Åpen dør til nye muligheter for hustrykkeriene

Canons Berte Kristensen leder det som formelt heter Canons nettverksgruppe for interne trykkerier, et uformelt forum for hustrykkerier i norske bedrifter og organisasjoner.

Når PULP Grafisk åpnet dørene sine for Canons hustrykkerigruppe, betød det samtidig en åpen dør inn til nye, spennende produkter og tjenester for de interne trykkeriene.

Trykk på nye materialer
Canons Berte Kristensen leder det som formelt heter Canons nettverksgruppe for interne trykkerier, et uformelt forum for hustrykkerier i norske bedrifter og organisasjoner. Hustrykkeriene har gjerne digitalt produksjonsutstyr tilpasset de viktigste grafiske behovene i virksomheten, mens PULP har gjort store investeringer i utstyr for å produsere nisjeprodukter som vippetasser og sjokkselgere, og satset stort på trykk på tapeter, dekorflis, akustikkpaneler og andre interiørprodukter. Og når også PULP i sin begynnelse faktisk ble etablert som hustrykkeri, dengang for Narvesen, var tilliten og tonen med et tyvetalls hustrykkerimedarbeidere satt fra første minutt.

Terje Gulbrandsen fra PULP tok med hustrykkerideltagerne på en grundig rundtur i produksjonen sin. Der har de omfattende storformat–produksjon, blant annet med to Canon Océ Arizona flatbedprintere og robotskjærebord.

Ferdig utskårne produkter
PULP har gjort store investeringer de senere årene, blant annet i to Canon Océ Arizona flatbedprintere, produksjonsløsninger som printer med høy hastighet på tykke materialer. I kombinasjon med Zünd skjærebord blir det en effektiv løsning for renskårne print på reboard, aluminium, kartong, kappa, PVC og mye annet. Under besøket ble det blant annet produsert ølbrikker med runde kanter, og den effektive og nøyaktige renskjæringen fra skjæreroboten imponerte mange, noe som også ble bekreftet i Canons evaluering etter arrangementet. To Canon Colorado rullprintere gikk for fullt med produksjon av plakater, folie og mye annet. Janne Wilhelmsen og Terje Gulbrandsen i PULP viste et imponerende spekter av produkter de har produsert. Spørsmålene fra deltagerne var mange, og Terje Gulbrandsen ble kun svar skyldig én gang; på spørsmål om hvilke forespørsler de sier nei til.

Robotskjæring med Zünd skjærebord imponerte mange. Her er det ølbrikker med runde hjørner som skjæres ut lynraskt, men robotskjærebordet kan tilpasses en rekke ulike materialer.

– PULP er et godt eksempel på en bedrift som tør å gå inn i nye markeder, og forstår viktigheten av å finne de riktige samarbeidspartnerne for å lykkes. De kan være en både god og viktig samarbeidspartner for hustrykkeriene, som dermed kan styrke sin egen posisjon i organisasjonen, påpekte Berte Kristensen fra Canon.

Styrker hustrykkerienes posisjon
Digitale trykkmuligheter har bidratt til at mange hustrykkerier har god og effektiv produksjon, samtidig finnes det alltid trusler og utfordringer. Canons nettverksforum har som målsetting å inspirere til at hustrykkeriene kan lære av hverandres erfaringer, og bidra til at de styrker sin posisjon overfor sine interne kunder. Gruppen deltok i høst på Canons PrintSea-arrangement, og møtet hos PULP føyer seg inn i rekken av kompakte samlinger med god stemning og godt faglig innhold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: