LOS går for videre vekst

PUBLISERT: 6 desember 2019
OPPDATERT: 6 desember
LOS Digital i Larvik vokser snart ut av lokalene de flyttet inn i for fem år siden, men å senke takten er ikke et alternativ.

Det er lett å la seg imponere når daglig leder Eirik Andersen og Canons lokale salgssjef Vidar Bjerke Olsen tar oss med på en rundtur hos LOS Digital i Larvik. I produksjonshallen er mer enn 20 produksjonsmaskiner i full drift, alt foregår med digital trykkteknologi, og det hersker en imponerende ro og orden blant både operatører og maskiner.

Teknologien er så oppdatert at vi får assosiasjoner til neste års Drupa-messe, utvilsomt har investeringslysten vært på topp siden Larvik-bedriften etablerte seg her i skreddersydd bygg i 2014. En Canon-tekniker legger siste hånd på nyinstallasjon av en imagePRESS C10000, den sjette i rekken. – Den sjuende kommer allerede i neste uke, smiler LOS-sjefen, som først av alt styrer oss mot en åtte tonn tung spesialmaskin som legger spesialeffekter i form av metallfarger på trykkarkene.

Nyinvestering som legger spesialeffekter i form av metalltrykk på trykkarkene, en av flere løsninger som gir unike konkurransefordeler for LOS Digital.
Trykk med metalleffekter vil bringe LOS Digital inn på nye markedsområder.

– Det er en SCODIX, den første i sitt slag i Norge, og en investering som vil gi oss innpass i nye reklamemarkeder og differensiere oss sterkere fra konkurrentene. Selvsagt er det motiverende å produsere trykksaker som andre ikke er i stand til, men i bunnen må det ligge volumer og lønnsomhet slik at investeringene faktisk er mulig. Der har imagePRESS-løsningene og annen Canon-teknologi bidratt solid gjennom en årrekke, det er løsninger som kan kjøres for fullt 16 timer i døgnet, med samme arbeidsflyt og med et minimum av manuelle operasjoner. Da blir det god økonomi også på de oppdragene hvor prispresset er sterkest, understreker LOS-sjefen.

7 x imagePRESS. Denne maskinen er rendyrket til produksjon av eiendomsprospekter for et ledende meglerhus 16 timer hver dag. Sju nesten identiske imagePRESS C10000, med og uten inline ferdiggjøring, bidrar til at store volumer gir god lønnsomhet også for de mest prispressede oppdragene.

Partnere og naboer
Canons Vestfold-kontor ligger nesten vegg i vegg med LOS Digital, og avdelingsleder Vidar Bjerke Olsen fra Canon kjenner den grafiske produksjonsbedriften nesten like godt som de gjør selv. Han legger ikke skjul på at han er imponert over det Larvik-bedriften har fått til.

– LOS Digital er en bedrift som alltid ser etter nye forretningsmuligheter, og de har alltid en helhetlig plan rundt investeringene sine. Gjennom mange år har vi hatt et veldig åpent og fruktbart samarbeid, der vi har felles mål om å bringe bedriften videre, sier Vidar.

LOS Digital og Canon har samarbeidet gjennom mange år, et samarbeid som i 2017 bragte LOS-ledelsen helt inn på styrerommet til Canon i Japan.

2000 ordrer daglig
Der mange i grafisk bransje har opplevd nedgang de siste årene, har LOS Digital i stedet gått motsatt vei, satset offensivt med kraftige investeringer og blitt belønnet med vekst. Når bedriften med 40 medarbeidere håndterer 2000 ordrer daglig – ja, du leste riktig – så skyldes det både den imponerende produksjonskapasiteten og at de har tatt i bruk automatisering på alle områder. – Volumer er helt avgjørende for å oppnå gode resultater. Automatisering hos oss omfatter ikke bare filhåndtering og produksjon, men også områder som kundekontakt, fakturering og levering, presiserer Eirik Andersen.

Storformathallen. Alle typer skilt og displaymateriell produseres på Canon Océ Arizona. I tillegg er det utstyr for alle typer storformatproduksjon i den velutstyrte hallen.

Utvider med ny produksjonshall
Rundturen går mot slutten. Vi har sett skiltproduksjon og storformat med Canon Océ Arizona, Colorado, Colorwave og andre storformatløsninger på nært hold, latt oss imponere over høykvalitets fotografisk trykkvalitet fra Dreamlabo, sett hvordan landets eneste Océ Varioprint i300 produserer ferdige hefter med omslag i høyt tempo uten at vi observerer en eneste operatør i nærheten. Og vi har snodd oss mellom det som trolig er landets tetteste samling av imagePRESS-maskiner, i tillegg til ledende produksjonsløsninger fra mange av bransjens ledende produsenter. Hvor skal bedriften videre?

Norges eneste Océ Varioprint i300 produserer ferdige hefter med omslag i høyt tempo med minimalt av tilsyn.

– Som dere har erfart i dag, er det ganske fullt her. Vi har en fantastisk gjeng medarbeidere her som har tro på bedriften og på den grafiske fremtiden, så det er ikke noe alternativ å senke takten. Derfor har vi nettopp besluttet å bygge ut med nye 700 kvadratmeter produksjonslokaler. Volumene og lønnsomheten er der allerede, det gir oss muligheter for nye utvidelser og investeringer. Derfor tror vi dette vil være en av landets mest spennende grafiske arbeidsplasser de nærmeste årene, er det optimistiske svaret fra en bedrift vi gleder oss til å følge med videre.

 

 

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1