Den første single pass-maskinen får klartegn fra Fogra

Fogras prepress-leder Andreas Kraushaar og Josep Marin Felipe, markedsførings- og produktansvarlig for EFI Nozomi.

Den store inkjetmaskinen til EFI, som spytter ut bølgepapp-plater med single pass-teknikk sertifiseres av Fogra. Dette er første gang noensinne at utskrifter i ett pass på bølgepapp oppfyller organisasjonens tøffe krav til kontinuitet i trykkvaliteten.

Et dilemma med single pass-teknikker er vanligvis at det merkes på stabiliteten i trykkvaliteten – utskriftene blir ujevne. Et foretak som det virker kan ha knekt koden er EFI. Det mener i alle fall den grafiske forskningsorganisasjonen Fogra som gir EFI og foretakets lange inkjetkjempe med led-herding kompatibilitet med deres høyt oppsatte standarder. Fogra-organisasjonen hedrer EFIs maskin med sertifiseringen Process Standard Digital Print Check (PSD).

Ble testet i sommer
Testkjøringen av maskinen ble i sommer gjennomført i Spania på EFIs anlegg for industrielle printere. Fogras prepress-sjef Andreas Kraushaar og hans forskerteam testet såvel prosesskontroll, trykkvaliteten og hele arbeidsflyten. Printeren klarte alle tester og krav – både Fogra39-standarden samt GRACoL/ SWOP-standarden fra den amerikanska bransjeorganisasjonen Idealliance.

– EFI har vært et aktivt medlem i Fogra i mange år og har bidratt til utviklingen av Fogra Process Standard Digital, sier Kraushaar i en pressmelding og legger til at han derfor ikke er forbauset over at Nozomi C1800 klarte de oppsatte kriteriene.

75 meter i minuttet

José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, foran Nozomi C1800.

Nozomi C18000 er utviklet for å printe på bølgepapp og kartong i høy hastighet, og gjør dette takket være single pass-teknikk. Kjørehastigheten på maskinen som skriver ut med seks farger plus hvit er opp til 75 meter per minutt. Med PSD-sertifiseringen får EFI erkjennelse om pålitelighet og kvalitet ut mot kunder på markedet.

Selvsikkerhet hos kundene
José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, sier at sertifiseringen nok en gang viser at EFI leverer overlegen kvalitet som gir kunder en selvsikkerhet i deres daglige virksomhet:

– Dette sertifikatet sikrer at uteffekten i Nozomi C18000 oppfyller bølgepappkundenes forventninger innen emballasje- og displayindustrien når det gjelder fargeomfang, pålitelighet, presisjon og repeterbarhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: