Øker kapasiteten på Lillestrøm

Med ny imagePRESS 10000 tar CopyCat-avdelingen på Lillestrøm enda flere oppdrag som tidligere havnet i offsetpressene. – Valget av teknologileverandør var enkelt, forsikrer Thomas Ligaarden og Geir Hammertoft på Lillestrøm.

En fullrigget utgave av Canons kraftigste imagePRESS er på plass i lokalene som CopyCat utvidet i fjor. Der har den selskap av både imagePRESS C750 og C850.

Dere har god kapasitet på digitaltrykk nå?
– Ja, men det er faktisk helt nødvendig når en bedrift med tre medarbeidere skal produsere for fullt gjennom ett travelt skift hver dag. Med imagePRESS C10000 kan vi også håndtere oppdrag som tidligere havnet i offset, eksempelvis en 24-sider i opplag på 500. Nå har vi tre digitaltrykkmaskiner med samme arbeidsflyt og høy automatiseringsgrad, det blir det både god kapasitet og god lønnsomhet av, sier eierduoen, som driver CopyCat-avdelingen i «stasjonsbyen» på franchisebasis. Det har de gjort siden 2006, med stadige utvidelser og nå med hele 250 kvadratmeter produksjon.

Automatisert produksjon
CopyCats nye Canon imagePRESS C10000 er utstyrt med inline ferdiggjøring slik at alle typer hefter med omslag produseres automatisk. Det gir både kapasitet og fleksibilitet på et høyere nivå enn tidligere, noe Geir og Thomas selvsagt er fornøyd med. De forteller at valget av Canon som leverandør var basert på gode erfaringer gjennom en årrekke.

– Vi har benyttet Canon-teknologi i 12 år, med svært gode erfaringer, både når det gjelder selve teknologien, og ikke minst når det gjelder service. Driftssikre produksjonsløsninger er helt avgjørende for en liten produksjonsbedrift med stor oppdragsmengde og strenge leveringskrav, så valget var enkelt. Etter noen ukers drift ser vi at imagePRESS C10000 svarer til de høye forventningene vi har. Dette er virkelig et arbeidsjern som kan produsere for fullt 8-10 timer hver dag, med full hastighet både for innmat og omslag. Canons digitaltrykkmaskiner gir oss minimalt med filhåndtering, avbrudd og tilsyn, og maksimalt med produksjonstid. Det liker vi, sier en fornøyd duo på Lillestrøm.

Øker kapasiteten: Geir Hammertoft, Per Henrik Nordli og Thomas Ligaarden hos CopyCat på Lillestrøm har 3 x imagePRESS, nå også den aller kraftigste utgaven.

Går for fortsatt vekst
Lillestrøm-regionen har vært vekstområde helt siden hovedflyplassen på Gardermoen ble åpnet i 1998. Nærheten til Norges Varemesse og veksten i næringslivet i regionen har vært medvirkende til oppturen som CopyCat-avdelingen i Stillverksveien rett ved jernbanestasjonen har vært en del av.

– Vi har bygget stein for stein, og utvidet lokaler og produksjonsløsninger i takt med økende oppdragsmengde. Høy servicegrad bygger kundelojalitet, og vi har etter hvert mange faste kunder som hele tiden benytter våre tjenester. Den siste Canon-investeringen er med på å løfte oss til et enda høyere nivå, der vi kan produsere også større opplag i eget hus og leve opp til målsettingen om å levere raskere og bedre enn konkurrentene klarer, avslutter Geir Hammertoft og Thomas Ligaarden på Lillestrøm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon: VarioPRINT IX-serien er i gang

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

De første bestillingene og installasjonene av Varioprint IX-serien er i gang, meldes det fra Canon.

Canon har allerede mottatt de første bestillingene på den avanserte arkmatede inkjet trykkpressen siden lanseringen 1. april i år. I de kommende månedene blir den nye trykkpressen installert hos flere kunder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) og vil bidra til produksjons- og vekstmuligheter innen kommersiell utskrift.

Publisert av: 

Norsk Fjørfelag valgte Merkur Grafisk

Tekst: Roger Stormo | Foto: Merkur Grafisk

Da trykkeriet Norsk Fjørfelag benyttet gikk konkurs for to år siden, måtte de finne et nytt trykkeri for medlemsbladet sitt Fjørfe. Ett av kravene deres var at det måtte være et trykkeri som trykket i Norge og prisen var en viktig faktor, siden de er en liten organisasjon med begrensede midler. Etter en helhetsvurdering falt valget på Merkur Grafisk.

Publisert av: 

Omstilte produksjonen under koronakrisen

Koronakrisen medførte kraftig reduksjon i de grafiske oppdragene, noe som medførte permittering av mange i produksjonen hos CopyCat.  Sammen med Nautilus Subsea utviklet firmaet da prototyper for ansiktsvisirer og etablerte en produksjonslinje på kort tid. Visirproduksjonen har gitt nye muligheter og bragt optimismen tilbake hos CopyCat-medarbeiderne.

Publisert av: