Nye høyder for Reklame-huset

PUBLISERT: 16 mars 2020
OPPDATERT: 16 mars

I Kjerkevegen 16 på Råholt har det vært opp- og nedturer gjennom 4 generasjoner i foto og reklame. De siste 25 årene har det vært mest oppturer, og alt tyder på at det blir sånn i fortsettelsen også.

Fører tradisjonene videre
Familieeide bedrifter er ikke helt som andre bedrifter. Det vet Olav Granly alt om, han er tredje generasjon som fører tradisjonene videre for Granly-familien, der det hele begynte med foto og bygdehistorie tidlig i forrige århundre.

– Vi er stolte over å føre bedriftstradisjonene i familien videre, og de som har gått foran gjennom hundre år ville gledet seg over det vi får til her nå, sier Olav, der han står med nybakt kake i den ene hånda og snora som ordføreren nettopp har klippet over, i den andre.

Festivitasen skyldes at den tradisjonsrike reklamebedriften har løftet trykkeridelen av virksomheten til nye høyder, med ny Canon ImagePress-maskin og helautomatisk skjæremaskin fra Canon/Neopost. I tillegg har bedriften storformatproduksjon i kjelleren og 9 helautomatiske broderingsmaskiner for tekstilbrodering i toppetasjen.

Andelen ordrer via nettbutikk er økende, der de både har egen netthandel (printhub.noreklamehandel.no) og er ansvarlig for nettstedet rosarussen.com. Hvor skal det egentlig ende, Olav?

Offensive planer
– Det vet vi ikke ennå, men planene er ambisiøse og vi har et utrolig sterkt lag her nå. Det gjør at vi så godt som aldri sier nei til et oppdrag. Alle typer reklamemateriell kan produseres, og det meste utfører vi selv, forteller mannen som utførte sine første lønnede reklameoppdrag som 12-åring og også har fagbrev som bilmekaniker.

Det nærmeste han kommer bilreparasjoner nå, er med bilfoliering. Planen er å bygge ut lokalene i Kjerkevegen med egen bilfolieringshall og bedriftsmuseum. Blant annet, for da blir det kanskje plass til flere Canon-løsninger også?

– Det er ikke umulig, vi har hatt et helt utmerket samarbeidsforhold med Canon helt siden midt på 1990-tallet, da vi bygde opp bedriften igjen etter tøffe tider og høy rente som nær tok knekken på oss. Det gode Canon-forholdet skyldes like mye at servicegraden er høy som at de tekniske løsningene holder mål, for nedetid på maskiner har vi verken tid eller råd til, oppsummerer Olav Granly.

Reklame-huset og Canon har vært et bra team i mange år. Fra venstre: Svein Larsen, Olav Granly, Olianna Skjellum, Tone Røe Skaar, Åge Skjellum Bakken. Bakerst Lars Andresen, Eric Riiber og Roger Limbodal fra Canon.

Fornyer hele maskinparken
Digitaltrykkproduksjonen styres i første rekke av Åge Skjellum Bakken, gudbrandsdøl med fartstid både som tegner og grafisk designer.

– Nå dobler vi kapasiteten på digitaltrykk, dermed kan vi levere både raskere og bedre, til lokalt næringsliv, eiendomsmeglere og andre i regionen, slår Åge fast. Den nye digitaltrykkmaskinen, Canon imagePRESS C910, trykker på et bredt spekter av papirtyper med høy kvalitet, og har inline ferdiggjøring med automatisk kutting av alle tre sider i hefter og andre trykksaker.

I tillegg vil alt ferdiggjøringsarbeid gå raskere med de nye Quadient-maskinene; lamineringsmaskinen GMP Qtopic380 og Duplo 616 for kutting/rilling.

– På toppen av det hele den spennende flatbedkutteren Intec FB 8000, totalt sett snakker vi om investeringer som betyr mindre manuelt arbeid i forbindelse med produksjon av alle typer hefter og kataloger, samt av visittkort, der vi blant annet produserer for barnehagebarn via rosarussen.com.

– I tillegg får vi mye høyere fleksibilitet med to maskiner, så dette er virkelig et løft, sier Åge.

Med to imagePRESS-maskiner har Reklame-huset.no AS kapasitet til det meste av trykksaker. Overflaten på den nærmeste imagePRESS-maskinen har de dekorert selv.

Lokal forankring
Reklame-huset overtok Romerike Grafisk for ni år siden, og andelen av trykksaker har siden det økt jevnt for bedriften som tidligere var en ren skilt- og silketrykksbedrift. At sammenslåingen har båret frukter er blant annet tre Gaselle-utmerkelser et klart bevis på. Kontakten med lokalt næringsliv og forvaltning har alltid vært viktig for Reklame-huset, og det var ingen overraskelse at det var ordføreren i Eidsvoll kommune, John Erik Vika, som fikk æren av å klippe snora som symboliserer den nye æraen for bedriften.

Ordføreren i Eidsvoll kommune, John Erik Vika, fikk æren av å klippe snora som symboliserer den nye æraen for bedriften.

– Det er flere faktorer som har bidratt til suksessen for Reklame-huset.no, men riktige valg når det kommer til medarbeidere, kompetanse og teknologi spiller utvilsomt en svært viktig rolle, sa ordføreren.

Mye tekstiltrykk og reklameartikler fremdeles, med rundt 50/50 fordeling mellom reklameartikler og trykksaker.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Antalis støtter sine leverandører innen storformat

Antalis Norge har de siste årene satset på store maskiner i mellomsegmentet. Det vil også merkes under Drupa, hvor de er representert ved flere leverandører.
Christer

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie