Den første single pass-maskinen får klartegn fra Fogra

PUBLISERT: 17 september 2019
OPPDATERT: 17 september
Fogras prepress-leder Andreas Kraushaar og Josep Marin Felipe, markedsførings- og produktansvarlig for EFI Nozomi.

Den store inkjetmaskinen til EFI, som spytter ut bølgepapp-plater med single pass-teknikk sertifiseres av Fogra. Dette er første gang noensinne at utskrifter i ett pass på bølgepapp oppfyller organisasjonens tøffe krav til kontinuitet i trykkvaliteten.

Et dilemma med single pass-teknikker er vanligvis at det merkes på stabiliteten i trykkvaliteten – utskriftene blir ujevne. Et foretak som det virker kan ha knekt koden er EFI. Det mener i alle fall den grafiske forskningsorganisasjonen Fogra som gir EFI og foretakets lange inkjetkjempe med led-herding kompatibilitet med deres høyt oppsatte standarder. Fogra-organisasjonen hedrer EFIs maskin med sertifiseringen Process Standard Digital Print Check (PSD).

Ble testet i sommer
Testkjøringen av maskinen ble i sommer gjennomført i Spania på EFIs anlegg for industrielle printere. Fogras prepress-sjef Andreas Kraushaar og hans forskerteam testet såvel prosesskontroll, trykkvaliteten og hele arbeidsflyten. Printeren klarte alle tester og krav – både Fogra39-standarden samt GRACoL/ SWOP-standarden fra den amerikanska bransjeorganisasjonen Idealliance.

– EFI har vært et aktivt medlem i Fogra i mange år og har bidratt til utviklingen av Fogra Process Standard Digital, sier Kraushaar i en pressmelding og legger til at han derfor ikke er forbauset over at Nozomi C1800 klarte de oppsatte kriteriene.

75 meter i minuttet

José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, foran Nozomi C1800.

Nozomi C18000 er utviklet for å printe på bølgepapp og kartong i høy hastighet, og gjør dette takket være single pass-teknikk. Kjørehastigheten på maskinen som skriver ut med seks farger plus hvit er opp til 75 meter per minutt. Med PSD-sertifiseringen får EFI erkjennelse om pålitelighet og kvalitet ut mot kunder på markedet.

Selvsikkerhet hos kundene
José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, sier at sertifiseringen nok en gang viser at EFI leverer overlegen kvalitet som gir kunder en selvsikkerhet i deres daglige virksomhet:

– Dette sertifikatet sikrer at uteffekten i Nozomi C18000 oppfyller bølgepappkundenes forventninger innen emballasje- og displayindustrien når det gjelder fargeomfang, pålitelighet, presisjon og repeterbarhet.

Les videre

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz