Filmolux muliggjør gjenbruk av skilt

Filmolux får den tynne dobbeltklebende filmen Neschen Gudy 808 PP opaque.

I en sirkulær økonomi begynner vi å tenke på hvordan basismaterialene kan gjenbrukes. For eksempel hvordan en folie kan lages miljøtilpasset og settes på et skilt i en periode. Når den har tjent sitt formål fjernes folien og erstattes av en ny. Det er selvsagt også viktig at en ny folie kan festes, også på materialer der det gamle trykket ikke lar seg løsne. Da er det viktig at det gamle trykket ikke kan skimtes gjennom.

Vi tok kontakt med Johan Söderberg, som er salgssjef for Neschen Filmolux i Skandinavia. De har i disse dager utgitt et helt nytt dobbeltklebende materiale , som nettopp har den egenskapen at det fester seg til gamle materialer, skjuler bakgrunnen og samtidig kan fjernes igjen.

– Det nye materialet heter Neschen Gudy 808 PP opaque og er et monteringsadhesiv. Det er en tynn dobbeltsidig film, som brukes til å feste forskjellige typer print på en hardere overflate. Det kan for eksempel være DiBond-plater eller hard PVC.

Johan Söderberg, salgssjef for Neschen Filmolux i Skandinavia.

– Noe jeg ser som unikt med denne 75 my tynne monteringsfilmen er at den har en veldig høy opasitet. Dette gjør at den fungerer som lysblokkering mellom printet og platen den monteres på. En annen unik ting er at adhesivet kan fjernes fra den harde platen slik at det kan brukes på nytt. Dette er selvsagt veldig fint når man monterer trykket på et litt dyrere underlag og hvor bruken ikke skal være permanent (i motsetning til for eksempel kunstverk).

– En annen fordel er at det ikke er pvc, men mer miljøvennlig PP-materiale.

– Endelig er den 160 cm bred. Og lamineringen kan gjøres uten oppvarming, for hånd eller i en monteringsmaskin. Jeg kjenner ikke til noe konkurrerende produkt som er så bredt avslutter Johan Söderberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: