Horizon viste fremtidens smarte produksjon

Over 3000 kunder og besøkende var til stede for å se Horizon presentere sine siste maskinnyheter og hvordan de integrerer etterbehandling i MIS-systemer.

Horizon inviterte til Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det første eventet i sitt slag, og kundene fikk en smak av hvordan en helautomatisert arbeidsflyt kan integreres i etterbehandlingen. Det refererer til hele flyten fra nettordre til ferdige produkter med Horizons nye nettbaserte plattform iCE Link. Horizon krydret begivenheten ytterligere ved å demonstrere maskinnyheter.

Paul Jakobson, Horizons nordiske salgssjef, sier at det var et vellykket arrangement med over 3000 besøkende på stedet, de fleste fra Japan, men også en ganske stor del fra det globale markedet. Han sier at interessen for Internet of Things (IOT) integrasjon og fullstendig automatisering i arbeidsflyten endelig begynner å bli en realitet i markedet.

– Vi ønsket og fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra kunder fra hele verden. Ideer og forbedringer som vil bli implementert i de ferdige systemene fremover, sier Paul Jakobson.

Hva var dagenes store høydepunkt?

– Det å se så mange verdensledende trykkleverandører samarbeide om en totalt fungerende arbeidsflyt der Horizon var knutepunktet for at dette skulle skje. Det var ingen egne stands for hvert selskap, men alt var integrert i ett system. Vi viste et flott produksjonssted live.

Hva kjennetegner en smart arbeidsflyt etter din mening?

– En total flyt der alle kundesystemer kan integreres via MIS for å bli komplette. Horizon iCE Link muliggjør total integrasjon. Kontroll fra bestilling til ferdig produkt inkludert automatisering, integrasjon og kvalitetskontroll. Både utskrifts- og utskriftskvalitet, men kontrollerer også via sporing av hvert ark eller ferdig produkt som er produsert.

Hvordan opplever du nordiske kunders behov og holdninger til en smart automatisert fabrikk?

– De nordiske kundene trenger profesjonell hjelp til å bringe alle deler av systemene sine sammen i en arbeidsflyt. Det er utfordringen. De fleste kunder har forskjellig programvare og systemer for alle deler av arbeidsflyten. Vi må sette det sammen til et fungerende system med ikke for store investeringskostnader. Da vil flere ta dette trinnet så snart som mulig.

Automasjon har lenge vært et fokusområde for Horizon. Hva kommer neste produktutvikling hvis du ser noen år fremover?

– Full integrasjon av Print 4.0. hvor etterbehandlingen også har total kontroll. IOT-kommunikasjon mellom enhet og fabrikk, service for raskt å oppdatere, oppgradere og støtte Horizon-enhetene før kunden selv har lagt merke til det.

Horizons Think Smart Factory-arrangement ble avholdt i Kyoto, Japan 11. til 13. november.

Maskinnyheter på Think smart fabrikk:

  • Flere forskjellige produksjonssystemer ble presentert, og noen av dem ble demonstrert for første gang.HT-300, et iCE Link-produkt som er en frittstående eller integrert trimmerenhet for korte serier i bokproduksjon. En helt unik funksjon ved HT-300 er håndtering av bokblokker med faneblad. Det kan integreres med alle Horizon limbind: BQ-270, BQ470 og BQ480 og IceLink-bindemiddelet BQ-500.
  • Robotmatet bokbinder BQ-270 – HOF400 – forberedelse av bokblokker, robotbokblokkering, inline med Trimmer HT-300.
  • Smartslitter inline med Ricoh-printer for effektiv produksjon av visittkort, postkort og mer.
  • Smartstacker – fra B2-ark til ferdige bokblokker via den nye automatiske materen for BQ-480. Bokblokker med løse ark.
  • RD stansemaskin med ny separatorenhet for produksjon av forskjellige formede visittkort og stabling av mindre produkter.
  • Bokproduksjon med rulleprintere fra Canon-Oce, Ricoh, Screen, HP, til ferdige bøker i produksjonshastigheter fra 800 til 3000 bøker i timen.
  • iCE Link – Horizons nettbaserte etterbehandlingssystem, for full integrering av etterbehandling i MIS-systemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: