Gop lanserer gjenvunnet plastplate

PUBLISERT: 2 september 2019
OPPDATERT: 2 september
Plastleverandøren Gop skal tilby en materialplate beregnet på grafisk bransje.

Ecoprint er en ny hvit skumbasert plate som er beregnet på grafisk bransje. Platen er delvis tilvirket av gjenvunnet polypropylen, PP.

Det nye materialet er delvis lagd av gjenvunnet råvare. Ifølge Gop er dette noe som det lenge har vært etterspørsel etter blant de skandinaviske printaktører, etter at hardere krav stilles fra markedet om å levere trykksaker med fokus på holdbarhet, høy printkvalitet og lav vekt.

Martin Gut, produktutvikler hos Gop, sier at materialet er fritt fra tilsetninger, noe som gir gode forutsetninger for gjenvinning. Han sier videre at karbonutslippene er generelt lave ved tilvirkning av polypropylen, og ved eventuell forbrenning utvikles bare karbondioksid og vann. Sammenliknet med andre liknende materialer veier PP mindre og er enklere å frakte, noe som resulterer i lavere transportkostnader og utslipp.

Ecoprint kommer nå til å bli distribuert via Gop i Sverige, Norge og Danmark. Til å begynne med kommer den hvite skumplaten til å finnes på lager i formatene 2 x 3050 x 1220 og 3 x 3050 x 1220 millimeter.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik