40 prosent av kundene har installert mer enn én enhet

Canon ColorStream 6000

Canons ColorStream-serie har etablert seg som en produktiv og pålitelig løsning for utskrift av et bredt spekter av applikasjoner i store volumer. Mer enn 1400 installasjoner internasjonalt har blitt gjort, i miljøer med store utskriftsvolumer, som datasenter, utskriftsleverandører og spesialiserte kommersielle trykkerier. 

Med ColorStream 6000 er kundene sikret 94 prosent oppetid. Operatørene trenger ikke lenger å gripe inn under produksjonen, på den måten får medarbeiderne bedre tid til å utforske nye markedsmuligheter og styrke virksomheten. Mange kommersielle trykkerier som vurderer å investere i digital inkjet-teknologi er særlig opptatte av hvilket kvalitetsnivå en digital løsning kan tilby sammenlignet med enhetene de allerede har.

De produktive ColorStream 3000-, 3000Z- og 6000-seriene som bygger på et tiår med kontinuerlig innovasjon, har siden lanseringen i 2011 skrevet ut over 300 milliarder A4-sider på verdensbasis – alt fra bankutskrifter og direktereklame til pakningsvedlegg og bøker. Systemet er blitt spesielt populært i land som Frankrike, Tyskland, Italia og USA og over 40 prosent av kundene har installert mer enn én enhet. En tysk kunde har hele 18 enheter fordelt på tre produksjonsanlegg.

Kvaliteten avgjorde skifte fra offset til digital produksjon
Oliver Winkelmann, administrerende direktør hos det tyske IT-selskapet QITS forklarer hvorfor kvalitet var en avgjørende faktor da selskapet investerte i ColorStream: – Vi hadde frem til da avskrevet inkjet på grunn av investeringsnivået og kvaliteten på utskriften. Vi har alltid sagt at vi må kunne tilby digital kvalitet som lå tett opptil offset, ellers ville vi ikke lykkes med overgangen. Så kom vi til et punkt der diskusjonen stilnet. Kvaliteten var ikke lenger et problem, og kundene våre så hvordan de kunne optimalisere prosessene og eliminere forhåndstrykk som offset krever. Gradvis flyttet vi mesteparten av jobben over på digital fullfargeproduksjon. I 2018 hadde blekk blitt en kvalitetsstandard, selv for våre større direktereklamekunder.

Håndbøker, kataloger, små opplag og web-to-print
Sergio Nobile, administrerende direktør hos Edubook, en sveitsisk bokprodusent og distributør som har ColorStream 6000 Chroma, sier: – Når du ser på markedet for håndbøker, kataloger og egenpublisering, vil det nye systemet sikre oss 10–15 prosent mer jobb innenfor disse områdene i de neste årene. Veksten vår vil også komme gjennom Edubase (Edubooks nettportal for studenter) og rask produksjon av mindre opplag, hovedsakelig fra Web2Print. Dette utskriftssystemet gjør at fremtiden ser veldig lys ut for oss. Det er utrolig spennende.

Brukervennlighet øker produktiviteten
Kundene har også kommentert skriverens brukervennlighet, som reduserer behovet for manuell betjening og øker produktiviteten. Det var en viktig grunn til at det finske boktrykkeriet Otava investerte i ColorStream. Marko Silventoinen, daglig leder for Otava, forklarer – Vi er veldig imponert over påliteligheten til ColorStream {og ProStream}. Systemet krever veldig lite operatørbetjening. Ingen av våre fem operatører hadde tidligere erfaring med digital trykketeknologi, men de liker veldig godt å jobbe med disse maskinene. En av operatørene våre veksler mellom offset og digital hver dag. De er veldig imponerte over maskinenes brukervennlighet.

Utvikler maskinene etter tilbakemeldinger fra kundene
– Siden lanseringen av ColorStream-serien har vi lyttet nøye til tilbakemeldingene fra våre kunder og hele tiden videreutviklet produktseriene basert på kundenes behov, sier Peter Wolff, Vice President, Production Printing Products (PPP), EMEA Commercial Printing, Canon Europa.
– Det er motiverende å se at etterspørselen etter ColorSteam-serien, som nå er i tredje generasjon, fortsatt er ekstremt positiv. Da vi presenterte den første skriveren i serien, revolusjonerte den digital inkjet-teknologi, og vi er stolte over å ha beholdt posisjonen som markedsleder i dag med en markedsandel på 43 prosent i Europa. Tett dialog med våre kunder hjelper oss å sikre at vi oppfyller deres behov og leverer best mulig pålitelighet, produktivitet og kvalitet. Hver enkelt ColorStream-maskin kan skreddersys til kundens behov – fra hastighet og farger til spesialblekk og egendefinert integrert etterbehandling. Det finnes også mye ekstrautstyr som kan brukes til å tilpasse ColorStream til spesifikke kundebehov. Vi garanterer at kjøperne får en god løsning som er tilpasset deres behov og på den måten bidrar vil til at de kan oppnå vekst, avslutter Wolff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon: VarioPRINT IX-serien er i gang

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

De første bestillingene og installasjonene av Varioprint IX-serien er i gang, meldes det fra Canon.

Canon har allerede mottatt de første bestillingene på den avanserte arkmatede inkjet trykkpressen siden lanseringen 1. april i år. I de kommende månedene blir den nye trykkpressen installert hos flere kunder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) og vil bidra til produksjons- og vekstmuligheter innen kommersiell utskrift.

Publisert av: 

Norsk Fjørfelag valgte Merkur Grafisk

Tekst: Roger Stormo | Foto: Merkur Grafisk

Da trykkeriet Norsk Fjørfelag benyttet gikk konkurs for to år siden, måtte de finne et nytt trykkeri for medlemsbladet sitt Fjørfe. Ett av kravene deres var at det måtte være et trykkeri som trykket i Norge og prisen var en viktig faktor, siden de er en liten organisasjon med begrensede midler. Etter en helhetsvurdering falt valget på Merkur Grafisk.

Publisert av: 

Omstilte produksjonen under koronakrisen

Koronakrisen medførte kraftig reduksjon i de grafiske oppdragene, noe som medførte permittering av mange i produksjonen hos CopyCat.  Sammen med Nautilus Subsea utviklet firmaet da prototyper for ansiktsvisirer og etablerte en produksjonslinje på kort tid. Visirproduksjonen har gitt nye muligheter og bragt optimismen tilbake hos CopyCat-medarbeiderne.

Publisert av: