40 prosent av kundene har installert mer enn én enhet

PUBLISERT: 29 april 2020
OPPDATERT: 29 april
Canon ColorStream 6000

Canons ColorStream-serie har etablert seg som en produktiv og pålitelig løsning for utskrift av et bredt spekter av applikasjoner i store volumer. Mer enn 1400 installasjoner internasjonalt har blitt gjort, i miljøer med store utskriftsvolumer, som datasenter, utskriftsleverandører og spesialiserte kommersielle trykkerier. 

Med ColorStream 6000 er kundene sikret 94 prosent oppetid. Operatørene trenger ikke lenger å gripe inn under produksjonen, på den måten får medarbeiderne bedre tid til å utforske nye markedsmuligheter og styrke virksomheten. Mange kommersielle trykkerier som vurderer å investere i digital inkjet-teknologi er særlig opptatte av hvilket kvalitetsnivå en digital løsning kan tilby sammenlignet med enhetene de allerede har.

De produktive ColorStream 3000-, 3000Z- og 6000-seriene som bygger på et tiår med kontinuerlig innovasjon, har siden lanseringen i 2011 skrevet ut over 300 milliarder A4-sider på verdensbasis – alt fra bankutskrifter og direktereklame til pakningsvedlegg og bøker. Systemet er blitt spesielt populært i land som Frankrike, Tyskland, Italia og USA og over 40 prosent av kundene har installert mer enn én enhet. En tysk kunde har hele 18 enheter fordelt på tre produksjonsanlegg.

Kvaliteten avgjorde skifte fra offset til digital produksjon
Oliver Winkelmann, administrerende direktør hos det tyske IT-selskapet QITS forklarer hvorfor kvalitet var en avgjørende faktor da selskapet investerte i ColorStream: – Vi hadde frem til da avskrevet inkjet på grunn av investeringsnivået og kvaliteten på utskriften. Vi har alltid sagt at vi må kunne tilby digital kvalitet som lå tett opptil offset, ellers ville vi ikke lykkes med overgangen. Så kom vi til et punkt der diskusjonen stilnet. Kvaliteten var ikke lenger et problem, og kundene våre så hvordan de kunne optimalisere prosessene og eliminere forhåndstrykk som offset krever. Gradvis flyttet vi mesteparten av jobben over på digital fullfargeproduksjon. I 2018 hadde blekk blitt en kvalitetsstandard, selv for våre større direktereklamekunder.

Håndbøker, kataloger, små opplag og web-to-print
Sergio Nobile, administrerende direktør hos Edubook, en sveitsisk bokprodusent og distributør som har ColorStream 6000 Chroma, sier: – Når du ser på markedet for håndbøker, kataloger og egenpublisering, vil det nye systemet sikre oss 10–15 prosent mer jobb innenfor disse områdene i de neste årene. Veksten vår vil også komme gjennom Edubase (Edubooks nettportal for studenter) og rask produksjon av mindre opplag, hovedsakelig fra Web2Print. Dette utskriftssystemet gjør at fremtiden ser veldig lys ut for oss. Det er utrolig spennende.

Brukervennlighet øker produktiviteten
Kundene har også kommentert skriverens brukervennlighet, som reduserer behovet for manuell betjening og øker produktiviteten. Det var en viktig grunn til at det finske boktrykkeriet Otava investerte i ColorStream. Marko Silventoinen, daglig leder for Otava, forklarer – Vi er veldig imponert over påliteligheten til ColorStream {og ProStream}. Systemet krever veldig lite operatørbetjening. Ingen av våre fem operatører hadde tidligere erfaring med digital trykketeknologi, men de liker veldig godt å jobbe med disse maskinene. En av operatørene våre veksler mellom offset og digital hver dag. De er veldig imponerte over maskinenes brukervennlighet.

Utvikler maskinene etter tilbakemeldinger fra kundene
– Siden lanseringen av ColorStream-serien har vi lyttet nøye til tilbakemeldingene fra våre kunder og hele tiden videreutviklet produktseriene basert på kundenes behov, sier Peter Wolff, Vice President, Production Printing Products (PPP), EMEA Commercial Printing, Canon Europa.
– Det er motiverende å se at etterspørselen etter ColorSteam-serien, som nå er i tredje generasjon, fortsatt er ekstremt positiv. Da vi presenterte den første skriveren i serien, revolusjonerte den digital inkjet-teknologi, og vi er stolte over å ha beholdt posisjonen som markedsleder i dag med en markedsandel på 43 prosent i Europa. Tett dialog med våre kunder hjelper oss å sikre at vi oppfyller deres behov og leverer best mulig pålitelighet, produktivitet og kvalitet. Hver enkelt ColorStream-maskin kan skreddersys til kundens behov – fra hastighet og farger til spesialblekk og egendefinert integrert etterbehandling. Det finnes også mye ekstrautstyr som kan brukes til å tilpasse ColorStream til spesifikke kundebehov. Vi garanterer at kjøperne får en god løsning som er tilpasset deres behov og på den måten bidrar vil til at de kan oppnå vekst, avslutter Wolff.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz