Xerox stenger fransk selskap

Xerox stenger deres Impika inkjet-senter i Frankrike

Seks år etter å ha kjøpt Impika og deres ekspertise innenfor production inkjet, stenger Xerox sitt franske datterselskap og samler all utvikling i USA.

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Xerox har forsøkt å kjøpe HP. Noen kjent sammenheng mellom de to hendelsene har vi likevel ikke funnet. Senteret stenger den 20. desember, selv om noen av de 141 medarbeiderne har kontrakter som løper til utgangen av mars.

Xerox kjøpte Impika i 2013, og har siden lansert ark-printeren Brenva og de to rull-printere Rialto og Trivor. Xerox har også utviklet HF-inkjet farge for å kunne printe på offset-papir uten behov for å bestryke papiret. Tidligere i år annonserte Xerox så at den nyutviklede Baltoro skulle erstatte Brenva-printeren. Baltoro bruker Xerox egne printhoder og arktransporten kommer fra iGen-porteføljen. Det er et helamerikansk utviklet produkt.

Ifølge engelske Print Business har en Xerox-representant uttalt: – Vi er forpliktet til å utvikle vår inkjet-portefølje og investerer i produksjon av inkjet-innovasjon for å introdusere nye egenskaper til vår Baltoro HF Inkjet Press. Vi stenger ned vår utviklings- og produksjonssted i Aubagne i slutten av året og vil sentralisere fremstilling av inkjet i våre eksisterende fasiliteter. Vi har en robust overgangsplan for å sikre forretningskontinuiteten.

Både EFI og Kyocera har, igjen ifølge Print Business, forsøkt å få overta både medarbeidere og fasiliteter, men altså uten hell.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: