Agfa setter en ny standard med SPIR@L-teknologi

PUBLISERT: 9 august 2019
OPPDATERT: 9 august

Agfa lanserer SPIR@L, firmaets nyeste patenterte rasterteknologi, som revolusjonerer det tradisjonelle rasterpunktet med en ny utforming. Den nye utformingen fører til økt kvalitet, samtidig som den reduserer produksjonskostnadene. Dette er det siste innen Agfas ECO³-program, som fokuserer på økonomi, økologi og ekstra bekvemmelighet.

SPIR@L er Agfas nyeste patenterte rasterteknologi, som kan benyttes til trykking av både aviser og annet, for heatset- og coldset trykk . Ifølge Agfa muliggjør dette at man beholder punktgrafikken skarp fra presse til papir i området fra 1% til 99 %. Dette uten at det krever noe ekstra arbeid, og produsenten garanterer klare farger og bildeskarphet.

Det er fasongen på rasterpunktene som er annerledes, og Agfa hevder at med denne teknikken blir vanlige trykkforstyrrelser som oppfattes som støy i bildet usynlige. Brukere som allerede har tatt SPIR@L i bruk kan bekrefte at de ikke lenger får fargekontaminering i Cyan, hevdes det. Resultatet er en reproduksjon i høyere kvalitet. Dessuten reduseres fargemengden på grunn av punktets form, noe som gir økt nytte i form av kortere tørketid og lavere strømforbruk.

–SPIR@L-konseptet er enkelt, men genialt, sier Erik Peeters, Agfas markedssjef i avdelingen for sivil trykk. –Vi erstattet de tradisjonelle punktene med en mer effektiv spiralform. Dermed kreves det mindre farge for å fylle ut det samme området, noe som resulterer i et krystallklart bilde og høyere effektivitet i trykkeriet.

SPIR@L systemet skal ikke kreve noen maskinvareoppgradering i forhold til til eksisterende trykk, ei heller ny arbeidsflyt.

Om Agfas ECO³-program
SPIR@L er en avgjørende faktor i Agfas ECO3-program. Ved å designe og skape løsninger basert på maskinvare, programvare og forbruksvarer, fokuserer Agfa på økologi, økonomi og ekstra bekvemmelighet (ECO³) for å gjøre førtrykk- og trykk oppgavene enklere, mer kostnadseffektive samt enklere å administrere og vedlikeholde.
–SPIR@L er i tråd med Agfas ECO³-filosofi ved å forbedre kvaliteten på produktene og bidra til tidsbesparelser og økonomiske besparelser for kundene, sier Guy Desmet, Leder av Marketing Offset Solutions hos Agfa.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1