Grønt lys for blekk

Swissqprint, produsent av printere for storformat, har fått alle sine blekktyper sertifiserte av Greenguard og Greenguard Gold. Dermed åpnes døren for printing av flere produkter innen interiørdesign.

Swissqprints blekk kan med dette benyttes for mer følsomme lokaler, som for eksempel på sykehus, klinikker og pleiehjem.

Swissqprints fire blekktyper som har fått sertifiseringen er SQS, SX1, KX1 og FR1. Disse er alle nå enten  Greenguard eller Greenguard Gold sertifiserte. Denne sertifiseringen stiller strikse krav til VOC-utslippsnivåer (flyktige organiske forbindelser) og andre helsebaserte kriterier.

Ifølge selskapet gir utmerkelsene utvidede bruksområder ved bruk av SwissQprints printere. For eksempel kan utskrifter i storformat gjøres for å dekorere miljøer som skoler, barnehager og sykehus.

Greenguard sikrer at produkter for innendørs bruk holder seg innenfor strenge kjemiske utslippsgrenser for å skape et bedre innemiljø der barn, eldre og syke holder til.

Swissqprints forhandler i Norden er Nize Equipment.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: