Epsons EcoTank-skrivere solgt i over 40 millioner enheter

Epsons globale salg av skrivere med blekktanker har passert 40 millioner enheter og i Norge er selskapets markedsandel i dette segmentet 95 prosent.

I 2010 lanserte Epson som første aktør fargeblekkskrivere uten blekkpatroner. EcoTank-skriverne er rettet mot privatmarkedet og småbedrifter og har etterfyllbare blekktanker med opptil tre års forbruk av blekk inkludert eller nok til å skrive ut opptil 14 000 sider. Dette kan redusere blekkostnadene med opptil 90 prosent.

– Det er veldig gledelig at EcoTank har fått et skikkelig fotfeste i markedet. Folk er lei hyppige blekkpatronbytter, avfall og høye utskriftskostnader per side, sier Tor Jørgen Westerby, Consumer Sales Manager i Epson Norge.

Først ut = fortrinn
Ifølge GFK hadde Epson i Norge en markedsandel på hele 95 prosent i kategorien CISS-skrivere (Continuous Ink Supply System) fra januar til september.

– Vi registrerer at konkurrentene kommer med modeller, men vi har et betydelig fortrinn fordi Epson var første aktør som lanserte slike skrivere, sier Westerby.

EcoTank-serien har siden lanseringen blitt utvidet med mange nye modeller og forbedringer.

– Med blekktanken plassert foran er EcoTank blitt enda enklere å bruke og et forbedret blekkpåfyllingssystem gir problemfri etterfylling. Beholderne har også en mekanisme som sørger for at kun de riktige fargene kan settes inn, forklarer Tor Jørgen Westerby.

40 millioner – høye ambisjoner
På verdensbasis har Epson solgt over 40 millioner EcoTank-skrivere, som har tatt stadig større andeler i det totale blekkskrivermarkedet hvert år. I inneværende år skal selskapet forsterke utviklingen ytterligere gjennom økt fokus på de betydelige lavere kostnadene per side og miljøfordelene blekkteknologien gir.

– Epsons mål er å selge 10,2 millioner enheter i regnskapsåret 2019, en økning på 13 prosent mot året før. Blekkteknologi er et stort satsingsområde i Epson-konsernet, blant annet fordi ny blekkteknologi gir miljø- og kostnadsfordeler sammenlignet med laserskrivere, sier Westerby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: