av Multipress i Benelux-landene, ifølge Deroo. Det var da han tok beslutningen om å gå globalt med markedsføringen.

– Vi er nå aktive i Norden og snakker med mange selskaper som planlegger å bruke vår programvare i de kommende årene.

– NI Solutions er en sterk merkevare, så det er logisk at to sterke selskaper jobber sammen fordi det er mye arbeid å gjøre, og du kan ikke gjøre det alene.

Dataline har satt lista på å få maksimalt 100 kundeprosjekter i året. Et prosjekt kan implementeres hos en kunde på to måneder. Spørsmålet er heller om kunden er klar for omstillingen på to måneder. Deroo sier at det kan ta tid å lære og det avhenger mye av arbeidssituasjonen i selskapet – noen ganger kan det ta 3-4 måneder.

– Det er derfor viktig at vi er svært involvert i disse hundre selskapene vi tar vare på, sier han og understreker at de er et proaktivt selskap i markedet. 15 av de ansatte har høy kompetanse innen printprosesser. Disse arbeider utelukkende med installasjon og implementering av produktet i kundenes lokaler.

 

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz