Xerox stenger fransk selskap

Xerox stenger deres Impika inkjet-senter i Frankrike

Seks år etter å ha kjøpt Impika og deres ekspertise innenfor production inkjet, stenger Xerox sitt franske datterselskap og samler all utvikling i USA.

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Xerox har forsøkt å kjøpe HP. Noen kjent sammenheng mellom de to hendelsene har vi likevel ikke funnet. Senteret stenger den 20. desember, selv om noen av de 141 medarbeiderne har kontrakter som løper til utgangen av mars.

Xerox kjøpte Impika i 2013, og har siden lansert ark-printeren Brenva og de to rull-printere Rialto og Trivor. Xerox har også utviklet HF-inkjet farge for å kunne printe på offset-papir uten behov for å bestryke papiret. Tidligere i år annonserte Xerox så at den nyutviklede Baltoro skulle erstatte Brenva-printeren. Baltoro bruker Xerox egne printhoder og arktransporten kommer fra iGen-porteføljen. Det er et helamerikansk utviklet produkt.

Ifølge engelske Print Business har en Xerox-representant uttalt: – Vi er forpliktet til å utvikle vår inkjet-portefølje og investerer i produksjon av inkjet-innovasjon for å introdusere nye egenskaper til vår Baltoro HF Inkjet Press. Vi stenger ned vår utviklings- og produksjonssted i Aubagne i slutten av året og vil sentralisere fremstilling av inkjet i våre eksisterende fasiliteter. Vi har en robust overgangsplan for å sikre forretningskontinuiteten.

Både EFI og Kyocera har, igjen ifølge Print Business, forsøkt å få overta både medarbeidere og fasiliteter, men altså uten hell.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: