Gop lanserer gjenvunnet plastplate

Plastleverandøren Gop skal tilby en materialplate beregnet på grafisk bransje.

Ecoprint er en ny hvit skumbasert plate som er beregnet på grafisk bransje. Platen er delvis tilvirket av gjenvunnet polypropylen, PP.

Det nye materialet er delvis lagd av gjenvunnet råvare. Ifølge Gop er dette noe som det lenge har vært etterspørsel etter blant de skandinaviske printaktører, etter at hardere krav stilles fra markedet om å levere trykksaker med fokus på holdbarhet, høy printkvalitet og lav vekt.

Martin Gut, produktutvikler hos Gop, sier at materialet er fritt fra tilsetninger, noe som gir gode forutsetninger for gjenvinning. Han sier videre at karbonutslippene er generelt lave ved tilvirkning av polypropylen, og ved eventuell forbrenning utvikles bare karbondioksid og vann. Sammenliknet med andre liknende materialer veier PP mindre og er enklere å frakte, noe som resulterer i lavere transportkostnader og utslipp.

Ecoprint kommer nå til å bli distribuert via Gop i Sverige, Norge og Danmark. Til å begynne med kommer den hvite skumplaten til å finnes på lager i formatene 2 x 3050 x 1220 og 3 x 3050 x 1220 millimeter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *