Xerox stenger fransk selskap

PUBLISERT: 9 desember 2019
OPPDATERT: 21 mars
Xerox stenger deres Impika inkjet-senter i Frankrike

Seks år etter å ha kjøpt Impika og deres ekspertise innenfor production inkjet, stenger Xerox sitt franske datterselskap og samler all utvikling i USA.

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Xerox har forsøkt å kjøpe HP. Noen kjent sammenheng mellom de to hendelsene har vi likevel ikke funnet. Senteret stenger den 20. desember, selv om noen av de 141 medarbeiderne har kontrakter som løper til utgangen av mars.

Xerox kjøpte Impika i 2013, og har siden lansert ark-printeren Brenva og de to rull-printere Rialto og Trivor. Xerox har også utviklet HF-inkjet farge for å kunne printe på offset-papir uten behov for å bestryke papiret. Tidligere i år annonserte Xerox så at den nyutviklede Baltoro skulle erstatte Brenva-printeren. Baltoro bruker Xerox egne printhoder og arktransporten kommer fra iGen-porteføljen. Det er et helamerikansk utviklet produkt.

Ifølge engelske Print Business har en Xerox-representant uttalt: – Vi er forpliktet til å utvikle vår inkjet-portefølje og investerer i produksjon av inkjet-innovasjon for å introdusere nye egenskaper til vår Baltoro HF Inkjet Press. Vi stenger ned vår utviklings- og produksjonssted i Aubagne i slutten av året og vil sentralisere fremstilling av inkjet i våre eksisterende fasiliteter. Vi har en robust overgangsplan for å sikre forretningskontinuiteten.

Både EFI og Kyocera har, igjen ifølge Print Business, forsøkt å få overta både medarbeidere og fasiliteter, men altså uten hell.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324