Mimaki: trykk med tekstur

PUBLISERT: 13 januar 2020
OPPDATERT: 13 januar
Matthias Waeckerle fra Mimaki Deutschland viser LED-UV-printeren JFX200-2513EX under Viscom-messen.

Mimaki har presentert en 8-fargers printer som kan bygge lag på lag. Med denne teknologien kan jeg kjenne med fingrene på trykket og oppleve en ønsket struktur. Det er egentlig bare maskinenes navn som er litt vrient – JFX200-2513EX.

Hastigheten går selvsagt ned når jeg trykker flere lag. Men ikke voldsomt. Fra 35 til omtrent 12 kvadratmeter i timen. Kjører jeg i den aller beste kvaliteten kommer jeg ned i 3 kvm/timen. Men produkter med struktur er sjeldent store.

Det som muliggjør strukturen er at maskinen arbeider med UV. Rett etter at fargene har blitt påført ligger det en LED-UV lampe og herder. Dermed kan neste fargelag påføres og etter et antall passeringer skape strukturen i trykket. Siden det er LED-UV så krever dette under 3 kilowatt, en brøkdel av tidligere UV-printere.

Selvsagt fungerer denne flatbedprinteren også for vanlige, todimensjonale jobber. Skilt helt opp til 244 x 122 cm kan trykkes med åtte farger i maskinen. Materialet kan være inntil 50 mm tykt. Er det farget, så kan man starte med å påføre hvitt under trykkingen, som kan avsluttes med en beskyttende lakk.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1