Komori kjøper MBO

Komoris navn på det nye datterselskapet med fokus på etterbehandlingsmaskiner heter MBO Prepress Solutions.

Overtakelsen er sluttført. MBO er nå et heleid datterselskap  Komori under det nye foretaksnavnet MBO Postpress Solutions.

Den japanske produsenten av trykkpresser Komori har overtatt samtlige aksjer i MBO Group. Tyske MBO Group er produsent av falsmaskiner, er representert i 60 land og har produksjonsanlegg i Tyskland og Portugal.

Japanske Komori ble grunnlagt i 1923 og driver med produksjon og salg av offsetpresser. I disse dager gjennomfører selskapet en omstrukturering av forretningsstrukturen, og retter seg blant annet digitaltrykk og legemiddel- og emballasjeområdet.

Enn så lenge er ikke de to selskapenes aktiviteter i overenstemmelse med hverandre. Men Komoris plan er at gjennom oppkjøpet av MBO skal de begynne å markedsføre unike produkter som støtter deres virksomhet, som maskiner for etterbehandling for kommersielle trykkerier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon: VarioPRINT IX-serien er i gang

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

De første bestillingene og installasjonene av Varioprint IX-serien er i gang, meldes det fra Canon.

Canon har allerede mottatt de første bestillingene på den avanserte arkmatede inkjet trykkpressen siden lanseringen 1. april i år. I de kommende månedene blir den nye trykkpressen installert hos flere kunder i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika) og vil bidra til produksjons- og vekstmuligheter innen kommersiell utskrift.

Publisert av: 

Norsk Fjørfelag valgte Merkur Grafisk

Tekst: Roger Stormo | Foto: Merkur Grafisk

Da trykkeriet Norsk Fjørfelag benyttet gikk konkurs for to år siden, måtte de finne et nytt trykkeri for medlemsbladet sitt Fjørfe. Ett av kravene deres var at det måtte være et trykkeri som trykket i Norge og prisen var en viktig faktor, siden de er en liten organisasjon med begrensede midler. Etter en helhetsvurdering falt valget på Merkur Grafisk.

Publisert av: 

Omstilte produksjonen under koronakrisen

Koronakrisen medførte kraftig reduksjon i de grafiske oppdragene, noe som medførte permittering av mange i produksjonen hos CopyCat.  Sammen med Nautilus Subsea utviklet firmaet da prototyper for ansiktsvisirer og etablerte en produksjonslinje på kort tid. Visirproduksjonen har gitt nye muligheter og bragt optimismen tilbake hos CopyCat-medarbeiderne.

Publisert av: