Epsons EcoTank-skrivere solgt i over 40 millioner enheter

PUBLISERT: 11 november 2019
OPPDATERT: 21 mars

Epsons globale salg av skrivere med blekktanker har passert 40 millioner enheter og i Norge er selskapets markedsandel i dette segmentet 95 prosent.

I 2010 lanserte Epson som første aktør fargeblekkskrivere uten blekkpatroner. EcoTank-skriverne er rettet mot privatmarkedet og småbedrifter og har etterfyllbare blekktanker med opptil tre års forbruk av blekk inkludert eller nok til å skrive ut opptil 14 000 sider. Dette kan redusere blekkostnadene med opptil 90 prosent.

– Det er veldig gledelig at EcoTank har fått et skikkelig fotfeste i markedet. Folk er lei hyppige blekkpatronbytter, avfall og høye utskriftskostnader per side, sier Tor Jørgen Westerby, Consumer Sales Manager i Epson Norge.

Først ut = fortrinn
Ifølge GFK hadde Epson i Norge en markedsandel på hele 95 prosent i kategorien CISS-skrivere (Continuous Ink Supply System) fra januar til september.

– Vi registrerer at konkurrentene kommer med modeller, men vi har et betydelig fortrinn fordi Epson var første aktør som lanserte slike skrivere, sier Westerby.

EcoTank-serien har siden lanseringen blitt utvidet med mange nye modeller og forbedringer.

– Med blekktanken plassert foran er EcoTank blitt enda enklere å bruke og et forbedret blekkpåfyllingssystem gir problemfri etterfylling. Beholderne har også en mekanisme som sørger for at kun de riktige fargene kan settes inn, forklarer Tor Jørgen Westerby.

40 millioner – høye ambisjoner
På verdensbasis har Epson solgt over 40 millioner EcoTank-skrivere, som har tatt stadig større andeler i det totale blekkskrivermarkedet hvert år. I inneværende år skal selskapet forsterke utviklingen ytterligere gjennom økt fokus på de betydelige lavere kostnadene per side og miljøfordelene blekkteknologien gir.

– Epsons mål er å selge 10,2 millioner enheter i regnskapsåret 2019, en økning på 13 prosent mot året før. Blekkteknologi er et stort satsingsområde i Epson-konsernet, blant annet fordi ny blekkteknologi gir miljø- og kostnadsfordeler sammenlignet med laserskrivere, sier Westerby.

Les videre

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz