Filmolux muliggjør gjenbruk av skilt

PUBLISERT: 17 juni 2020
OPPDATERT: 17 juni
Filmolux får den tynne dobbeltklebende filmen Neschen Gudy 808 PP opaque.

I en sirkulær økonomi begynner vi å tenke på hvordan basismaterialene kan gjenbrukes. For eksempel hvordan en folie kan lages miljøtilpasset og settes på et skilt i en periode. Når den har tjent sitt formål fjernes folien og erstattes av en ny. Det er selvsagt også viktig at en ny folie kan festes, også på materialer der det gamle trykket ikke lar seg løsne. Da er det viktig at det gamle trykket ikke kan skimtes gjennom.

Vi tok kontakt med Johan Söderberg, som er salgssjef for Neschen Filmolux i Skandinavia. De har i disse dager utgitt et helt nytt dobbeltklebende materiale , som nettopp har den egenskapen at det fester seg til gamle materialer, skjuler bakgrunnen og samtidig kan fjernes igjen.

– Det nye materialet heter Neschen Gudy 808 PP opaque og er et monteringsadhesiv. Det er en tynn dobbeltsidig film, som brukes til å feste forskjellige typer print på en hardere overflate. Det kan for eksempel være DiBond-plater eller hard PVC.

Johan Söderberg, salgssjef for Neschen Filmolux i Skandinavia.

– Noe jeg ser som unikt med denne 75 my tynne monteringsfilmen er at den har en veldig høy opasitet. Dette gjør at den fungerer som lysblokkering mellom printet og platen den monteres på. En annen unik ting er at adhesivet kan fjernes fra den harde platen slik at det kan brukes på nytt. Dette er selvsagt veldig fint når man monterer trykket på et litt dyrere underlag og hvor bruken ikke skal være permanent (i motsetning til for eksempel kunstverk).

– En annen fordel er at det ikke er pvc, men mer miljøvennlig PP-materiale.

– Endelig er den 160 cm bred. Og lamineringen kan gjøres uten oppvarming, for hånd eller i en monteringsmaskin. Jeg kjenner ikke til noe konkurrerende produkt som er så bredt avslutter Johan Söderberg.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324