Gop lanserer gjenvunnet plastplate

PUBLISERT: 2 september 2019
OPPDATERT: 2 september
Plastleverandøren Gop skal tilby en materialplate beregnet på grafisk bransje.

Ecoprint er en ny hvit skumbasert plate som er beregnet på grafisk bransje. Platen er delvis tilvirket av gjenvunnet polypropylen, PP.

Det nye materialet er delvis lagd av gjenvunnet råvare. Ifølge Gop er dette noe som det lenge har vært etterspørsel etter blant de skandinaviske printaktører, etter at hardere krav stilles fra markedet om å levere trykksaker med fokus på holdbarhet, høy printkvalitet og lav vekt.

Martin Gut, produktutvikler hos Gop, sier at materialet er fritt fra tilsetninger, noe som gir gode forutsetninger for gjenvinning. Han sier videre at karbonutslippene er generelt lave ved tilvirkning av polypropylen, og ved eventuell forbrenning utvikles bare karbondioksid og vann. Sammenliknet med andre liknende materialer veier PP mindre og er enklere å frakte, noe som resulterer i lavere transportkostnader og utslipp.

Ecoprint kommer nå til å bli distribuert via Gop i Sverige, Norge og Danmark. Til å begynne med kommer den hvite skumplaten til å finnes på lager i formatene 2 x 3050 x 1220 og 3 x 3050 x 1220 millimeter.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324