Canon: storformatprinting med nye modeller

imagePROGRAF PRO-2100

Med den nye imagePROGRAF PRO-serien kan fotografer og profesjonelle trykkleverandører skrive ut storformat av høy kvalitet enklere enn noensinne, hevdes det i en pressemelding fra Canon. Det er snakk om fem nye modeller i serien, noe som skulle sikre at det finnes en imagePROGRAF PRO for alle behov. Samtlige modeller er dessuten utstyrt med nye nivåer av automatisk mediehåndtering og flere smarte arbeidsflytfunksjoner enn noen gang.

–Tusener av virksomheter i Europa bruker imagePROGRAF PRO-serien og vårt signaturblekk LUCIA PRO til grafisk-, kunst- og fotoutskrift i storformat, sier Bjørn Frantsen, produktsjef for LFP i Canon Norge. –Nå lanseres fem nye modeller som leverer kontinuerlig høy utskriftskvalitet, og er utstyrt med teknologi som sikrer effektiv utskrift, slik at du kan skrive ut smartere, raskere og med mindre svinn.

AUTOMATIKK + NØYAKTIG MEDIEHÅNDTERING = ØKT PRODUKTIVITET

Canon har brukt tid på å designe robuste maskiner som skal være lettbetjente. Jo mindre tid du bruker på å forberede en utskriftsjobb, jo bedre. Du tjener ikke penger ved å bruke tid på å få satt i papirrullen helt perfekt, prøve å finne ut om det er nok papir igjen i skriveren, eller om papiret i det hele tatt er egnet til jobben du forbereder. Med Canons nye modeller plasserer du ganske enkelt rullen i materen og så lastes den inn automatisk mens den nye automatiske mediehåndteringen registrerer papirtypen og papirformatet. På den måten kan du bruke tiden på mer inntektsbringende oppgaver. Du kan til og med endre mediet på den andre rullenheten og sende en ny jobb til den, samtidig som det skrives ut på den første rullen. Printeren husker hvor ofte du bruker mediet og hvilke jobber du bruker det til, slik at medieregistreringen blir mer nøyaktig for hver utskrift. Siden du nesten ikke trenger å berøre rullen, er det heller ingen fare for at et tilfeldig fingeravtrykk på mediet ødelegger utskriftsjobben.

–Utskrift handler om å få ideer ned på papiret. Jo raskere og enklere, jo bedre, sier Frantsen. –Vi har snakket mye med våre storformatkunder om hva som sinker prosessen og hva som frustrerer dem. Komplisert mediehåndtering topper listen. Under utviklingen av de nye imagePROGRAF PRO-skriverne ble det derfor lagt vekt på å effektivisere prosessen, noe som igjen øker lønnsomheten og styrker bunnlinjen. Dette innebærer en betydelig forbedring – særlig for PRO-4100S og PRO-6100S som er utviklet spesielt med tanke på produksjonsutskrift i trykkerivirksomheter.

–Du har sikkert opplevd hvor irriterende det er når skriveren går tom for papir midt i en utskriftsjobb. Det er sløsing med tid, papir og blekk. Vi har sørget for at det ikke skjer igjen. Kontrollpanelet viser hvor mye papir som er igjen, og om det er nok til å skrive ut den aktuelle jobben. To sensorer, én på rullenheten og én nær utskriftsområdet, måler hvor mye utskriftsmedier som er blitt matet inn i skriveren. Vi gir deg et nøyaktig estimat, slik at du kan være sikker på at jobben er ferdig når du kommer tilbake til skriveren. Vi har også lagt til taster i displayet for de vanligste operasjonene, som innlegging, mating og kutting. Dette gjør det enda enklere og raskere å betjene skriveren.

imagePROGRAF PRO-4100S

SØRG FOR AT ALT ER RIKTIG FØR DU SKRIVER UT

Det er mye som skal på plass før du trykker på Skriv ut-knappen. Mye av det er kreativt, som å få utskriftsbildet nøyaktig slik du vil ha det. Noe er mer praktisk, som å plassere bildene for mest mulig økonomisk utnyttelse av utskriftsmediet. Til disse og andre oppgaver har imagePROGRAF PRO-serien en ny og forbedret versjon av Canons Professional Print & Layout-program.

Automatisk nesting sørger for best mulig utnyttelse av utskriftsmediet. Du bare drar og slipper bildene, så finner programmet ut hvor de bør plasseres. Med mønsterutskrift kan du si farvel til tidkrevende prøving og feiling i forbindelse med fargekompensasjon. I stedet kan du skrive ut flere miniatyrbilder for å sjekke klarhet, kontrast og andre variabler. Siden du venter med å skrive ut til alt er slik du vil ha det, unngår du svinn.

Frantsen sier: –Vi tenker som følger: papir og blekk koster penger, så vent med å skrive ut til du er sikker på at det som kommer ut av skriveren, stemmer overens med det som vises på skjermen. Professional Print & Layout er et smart verktøy som sørger for at du får perfekte utskrifter ved første forsøk.

imagePROGRAF PRO-6100S

KANTLØSE UTSKRIFTER

Det er ingen tvil om at kantløs utskrift er effektfullt. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt og etterbehandlingen kan være tidkrevende. Men ikke med den nye imagePROGRAF PRO-serien. Du kan skrive ut kantløse utskrifter i ulike formater takket være en avansert sensor som registrerer kantene og automatisk justerer margene for sylskarp presisjon – og du kan velge fritt format eller tresidig kantløs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny, åpen og uavhengig plattform

Tekst: Lis Lykke | Foto: skjermbilde

Trykkerienes utfordringer i dag inkluderer å drive en kostnadseffektiv produksjon, der opplagene blir mindre og mer varierte. Samtidig må også samarbeidet med kunden styres så effektivt som mulig. Løsningen er å etablere helautomatiske, integrerte prosesser på tvers av selskapets grenser som gjør arbeidsflyt og transaksjoner mellom printere, programvareleverandører, utstyrsprodusenter og leverandører mye, mye enklere, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Publisert av: 

Canon lanserer i dag et oppdatert utvalg ColorWave- og PlotWave-modeller

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Lanseringshøsten fortsetter for Canon, som i dag lanserte oppdaterte storformatskrivere i ColorWave- og PlotWave-seriene. Lanseringen består av tre ColorWave-modeller (3600, 3800 og 9000) og fem sort-hvitt PlotWave-modeller (3000, 3500, 5000, 5500 og 7500).

Publisert av: 

Horizon: Virtuell lansering

Tekst: Søren Winsløw |

Horizon inviterer til deres første virtuelle produktlansering. Den 29. og 30. september vil du på Finishing First oppleve lanseringen av ikke mindre enn tre nye etterbehandlingssystemer fra Horizon. Det dreier seg om de to limbinderne BQ-270V og BQ-500 samt trekantstrimmeren HT-300. Dette er de første maskinene i den nye iCE-serien som presenteres sammen med den sky-baserte arbeidsflyt-programvaren iCE-LiNK.

Publisert av: