Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

PUBLISERT: 20 januar 2020
OPPDATERT: 21 mars
Både Sverre Farstad (tv) og Bjarne Bratteberg kommer (foto Initio Medialab). Det samme gjør Bård Huseby, eier av historiske Fjærland Fjordstove.

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 

Fra Innovasjon Norge kommer Fredrik Jean-Hansen og Henrik Bjørge Fardal for å vise gode eksempler på vellykket tjenesteinnovasjon, og ikke minst hvilke støtteordninger som Innovasjon Norge besitter. Hva er egentlig tjenesteinnovasjon? Noen har denne definisjonen: tjenesteinnovasjon er å lytte til kundene og levere det de vil ha, på den måten de vil ha det. Så enkelt og så vanskelig.

Bård Huseby, eier og leder av det lille, historiske hotellet Fjærland Fjordstove Hotel har hatt suksess med sin virksomhet. Hotellet har kun 32 senger og er åpent seks måneder i året – med fullt belegg. Bård kommer til vårseminaret for å innvie oss i sin strategi. Som tidligere modell uten noen erfaring fra hotellbransjen har har skapt en svært vellykket hotellbedrift, men med et meget dårlig utgangspunkt: «hvordan kan et lite uavhengig hotell på 18 rom skaffe kunder fra hele verden, i konkurranse med de store reiselivsaktørene?» Forhåpentligvis har han noe å lære bort som grafisk bransje har nytte av.

BK -konsernet er i stadig utvikling. Den grafiske virksomheten er fortsatt kjernen i virksomheten, men blant annet gjennom oppkjøp er tjenestetilbudet omfattende. Ingar Jansen som etablerte BK vil sammen med Rune Løberg presentere bedriften og strategien som er fulgt. Etterpå blir det omvisning på det moderne anlegget til BK ved Torp.

Før årsmøteforhandlingene blir det gjensyn med Initio Medialab som ble kåret til årets innovatører i Grafisk bransje på landsmøtet i september. Utviklingssjef Sverre Farstad og partner Bjørn Bratteberg skal fortelle om hvordan de takler utfordringene med tjenesteinnovasjon. De vant med gravferdsportalen InMemory 4.0. Portalen har fått en oppsiktsvekkende god mottagelse i markedet.

Du finner årsmøteprogrammet og mer informasjon hos Grafisk Bransjeforening.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo