Kandrup Boktrykkeri har blitt 40% raskere i innkjøringen på offset

PUBLISERT: 30 mars 2020
OPPDATERT: 30 mars
Innkjøringen av de nye trykkplatene og fuktvannstilsetning, har hatt merkbar innflytelse på både effektivitet og omkostninger, sier Thomas Thomasen, innehaver av Kandrup Boktrykkeri.

Kandrup Bogtrykkeri A/S byttet nylig til Agfas prosessfrie trykkplate Eclipse. Dette har manifestert seg i en rekke håndgripelige produktivitetsforbedringer. Samlet sett har det medvirket til å øke innkjøringshastigheten samt redusert såvel søppel som nedetid på grunn av rengjøring.

– Med Eclipse har vi barbert bort rundt 40% av innkjøringstiden. Kombinert med vår nye fuktvannsløsning, kaster vi bort 15% mindre papir mens vi sparer en fjerdedel av tiden på rengjøring av maskinen, sier innehaveren Thomas Thomsen.

Kandrup Bogtrykkeri A / S er et familieeid selskap med nesten hundre års historie, beliggende på Østerbro i København. Selskapet håndterer en rekke mindre, kommersielle utskriftsjobber, både i offset og digital. De utfører også layout og etterbehandlingsoppgaver. Kandrup Bogtrykkeri har vært en Agfa-kunde i mer enn ti år og er utstyrt med en komplett Agfa prepress-løsning som består av en platesetter, trykkplater med matchende fuktvannsløsning og planlegging, arbeidsflyt og fargebehandlingsprogramvare.

De nye trykkplatene har både stor kontrast og god ripemotstand.

Imponerende resultater
Etter en omfattende testfase der Kandrup Bogtrykkeri var i nær kontakt med Agfa, byttet trykkeriet fra sin forrige prosessfrie plate til den nye prosessfrie trykkplaten Eclipse. Samtidig byttet de til ANTURA-luftfukterløsningen AFS2-H. Det skjedde høsten 2019.- Platen har en god og stabil kontrast. Det er absolutt ingen mix-ups på trykkmaskinen, sier Thomas Thomsen, og legger til at ripemotstanden også er stor, og at det ikke sees fingeravtrykk på trykkplaten.

Thomas Thomsen er veldig fornøyd med platens egenskaper:
– Vi ser betydelige forbedringer. Vårt estimat er at oppstart er 40% raskere enn før. Vi trenger ikke å kaste bort tid og penger på omstarter eller uforutsette avbrudd. Platene går bare perfekt. Papiravfallet ved oppstart er også ca. 15% lavere. I tillegg gir kombinasjonen av Eclipse-platen med ANTURA-løsningen en mer stabil farge/vannbalanse og en mye bedre enhetlighet.

Eclipse fører papirstøvet bort fra papiret, og reduserer forurensningen av vann og blekk. Som en konsekvens forlenges fuktvannets levetid og vedlikehold blir enklere.
– Vi har ikke noe slam i fuktevannet da belegget blir overført til det første papirarket og ført ut av maskinen den veien. Som et resultat bruker vi mindre tid på å rengjøre filtre i fuktvannsanlegget. Fuktvannets varighet er mer enn doblet med Eclipse. Vi forventer en årlig besparelse på 25%.

Stabil programvare og godt samarbeid
Kandrup Bogtrykkeri har de siste par årene brukt Agfas InkTune programvare, som er en del av Agfas ECO³-løsning. Programvaren forbedrer både bildekvalitet og fargekonsistens, samtidig med at den reduserer trykkfargeforbruket – ved at skifte ut en del af CMY-farven med svart.
– InkTune gir oss en rekke fordeler i produksjonen. Med InkTune får vi en bedre fargestabilitet, spesielt på ubestrøket papir. Vi ser også mindre avsmitting takket være det tynnere fargelaget som også gir en raskere tørking. Jeg skal likevel tilføye at disse forbedringene også stammer fra det intense samarbeidet med Agfas Plate Support System team og deres hjelp til å optimalisere våre trykkurver.

Thomas Thomsen setter stor pris på den service og support som Kandrup Bogtrykkeri får fra Agfa-teamet. – Folkene på Agfa diskuterer nye trender og utviklinger med oss, og gir oss gode råd. Vi har et fremragende samarbeid. Produktene er pålitelige og servicen er fremragende, både når det gjelder hardware, trykkplater og programvare. Det er meget viktig for oss å ha en partner som forstår oss, og som kan hjælpe oss – enten det er via telefon, datamaskin eller personlig i trykkeriet – og som alltid er der for oss.

Les videre

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324