Ny B3-inkjet arkprinter fra Canon løfter kvaliteten og medie-fleksibiliteten

Med den nye varioPRINT iX-serien tar Canon skrittet mot de beste liquid og offset-teknologier når det gjelder kvalitet, samtidig som den nye farge- og tørketeknologien øker medieutvalget betydelig.

VarioPRINT iX er en avansert inkjet produksjonsprinter utstyrt med den nye iQuariusiX-teknologien. Det er rettet mot kunder med månedlige produksjonsvolumer på mellom en og 10 millioner A4 sider. Det tilbyr den interessante kombinasjonen av grafisk kvalitet og medievalg fra offset- eller «liquid toner» -systemer med produktivitet og kostnadseffektivitet for inkjet.

Høy hastighet og lav driftsstans gir stor produktivitet
Den kan printe 9000 SRA3 sider i timen (eller 320 A4 sider per minutt) på et stort utvalg av medier. Dette gjelder for eksempel bestrøkne offsetmedier fra 90 til 350 g/m2. Det gir muligheten til å printe en lang rekke kommersielle printapplikasjoner – fra markedsføringsmateriell og DM til kataloger, magasiner og bøker – i store volum.

Med en gjennomsnittlig oppetid på mer enn 90% (dokumentert via i300-serien) og ingen behov for daglig kalibrering eller vedlikehold, leverer varioPRINT iX-serien en betydelig økning i produktiviteten. Det gir målbare forbedringer i de samlede driftskostnadene sammenlignet med andre arkproduksjonsteknologier.

Bygger på kjent og pålitelig teknologi
Den nye produksjonsprinteren bygger på suksessen med varioPRINT i-serie-plattformen, som ble lansert i 2015. Med over 250 installasjoner over hele verden har varioPRINT i-serien plassert Canon i den ledende posisjonen innen inkjet produksjonsprint av transaksjonsapplikasjoner, bøker og høykvalitets DM.

Den nyeste iQuariusiX-teknologien utgjør kjernen i den nye iX-serien og kombinerer tre nye og viktige innovasjoner:

  • Et banebrytende tørkesystem som kombinerer luft og varme med fukting for å beskytte mediet. Dette sikrer robuste print på et bredt spekter av medier, som er helt flate og klar til øyeblikkelig etterbehandling.
  • En ny patentert polymerpigment, i en vannbasert farge samt ColorGrip, som gir enestående, levende og faste farger på en lang rekke medier, herunder bestrøkne medier opp til 350 g/m2.
  • iQuarius kvalitetskontrollteknologier, som gir utrolig høy bildekvalitet, takket være ekte 1200 dpi bildebehandling og 1200 dpi printhoder, som er utviklet sammen med Kyocera.

En avansert dysekontrollteknologi benytter en inline-skanner til automatisk kontroll og justering av enkelte dyser i løpet av produksjonsprosessen, hvilket reduserer nedetid og avfall og sikrer høy bildekvalitet. Mediehåndtering er forbedret med automatisk gjenkjenning, filtrering av mangelfulle medier før utskrift og nøyaktig medietransport, noe som ytterligere optimaliserer kvalitet og produktivitet. Med den nye VarioPrint iX-serien kan du håndtere små utskrifter, raskt bytte mellom oppgaver og produsere ferdige dokumenter med blandede medier, samtidig som du enkelt overholder kundens frister.

VarioPRINT iX-serien var planlagt for en lansering før Drupa 1. april 2020. Til tross for messens utsettelse, har Canon valgt å beholde lanseringen, printserien forventes å være klar til levering innen sommeren 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: