Canon med ny fabrikk for å møte økt etterspørsel etter UV-gel blekk

Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics hos Canon Production Printing og Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics hos Canon Production Printing.

Canon har åpnet et nytt, sentralt UV-gel produksjonsanlegg i selskapets utviklings- og teknologipark i Venlo i Nederland for å møte økende markedsetterspørsel. Produksjonsvolumene for UV-gel blekk til den rull-til-rull-baserte Colorado-serien er doblet i løpet av det siste året.

I 2019 installerte Canon over 1200 Colorado-storformatskrivere med UV-gel basert rull-til-rull-utskrift hos kunder over hele verden. Canon har derfor trappet opp produksjonskapasiteten for UVgel-blekk for å kunne holde tritt med en voksende kundebase og stadig større utskriftsvolumer i rull-til-rull-segmentet.

Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics hos Canon Production Printing, sier: –Kundene våre skriver ut stadig mer på Colorado-enheter, og årlig gjennomsnittlig utskriftsvolum har allerede passert 15 000 m2 på verdensbasis. Og vi regner med at det vil fortsette å stige. Enkelte av kundene i toppsjiktet har en årlig utskriftsproduksjon på over 100 000 m2. Med det nye produksjonsanlegget kan vi fortsatt levere UVgel-blekk av høy kvalitet til kunder og partnere og møte økende utskriftsvolumer i dag og i fremtiden.

Det nye produksjonsanlegget for UVgel-blekk har vært i full drift siden 1. desember 2019 og benytter en innovativ produksjonsprosess der råstoffene behandles i flere trinn og i tønner på 200 liter for hver farge. Ved enden av den automatiserte produksjonslinjen tappes blekket på Canon UVgel-blekkflasker som er klare til utsending, slik at kundene er sikret rask levering.

–Vi har kunnet doble blekkproduksjonen på under ett år, og produksjonsteamet jobber aktivt for å sikre at våre kunder kan produsere rull-til-rull-basert storformatutskrift i stadig større volumer, sier Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics hos Canon Production Printing. Samtidig er det nye produksjonsanlegget utformet for å være så miljøvennlig som mulig med fokus på effektiv drift og energibesparelse. Det oppnås blant annet med gjenbruk av kjølekapasitet fra andre produksjonsanlegg i teknologiparken, og ved å bruke en varmeutvekslingsenhet som varmer opp kjølig luft utenfra med varme fra luften som slippes ut fra produksjonshallen, avslutter Puts.

Det nye produksjonsanlegget for UVgel understreker Canons kontinuerlige satsing og vekstambisjoner i markedet for rull-til-rull-basert storformatutskrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: