Compress UV LED printer til Logomotivet

Logomotivet holder til i en rustikk låve på Nodeland utenfor Kristiansand.

Logomotivet holder til i en rustikk låve på Nodeland utenfor Kristiansand. Daglig leder Andreas Mølland gleder seg til å ta i bruk den nye maskinen firmaet har bestilt, en Compress iUV-600s. Han har mange kreative tanker rundt bruksområder.

–Ikke minst trykk på diverse treprodukter blir spennende å teste ut, sier Andreas. Han benytter trevirke fra egen skog. Maskinen kan printe på alt fra aluminium, glass, plastikk, akryl, tre, plexiglass, duk, lerret, lær, PVC med mere. Den er dessuten konstruert med tanke på minst mulig vedlikehold, og for konsistent kvalitet dag etter dag. Det patenterte WIMS-systemet sørger for at hvitt blekk sirkulerer kontinuerlig, slik at det hvite pigmentet ikke legger seg på bunnen av beholderen. Skrivehodet har 8 UV LED soner som kan konfigureres etter eget ønske. En vanlig konfigurasjon er CMYK + 3 hvite + 1 lakk.

Utskriftsområdet er 600 x 450mm med opp til hele 30 cm høyde på media. Automatisk høydejustering av media er standard, og  den produserer opp til 12 m² i timen, i produksjonsmodus dual cmyk. Maks oppløsning er på 2880 x 1400 dpi og variabel dråpestørrelse gir topp kvalitet på print med IQ interweave teknologien for å unngå «banding» også ved lav oppløsning.
Ønsker man å printe på runde gjenstander (glass/flasker) så finnes det en »turnaround unit» som opsjon. Printeren støtter utskrift av braille (blindeskrift/ taktil merking).

Mølland har bestilt printeren fra forhandler Stein Raaness AS i Oslo. Her kan du se printeren benyttet til å dekorere en el-gitar:

Brosjyre på printeren (PDF)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: