Ricoh med 100% fornybar elektrisitet

PUBLISERT: 9 august 2019
OPPDATERT: 21 mars

Fra sentralt hold i Tokyo meldes det denne uken at Ricoh fra og med finansåret 2019, som begynte første april, kun vil benytte elektrisitet fra fornybare energikilder for å dekke behovet for elektrisitet i arbeidet med å bygge bedriftens kjerneprodukter, A3 multifunksjonsskrivere.

All elektrisitet til fasiliteter hvor Ricoh monterer A3 MFPer, inkludert overhaling av bruktmaskiner, vil utelukkende komme fra fornybare kilder. Dette gjør de som et skritt på veien mot sin målsetning om å nå RE 100-målet om å kun bruke 100% fornybar elektrisitet i hele sin virksomhet. RE 100 er et globalt initiativ som støttes av bedrifter som har skrevet under en avtale om å anskaffe 100% av elektrisitet til sine virksomheter fra fornybare kilder.

Etter at Ricoh annonserte sin deltakelse i RE 100 i april 2017 har Ricoh-gruppen igangsatt store energisparende tiltak og andre initiativer. De har også installert egne har også installert egne kraftproduksjonsanlegg og har byttet til strømkilder med høyere andeler fornybar energi. Til dags dato har de byttet til 100% fornybar elektrisitet i ni salgskontorer i Europa i tillegg til gjenbruk/resirkuleringsprosesser ved fabrikkene i Frankrike. Andre tiltak inkluderer anskaffelse av tredjeparts kvalifisering Nearly ZEB ved Gifu-filialen i Ricoh Japan, et innenlandsk salgsselskap.

Dette siste initiativet er initiert på kjøpsavtaler for I-REC og J-Credit hentet fra fornybar energi, og samsvarer med 37 GWh strøm som Ricoh kjøper dette regnskapsåret for alle selskapets anlegg for A3 MFP-montering. Når kraftkjøp for dette regnskapsåret er avsluttet, vil sertifikatene bli innløst og kredittene trukket tilbake.

I tillegg til å øke bruken av fornybar energi til virksomheten ytterligere, forbedrer initiativet hvor attraktive kundene opplever at Ricohs A3 MFP-er, på grunn av deres lavere miljøpåvirkning. Gjennom dette initiativet tar Ricoh sikte på å fremskynde realiseringen av et nullutslippssamfunn sammen med sine aksjonærer.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1