Dobbelt opp i digitalt for Trykk Service

Trykk Service valgte ikke bare en, men to digitale trykkpresser fra Konica Minolta når det var på tide å oppgradere maskinparken. – Kvalitetsmessig er dette mye bedre, sier daglig leder Nils-Robert Liverud.

Å fortsette med Konica Minolta var en selvfølge når det var på tide å oppgradere de digitale trykkpressene hos Trykk Service AS i Drammen. Trykkeriet, som har eksistert siden 1972, startet opp med offsettrykk, men har fra siden ti år tilbake arbeidet med digitaltrykk. Av disse årene har Konica Minolta hengt med i seks, hvilket betyr at trykkeriet nå velger deres maskiner for digitaltrykk for tredje gang på rad.

Blitt mye raskere
Det var i begynnelsen av mai at Trykk Service valgte å bytte ut sine daværende maskiner mot to nye. Etter å ha kikket på flere modeller falt valget til slutt på Konica Minolta AccurioPress C14000. Disse har nå erstattet de to tidligere bizhub-trykkpressene fra samme produsent.

– Kvalitetsmessig er dette mye bedre enn det vi hadde tidligere og vi har også blitt mye raskere. Vi kan nå kjøre tosidig på ark som er opp til 90 centimeter og ensidig opp til 120 centimeter på digitaltrykk, forteller Trykk Service sin daglig leder Nils-Robert Liverud.

Trykkeriet har arbeidet med digitaltrykk i ti år og synes at det kompletterer offsetvirksomheten deres på en god måte.

AccurioPress C14000 ble lansert høsten 2019. Ifølge produsenten er det en tonermaskin som kan trykke med en oppløsning på 2 400 dpi og kjøre opp til 450 grams papir i full hastighet. Den kan også kjøre 80 sider A3 i minuttet, altså tilsvarende 160 sider A4, som er det man måler. For A4-papir er det likevel 140 sider som er det maksimale. Det som skiller seg ut er også at maskinen ifølge produsent skal klare 2,5 millioner A4-sider i måneden.

– Nå kan vi trykke liggende A4 rett ut av maskinen, sekssidet og åttesidet og falset, noe vi ikke kunne tidligere, så det kjørte vi i offset, forteller Liverud og fortsetter:

– Det blir jo bedre for kunden at vi kan kjøre opp til 500 i opplag digitalt. Med to maskiner blir det jo aldri kø på jobben så vi kan levere innen en time, noe som også er kjekt for kunden.

Avgjørende med rask service
Trykk Service hadde holdt et øye med flere modeller, men det var Accurio Press C14000 som hadde best kvalitet, hastighet og service i forhold til prisen, mener Liverud. Fordelen med å velge samme produsent som tidligere var uten tvil at de allerede kunne systemet og raskt kunne få i gang produksjonen igjen etter installeringen.

– Ettersom de holder til i Drammen så har de dessuten rask service dersom det skulle oppstå problemer. Det er veldig viktig innen digitaltrykk å kunne få rask service.

Mikser trykkteknikker
Egentlig er de et offsettrykkeri. I maskinparken finner du nemlig foruten digitalpressene to Mitsubishi offsetpresser som trykker 70 x 100 centimeter, Mimaki storformatprintere samt maskiner for ferdiggjøring. Fordelen med å blande teknikker er at de kan trykke omslag og adressere digitalt og kjøre innmaten i offset, mener Liverud.

I dag produserer Trykk Service blant annet brosjyrer, bøker, kataloger, visittkort og årsregnskap.

– Det vi synes er fint med de digitale pressene er at de kan holde samme bildekvalitet som offsetpressene. Det er også innebygd kvalitetsgranskere i disse maskinene, så nå kan operatøren stole på at jobben stemmer og trenger ikke å kontrollere trykket på samme måte som de gjorde tidligere.

Konica Minolta AccurioPress C14000.

Øker mer og mer
I disse tider, da virus herjer og mange holder hardt på pengepungen, kan man stille spørsmålstegn ved slik en stor investering. Og visst har det vært en stor investering for Trykk Service. Men det er ingenting som Liverud ikke ser kommer til å være verdt det når alt kommer til alt.

– Det er en stor investering, frem for alt akkurat nå i den situasjonen vi befinner oss i. Men når det begynner å gå tilbake til det normale igjen så kommer vi til å trenge disse maskinene, avslutter Nils-Robert Liverud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.