Sammenslåing i Rogaland

PUBLISERT: 3 juni 2020
OPPDATERT: 3 juni
Lederteamet i HBO Nova AS. Fra venstre Espen Sund (HBO), Ragnar Brynildsen (Nova Print), Rune Sunde (Nova Print), Ørjan Risanger (HBO) og Birgitte Velde (HBO)

Nova-Print Stavanger AS og HBO Haugesund Bok & Offset AS slår seg sammen og danner selskapet HBO Nova AS. Dette er en sammenslåing av en produsent av hovedsakelig etiketter og en produsent av alle slags trykksaker. Samtidig investeres det i nytt utstyr.

Fusjonerer for å stå sterkere
Digitalisering har gitt store endringer i den grafiske bransjen igjennom de siste 20 årene. Det må gjøres justeringer kontinuerlig for å opprettholde en bærekraftig produksjon. Med mål om større driftsmessig lønnsomhet ved å dra nytte av hverandres kompetanse og marked, velger selskapene HBO Haugesund Bok & Offset og Nova Print Stavanger AS å slå seg sammen, heter det i en felles pressemelding.

Etiketter og trykksaker til alle tenkelige formål
HBO og Nova Print er etablerte trykkerier i to ulike marked. HBO produserer trykksaker til alle type bedrifter og prosjekter. Nova Print leverer etiketter til matvareindustri og bryggerier. Begge selskapene er anerkjent for levering av kvalitet i hvert sitt marked. Det nye selskapet får navnet HBO Nova AS.
HBO har sitt trykkeri i Haugesund og leverer både offset trykk og digital trykk til hele landet. Nova Print holder til i Stavanger og leverer etiketter til både nasjonale og internasjonale kunder. De produserer offset trykte våtlimsetiketter og frem til nå har samarbeidspartnere levert selvklebende etiketter.

Investerer i nytt utstyr
Samtidig med fusjonen investerer selskapet HBO Nova AS i ny teknologi, i form av en digitalmaskin for selvklebende etiketter på rull, for å gi enda større muligheter til kundene. Maskinen leveres av Konica Minolta. Med ny maskin som kan produsere selvklebende etiketter på rull digitalt kan det nye selskapet HBO Nova produsere våtlimsetiketter og selvklebende etiketter, i både små og mellomstore opplag. Samtidig kan både kunder av Nova Print og HBO nå få tilgang til nye produkter fra samme leverandør, når trykksaker og etiketter leveres fra en aktør.
–Slik har vi mulighet til å være totalleverandør av trykksaker for våre kunder. Dette er en fordel for selskapenes eksisterende kunder og nye kunder, sier daglig leder i HBO, Ørjan Risanger, som snart blir daglig leder i HBO Nova.

Miljøfokus på trykksaker, med papir laget av jordbruksavfall
I 2017 fikk HBO avtale om å levere trykksaker på papiret PaperWise i Skandinavia. Dette papiret som er produsert av jordbruksavfall har opptil 47% lavere miljøavtrykk enn annet papir produsert av trefiber, og opptil 29% lavere miljøavtrykk enn resirkulert papir.
Stadig flere bedrifter har bærekraft og miljø i fokus, og det er nok en av grunnene til at dette papiret har blitt svært godt mottatt.

Fra første til andre år med PaperWise doblet HBO sitt forbruk av dette papiret. I starten av 2020 lå det an til en ny dobling, men covid-19 har gjort det vanskelig å antyde hvordan året blir totalt sett. PaperWise blir med videre i HBO Nova, og firmaet gleder seg til at enda flere kunder oppdager dette bærekraftige papiret. PaperWise kommer i to varianter: naural og hvit. Natural har et «miljøvennlig» uttrykk og hvit ser ut som vanlig hvit matt papir. Papiret kan også kjøpes direkte fra HBO Nova som «kopi-papir» til din printer.

Fakta:
HBO etablert i 1969.
Omsetning 2018: 32 mill
12 ansatte

Nova Print etablert i 1964.
Omsetning 2018: 15 mill
7 ansatte

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12