Nye høyder for Reklame-huset

PUBLISERT: 16 mars 2020
OPPDATERT: 16 mars

I Kjerkevegen 16 på Råholt har det vært opp- og nedturer gjennom 4 generasjoner i foto og reklame. De siste 25 årene har det vært mest oppturer, og alt tyder på at det blir sånn i fortsettelsen også.

Fører tradisjonene videre
Familieeide bedrifter er ikke helt som andre bedrifter. Det vet Olav Granly alt om, han er tredje generasjon som fører tradisjonene videre for Granly-familien, der det hele begynte med foto og bygdehistorie tidlig i forrige århundre.

– Vi er stolte over å føre bedriftstradisjonene i familien videre, og de som har gått foran gjennom hundre år ville gledet seg over det vi får til her nå, sier Olav, der han står med nybakt kake i den ene hånda og snora som ordføreren nettopp har klippet over, i den andre.

Festivitasen skyldes at den tradisjonsrike reklamebedriften har løftet trykkeridelen av virksomheten til nye høyder, med ny Canon ImagePress-maskin og helautomatisk skjæremaskin fra Canon/Neopost. I tillegg har bedriften storformatproduksjon i kjelleren og 9 helautomatiske broderingsmaskiner for tekstilbrodering i toppetasjen.

Andelen ordrer via nettbutikk er økende, der de både har egen netthandel (printhub.noreklamehandel.no) og er ansvarlig for nettstedet rosarussen.com. Hvor skal det egentlig ende, Olav?

Offensive planer
– Det vet vi ikke ennå, men planene er ambisiøse og vi har et utrolig sterkt lag her nå. Det gjør at vi så godt som aldri sier nei til et oppdrag. Alle typer reklamemateriell kan produseres, og det meste utfører vi selv, forteller mannen som utførte sine første lønnede reklameoppdrag som 12-åring og også har fagbrev som bilmekaniker.

Det nærmeste han kommer bilreparasjoner nå, er med bilfoliering. Planen er å bygge ut lokalene i Kjerkevegen med egen bilfolieringshall og bedriftsmuseum. Blant annet, for da blir det kanskje plass til flere Canon-løsninger også?

– Det er ikke umulig, vi har hatt et helt utmerket samarbeidsforhold med Canon helt siden midt på 1990-tallet, da vi bygde opp bedriften igjen etter tøffe tider og høy rente som nær tok knekken på oss. Det gode Canon-forholdet skyldes like mye at servicegraden er høy som at de tekniske løsningene holder mål, for nedetid på maskiner har vi verken tid eller råd til, oppsummerer Olav Granly.

Reklame-huset og Canon har vært et bra team i mange år. Fra venstre: Svein Larsen, Olav Granly, Olianna Skjellum, Tone Røe Skaar, Åge Skjellum Bakken. Bakerst Lars Andresen, Eric Riiber og Roger Limbodal fra Canon.

Fornyer hele maskinparken
Digitaltrykkproduksjonen styres i første rekke av Åge Skjellum Bakken, gudbrandsdøl med fartstid både som tegner og grafisk designer.

– Nå dobler vi kapasiteten på digitaltrykk, dermed kan vi levere både raskere og bedre, til lokalt næringsliv, eiendomsmeglere og andre i regionen, slår Åge fast. Den nye digitaltrykkmaskinen, Canon imagePRESS C910, trykker på et bredt spekter av papirtyper med høy kvalitet, og har inline ferdiggjøring med automatisk kutting av alle tre sider i hefter og andre trykksaker.

I tillegg vil alt ferdiggjøringsarbeid gå raskere med de nye Quadient-maskinene; lamineringsmaskinen GMP Qtopic380 og Duplo 616 for kutting/rilling.

– På toppen av det hele den spennende flatbedkutteren Intec FB 8000, totalt sett snakker vi om investeringer som betyr mindre manuelt arbeid i forbindelse med produksjon av alle typer hefter og kataloger, samt av visittkort, der vi blant annet produserer for barnehagebarn via rosarussen.com.

– I tillegg får vi mye høyere fleksibilitet med to maskiner, så dette er virkelig et løft, sier Åge.

Med to imagePRESS-maskiner har Reklame-huset.no AS kapasitet til det meste av trykksaker. Overflaten på den nærmeste imagePRESS-maskinen har de dekorert selv.

Lokal forankring
Reklame-huset overtok Romerike Grafisk for ni år siden, og andelen av trykksaker har siden det økt jevnt for bedriften som tidligere var en ren skilt- og silketrykksbedrift. At sammenslåingen har båret frukter er blant annet tre Gaselle-utmerkelser et klart bevis på. Kontakten med lokalt næringsliv og forvaltning har alltid vært viktig for Reklame-huset, og det var ingen overraskelse at det var ordføreren i Eidsvoll kommune, John Erik Vika, som fikk æren av å klippe snora som symboliserer den nye æraen for bedriften.

Ordføreren i Eidsvoll kommune, John Erik Vika, fikk æren av å klippe snora som symboliserer den nye æraen for bedriften.

– Det er flere faktorer som har bidratt til suksessen for Reklame-huset.no, men riktige valg når det kommer til medarbeidere, kompetanse og teknologi spiller utvilsomt en svært viktig rolle, sa ordføreren.

Mye tekstiltrykk og reklameartikler fremdeles, med rundt 50/50 fordeling mellom reklameartikler og trykksaker.

Les videre

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Canon inviterer til seminar om sikkerhet

Canon Norge inviterer til seminar om sikkerhet rundt printing, infrastruktur og dokumentbehandling.
Network data streaming with packet.

Ny mulighet til å ta folieringskurs hos Justin Pate

Han har blitt kalt ”The King of Wrapping”, amerikaneren Justin Pate fra The Wrap Institute. Etter suksessbesøket hos Print Supplies i høst gjør han i vår en gjenvisitt til Norge.
EN6A5664

UiG - ung i grafisk på studietur

UiG - "Ung i Grafisk" organiserer de under 45 år i grafiske bedrifter. Nå arrangerer de studietur til Trondheim 4. - 6. mai 2023 og holder landsmøtet sitt der.
uig_trondheimtur

Siste nytt

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Svensk produktmediafirma satser i Norge

Wackes har satt seg som mål å bli ledende i Norden innen merkeprodukter og merchandise. Nå gjør selskapet en satsing i Norge og planlegger i løpet av kort tid å åpne et kontor i Oslo.
opera-house-g43f8cbaef_1920

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Trykkeri.no-sjefen om fordelen med kjeder: "Ingen flere priskriger"

Et nettsted der du kan finne et trykkeri i din nærhet – uansett hva du enn har behov for. Slik kan man beskrive den nye kjeden trykkeri.no. Sign&Print har tatt en prat med kjedesjef Martin Olsen om opprinnelsen, fordelene og fremtidige planer.
alle