swissQprint kontra Tesla

swissQprint Greentech, den sveitsiske måten å kombinere miljøvern og høy merverdi i UV storformatprinting. Foto: © 2020 swissQprint

swissQprint storformatskrivere, som landet de kommer fra, er kjent for høyteknologi. Begrepet “swissQprint Greentech” oppsummerer den sveitsiske produsentens strategiske utnyttelse av teknologier og prosesser for å beskytte miljøet.

Kundetilfredshet og miljøkompatibilitet er like høye prioriteringer når det gjelder å utvikle storformatprintere, et prinsipp som tar sin faste plass i det sveitsiske selskapets oppdrag. “swissQprint Greentech” viser hvordan dette fungerer i praksis. Resultatet er at brukere av swissQprint oppnår høy merverdi med lavest mulig miljøpåvirkning.

Lite økologisk fotavtrykk
Fire hovedfaktorer bidrar til at swissQprints storformatprintere etterlater et lite økologisk fotavtrykk: korte leveringsavstander, enestående holdbarhet, lave vedlikeholdskrav og UV LED-printteknologi.

Printerne er utviklet og produsert fra start til slutt i hovedkvarteret i Sveits, med involvering av stort sett lokale leverandører. Maskinens enestående holdbarhet sparer ressurser – noen av disse printerne er fortsatt i drift etter tolv år. Deres pålitelighet minimaliserer servicebesøk og forbruksdeler som må skiftes ut, derav også CO2-utslipp og kostnader. UV LED-teknologien krever verken oppvarming for tørkeprosesser eller ventilasjon for å trekke ut flyktige miljøgifter (VOC). Videre er LED-UV-lampene som herder blekket økonomiske med strøm. Dette minimerer systemets samlede energibehov.

Maksimal energieffektivitet
En fullt utstyrt swissQprint storformatprinter med en 2 × 3,2 meter flatbed trekker samme mengde strøm som to vanlige vannkokere – bare 3 kWh. Printeren bruker en ekstraordinær effektiv bruk av denne elektrisiteten, noe som fremgår av målinger og ISO 20690-sertifisering.

Tesla-sammenligningen
swissQprint trekker en interessant sammenligning: Nyala, den største og ytterst presterende modellen i swissQprint-serien, skriver ut et område omtrent i samme størrelse som en tennisbane innen en time når den printer i høyeste hastighet. Den bruker 3 kWh strøm for å dekke denne overflaten på rundt 200 kvadratmeter. En Tesla, det viktigste eksemplet på “grønn mobilitet”, kan bare kjøre rundt 16 km med samme mengde energi.

Forurensings-fri
Det gjeldende UV-standard blekk fra swissQprint er Greenguard Gold-sertifisert. Dette betyr at trykte produkter kan bringes trygt til kritiske steder som sykehus og skoler da blekket overholder strenge øvre grenser for kjemiske utslipp. Videre avgir ikke UV-utskrift ozon. Og med LED-systemer som har erstattet kvikksølvdamplamper som ble brukt tidligere, er giftig avfall blitt eliminert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kandrup Boktrykkeri har blitt 40% raskere i innkjøringen på offset

Tekst: Søren Winsløw |

Kandrup Bogtrykkeri A/S byttet nylig til Agfas prosessfrie trykkplate Eclipse. Dette har manifestert seg i en rekke håndgripelige produktivitetsforbedringer. Samlet sett har det medvirket til å øke innkjøringshastigheten samt redusert såvel søppel som nedetid på grunn av rengjøring.

Publisert av: