Compress UV LED printer til Logomotivet

Logomotivet holder til i en rustikk låve på Nodeland utenfor Kristiansand.

Logomotivet holder til i en rustikk låve på Nodeland utenfor Kristiansand. Daglig leder Andreas Mølland gleder seg til å ta i bruk den nye maskinen firmaet har bestilt, en Compress iUV-600s. Han har mange kreative tanker rundt bruksområder.

–Ikke minst trykk på diverse treprodukter blir spennende å teste ut, sier Andreas. Han benytter trevirke fra egen skog. Maskinen kan printe på alt fra aluminium, glass, plastikk, akryl, tre, plexiglass, duk, lerret, lær, PVC med mere. Den er dessuten konstruert med tanke på minst mulig vedlikehold, og for konsistent kvalitet dag etter dag. Det patenterte WIMS-systemet sørger for at hvitt blekk sirkulerer kontinuerlig, slik at det hvite pigmentet ikke legger seg på bunnen av beholderen. Skrivehodet har 8 UV LED soner som kan konfigureres etter eget ønske. En vanlig konfigurasjon er CMYK + 3 hvite + 1 lakk.

Utskriftsområdet er 600 x 450mm med opp til hele 30 cm høyde på media. Automatisk høydejustering av media er standard, og  den produserer opp til 12 m² i timen, i produksjonsmodus dual cmyk. Maks oppløsning er på 2880 x 1400 dpi og variabel dråpestørrelse gir topp kvalitet på print med IQ interweave teknologien for å unngå «banding» også ved lav oppløsning.
Ønsker man å printe på runde gjenstander (glass/flasker) så finnes det en ”turnaround unit” som opsjon. Printeren støtter utskrift av braille (blindeskrift/ taktil merking).

Mølland har bestilt printeren fra forhandler Stein Raaness AS i Oslo. Her kan du se printeren benyttet til å dekorere en el-gitar:

Brosjyre på printeren (PDF)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt blad ute

Sign & Print nummer 226 er ute, med Canons Anton Strand som…

Karibu setter nye standarder for rull-til-rull print

Stiefel Digitalprint GmbH i Lenting nær München ble nylig den første kunden som begynte å produsere på en Karibu rull-til-rull printer. Både administrerende direktør og operatør er begeistret for kvaliteten som Karibu leverer på alt materialet: –Det beste jeg noensinne har sett i rull-til-rull-print.

Publisert av: 

web-to-print: Intervju med Fabian Frenzel

Forklaringen på hvorfor WtP er et vellykket konsept, er ikke fordi online trykkerier bruker flest mulig og størst mulige trykkpresser. Disse er lett tilgjengelige i alle deler av verdenen. Den virkelige verdien av WtP er basert på en enkel idé – nemlig en brukervennlig online plattform, som pålitelig oppfyller kundenes krav.

Publisert av: 

Kvesser i alle emballasjesegmenter

Antalis kom inn på Empack-messen og viste den bredden de har i emballasjeløsninger.
– Alt fra standardløsninger, spesielle løsninger til det faktum at du kan gå fra enkle produkter til en helhet med maskiner for automatisk emballasje. Det er det vi prøver å symbolisere her, sier Fredrik Carlsson.

Publisert av: