Mimaki: trykk med tekstur

Matthias Waeckerle fra Mimaki Deutschland viser LED-UV-printeren JFX200-2513EX under Viscom-messen.

Mimaki har presentert en 8-fargers printer som kan bygge lag på lag. Med denne teknologien kan jeg kjenne med fingrene på trykket og oppleve en ønsket struktur. Det er egentlig bare maskinenes navn som er litt vrient – JFX200-2513EX.

Hastigheten går selvsagt ned når jeg trykker flere lag. Men ikke voldsomt. Fra 35 til omtrent 12 kvadratmeter i timen. Kjører jeg i den aller beste kvaliteten kommer jeg ned i 3 kvm/timen. Men produkter med struktur er sjeldent store.

Det som muliggjør strukturen er at maskinen arbeider med UV. Rett etter at fargene har blitt påført ligger det en LED-UV lampe og herder. Dermed kan neste fargelag påføres og etter et antall passeringer skape strukturen i trykket. Siden det er LED-UV så krever dette under 3 kilowatt, en brøkdel av tidligere UV-printere.

Selvsagt fungerer denne flatbedprinteren også for vanlige, todimensjonale jobber. Skilt helt opp til 244 x 122 cm kan trykkes med åtte farger i maskinen. Materialet kan være inntil 50 mm tykt. Er det farget, så kan man starte med å påføre hvitt under trykkingen, som kan avsluttes med en beskyttende lakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kandrup Boktrykkeri har blitt 40% raskere i innkjøringen på offset

Tekst: Søren Winsløw |

Kandrup Bogtrykkeri A/S byttet nylig til Agfas prosessfrie trykkplate Eclipse. Dette har manifestert seg i en rekke håndgripelige produktivitetsforbedringer. Samlet sett har det medvirket til å øke innkjøringshastigheten samt redusert såvel søppel som nedetid på grunn av rengjøring.

Publisert av: