Horizon viste fremtidens smarte produksjon

PUBLISERT: 2 desember 2019
OPPDATERT: 2 desember
Over 3000 kunder og besøkende var til stede for å se Horizon presentere sine siste maskinnyheter og hvordan de integrerer etterbehandling i MIS-systemer.

Horizon inviterte til Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det første eventet i sitt slag, og kundene fikk en smak av hvordan en helautomatisert arbeidsflyt kan integreres i etterbehandlingen. Det refererer til hele flyten fra nettordre til ferdige produkter med Horizons nye nettbaserte plattform iCE Link. Horizon krydret begivenheten ytterligere ved å demonstrere maskinnyheter.

Paul Jakobson, Horizons nordiske salgssjef, sier at det var et vellykket arrangement med over 3000 besøkende på stedet, de fleste fra Japan, men også en ganske stor del fra det globale markedet. Han sier at interessen for Internet of Things (IOT) integrasjon og fullstendig automatisering i arbeidsflyten endelig begynner å bli en realitet i markedet.

– Vi ønsket og fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra kunder fra hele verden. Ideer og forbedringer som vil bli implementert i de ferdige systemene fremover, sier Paul Jakobson.

Hva var dagenes store høydepunkt?

– Det å se så mange verdensledende trykkleverandører samarbeide om en totalt fungerende arbeidsflyt der Horizon var knutepunktet for at dette skulle skje. Det var ingen egne stands for hvert selskap, men alt var integrert i ett system. Vi viste et flott produksjonssted live.

Hva kjennetegner en smart arbeidsflyt etter din mening?

– En total flyt der alle kundesystemer kan integreres via MIS for å bli komplette. Horizon iCE Link muliggjør total integrasjon. Kontroll fra bestilling til ferdig produkt inkludert automatisering, integrasjon og kvalitetskontroll. Både utskrifts- og utskriftskvalitet, men kontrollerer også via sporing av hvert ark eller ferdig produkt som er produsert.

Hvordan opplever du nordiske kunders behov og holdninger til en smart automatisert fabrikk?

– De nordiske kundene trenger profesjonell hjelp til å bringe alle deler av systemene sine sammen i en arbeidsflyt. Det er utfordringen. De fleste kunder har forskjellig programvare og systemer for alle deler av arbeidsflyten. Vi må sette det sammen til et fungerende system med ikke for store investeringskostnader. Da vil flere ta dette trinnet så snart som mulig.

Automasjon har lenge vært et fokusområde for Horizon. Hva kommer neste produktutvikling hvis du ser noen år fremover?

– Full integrasjon av Print 4.0. hvor etterbehandlingen også har total kontroll. IOT-kommunikasjon mellom enhet og fabrikk, service for raskt å oppdatere, oppgradere og støtte Horizon-enhetene før kunden selv har lagt merke til det.

Horizons Think Smart Factory-arrangement ble avholdt i Kyoto, Japan 11. til 13. november.

Maskinnyheter på Think smart fabrikk:

  • Flere forskjellige produksjonssystemer ble presentert, og noen av dem ble demonstrert for første gang.HT-300, et iCE Link-produkt som er en frittstående eller integrert trimmerenhet for korte serier i bokproduksjon. En helt unik funksjon ved HT-300 er håndtering av bokblokker med faneblad. Det kan integreres med alle Horizon limbind: BQ-270, BQ470 og BQ480 og IceLink-bindemiddelet BQ-500.
  • Robotmatet bokbinder BQ-270 – HOF400 – forberedelse av bokblokker, robotbokblokkering, inline med Trimmer HT-300.
  • Smartslitter inline med Ricoh-printer for effektiv produksjon av visittkort, postkort og mer.
  • Smartstacker – fra B2-ark til ferdige bokblokker via den nye automatiske materen for BQ-480. Bokblokker med løse ark.
  • RD stansemaskin med ny separatorenhet for produksjon av forskjellige formede visittkort og stabling av mindre produkter.
  • Bokproduksjon med rulleprintere fra Canon-Oce, Ricoh, Screen, HP, til ferdige bøker i produksjonshastigheter fra 800 til 3000 bøker i timen.
  • iCE Link – Horizons nettbaserte etterbehandlingssystem, for full integrering av etterbehandling i MIS-systemer.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324