Den første single pass-maskinen får klartegn fra Fogra

Fogras prepress-leder Andreas Kraushaar og Josep Marin Felipe, markedsførings- og produktansvarlig for EFI Nozomi.

Den store inkjetmaskinen til EFI, som spytter ut bølgepapp-plater med single pass-teknikk sertifiseres av Fogra. Dette er første gang noensinne at utskrifter i ett pass på bølgepapp oppfyller organisasjonens tøffe krav til kontinuitet i trykkvaliteten.

Et dilemma med single pass-teknikker er vanligvis at det merkes på stabiliteten i trykkvaliteten – utskriftene blir ujevne. Et foretak som det virker kan ha knekt koden er EFI. Det mener i alle fall den grafiske forskningsorganisasjonen Fogra som gir EFI og foretakets lange inkjetkjempe med led-herding kompatibilitet med deres høyt oppsatte standarder. Fogra-organisasjonen hedrer EFIs maskin med sertifiseringen Process Standard Digital Print Check (PSD).

Ble testet i sommer
Testkjøringen av maskinen ble i sommer gjennomført i Spania på EFIs anlegg for industrielle printere. Fogras prepress-sjef Andreas Kraushaar og hans forskerteam testet såvel prosesskontroll, trykkvaliteten og hele arbeidsflyten. Printeren klarte alle tester og krav – både Fogra39-standarden samt GRACoL/ SWOP-standarden fra den amerikanska bransjeorganisasjonen Idealliance.

– EFI har vært et aktivt medlem i Fogra i mange år og har bidratt til utviklingen av Fogra Process Standard Digital, sier Kraushaar i en pressmelding og legger til at han derfor ikke er forbauset over at Nozomi C1800 klarte de oppsatte kriteriene.

75 meter i minuttet

José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, foran Nozomi C1800.

Nozomi C18000 er utviklet for å printe på bølgepapp og kartong i høy hastighet, og gjør dette takket være single pass-teknikk. Kjørehastigheten på maskinen som skriver ut med seks farger plus hvit er opp til 75 meter per minutt. Med PSD-sertifiseringen får EFI erkjennelse om pålitelighet og kvalitet ut mot kunder på markedet.

Selvsikkerhet hos kundene
José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, sier at sertifiseringen nok en gang viser at EFI leverer overlegen kvalitet som gir kunder en selvsikkerhet i deres daglige virksomhet:

– Dette sertifikatet sikrer at uteffekten i Nozomi C18000 oppfyller bølgepappkundenes forventninger innen emballasje- og displayindustrien når det gjelder fargeomfang, pålitelighet, presisjon og repeterbarhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: