Den første single pass-maskinen får klartegn fra Fogra

PUBLISERT: 17 september 2019
OPPDATERT: 17 september
Fogras prepress-leder Andreas Kraushaar og Josep Marin Felipe, markedsførings- og produktansvarlig for EFI Nozomi.

Den store inkjetmaskinen til EFI, som spytter ut bølgepapp-plater med single pass-teknikk sertifiseres av Fogra. Dette er første gang noensinne at utskrifter i ett pass på bølgepapp oppfyller organisasjonens tøffe krav til kontinuitet i trykkvaliteten.

Et dilemma med single pass-teknikker er vanligvis at det merkes på stabiliteten i trykkvaliteten – utskriftene blir ujevne. Et foretak som det virker kan ha knekt koden er EFI. Det mener i alle fall den grafiske forskningsorganisasjonen Fogra som gir EFI og foretakets lange inkjetkjempe med led-herding kompatibilitet med deres høyt oppsatte standarder. Fogra-organisasjonen hedrer EFIs maskin med sertifiseringen Process Standard Digital Print Check (PSD).

Ble testet i sommer
Testkjøringen av maskinen ble i sommer gjennomført i Spania på EFIs anlegg for industrielle printere. Fogras prepress-sjef Andreas Kraushaar og hans forskerteam testet såvel prosesskontroll, trykkvaliteten og hele arbeidsflyten. Printeren klarte alle tester og krav – både Fogra39-standarden samt GRACoL/ SWOP-standarden fra den amerikanska bransjeorganisasjonen Idealliance.

– EFI har vært et aktivt medlem i Fogra i mange år og har bidratt til utviklingen av Fogra Process Standard Digital, sier Kraushaar i en pressmelding og legger til at han derfor ikke er forbauset over at Nozomi C1800 klarte de oppsatte kriteriene.

75 meter i minuttet

José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, foran Nozomi C1800.

Nozomi C18000 er utviklet for å printe på bølgepapp og kartong i høy hastighet, og gjør dette takket være single pass-teknikk. Kjørehastigheten på maskinen som skriver ut med seks farger plus hvit er opp til 75 meter per minutt. Med PSD-sertifiseringen får EFI erkjennelse om pålitelighet og kvalitet ut mot kunder på markedet.

Selvsikkerhet hos kundene
José Luis Ramón Moreno, visepresident og general manager for EFIs forretningsområde Industrial Printing, sier at sertifiseringen nok en gang viser at EFI leverer overlegen kvalitet som gir kunder en selvsikkerhet i deres daglige virksomhet:

– Dette sertifikatet sikrer at uteffekten i Nozomi C18000 oppfyller bølgepappkundenes forventninger innen emballasje- og displayindustrien når det gjelder fargeomfang, pålitelighet, presisjon og repeterbarhet.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324