Agfa introduserer Eclipse - prosessfri trykkplate

PUBLISERT: 22 november 2019
OPPDATERT: 22 november
Eclipse er en prosessfri trykkplate for arkoffset trykkerier som kombinerer alle fordelene med prosessfri teknikk med en smidig trykkprosess.

Prosessfrie plater egenskap er at de ikke trenger framkallere som bruk av kjemikalier. Agfas siste innovasjon skiller seg imidlertid ut fra andre prosessfrie plater ettersom selskapet hevder at denne «drop in» platen er like enkel å bruke som en konvensjonell plate.

For det første, så holder den trykkpressen så ren som det er mulig. Patentert prosessfri teknologi som overfører platesjiktet til de første trykkarkene, i stedet for til trykkpressen, noe som er vanlig med andre prosessfrie plater.

I tillegg er Eclipse den eneste prosessfrie platen som har en utmerket og stabil kontrast, noe som tillater en rask visuell platekontroll og samtidig er lesbar for punch og bukk systemer. Selv etter en ukes lagring – som reduserer risikoen for «mix-ups» i trykkpressen eller behov for nye plateutkjøringer, så beholder Eclipse sin kontrast selv etter 24 timer i vanlig belysning. Alt dette er en stor fordel sammenlignet med de to timene for andre prosessfrie plater. I denne perioden kommer trykkvaliteten til å opprettholdes fullt ut med tanke på punktøkning, toning og oppstart, melder Agfa i et presseskriv.

Eclipse hevdes også å tåle veldig mye når det gjelder selve platehåndteringen. Når du lader, lagrer, transporterer eller monterer denne robuste platen trenger du ikke være redd for å skade den, skriver Agfa. Den nye platen er også fleksibel i og med at den kan brukes både med konvensjonelle eller H-UV/LED-UV trykkfarger.

Eclipse kompletterer Agfas portefølje for offsettrykk, og oppfyller trykkerens behov på alle måter. –Vi søker kontinuerlig etter hvordan vi kan være best og gi det beste merverdien til våre kunder, sier Guy Desmet, sjef for markedsføring. –Det finns ingen one size fits all som passer alle når det gjelder trykkplater. Vår portefølje består av konvensjonelle, lavkjemi, kjemifrie og prosessfrie plater. Vi kan derfor alltid tilby den ideelle løsningen til trykkerier ut fra deres behov og preferanser, avslutter han.

Eclipse er en del av Agfas ECO³-strategi for holdbar innovasjon, som omfatter hardware, software og forbruksvarer som gjør førtrykk og trykk renere (ECOlogy), mer kostnadseffektive (ECOnomy) samt lettere å bruke og vedlikeholde (Extra Convenience). ECO³ strekker seg fra førtrykksmiljøet til trykksalen med det de hevder er enestående fargebesparelser og en programvarepakke for trykkpressen som reduserer oppstartstid og papir avfall.

Se film

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik