Filmolux muliggjør gjenbruk av skilt

PUBLISERT: 17 juni 2020
OPPDATERT: 17 juni
Filmolux får den tynne dobbeltklebende filmen Neschen Gudy 808 PP opaque.

I en sirkulær økonomi begynner vi å tenke på hvordan basismaterialene kan gjenbrukes. For eksempel hvordan en folie kan lages miljøtilpasset og settes på et skilt i en periode. Når den har tjent sitt formål fjernes folien og erstattes av en ny. Det er selvsagt også viktig at en ny folie kan festes, også på materialer der det gamle trykket ikke lar seg løsne. Da er det viktig at det gamle trykket ikke kan skimtes gjennom.

Vi tok kontakt med Johan Söderberg, som er salgssjef for Neschen Filmolux i Skandinavia. De har i disse dager utgitt et helt nytt dobbeltklebende materiale , som nettopp har den egenskapen at det fester seg til gamle materialer, skjuler bakgrunnen og samtidig kan fjernes igjen.

– Det nye materialet heter Neschen Gudy 808 PP opaque og er et monteringsadhesiv. Det er en tynn dobbeltsidig film, som brukes til å feste forskjellige typer print på en hardere overflate. Det kan for eksempel være DiBond-plater eller hard PVC.

Johan Söderberg, salgssjef for Neschen Filmolux i Skandinavia.

– Noe jeg ser som unikt med denne 75 my tynne monteringsfilmen er at den har en veldig høy opasitet. Dette gjør at den fungerer som lysblokkering mellom printet og platen den monteres på. En annen unik ting er at adhesivet kan fjernes fra den harde platen slik at det kan brukes på nytt. Dette er selvsagt veldig fint når man monterer trykket på et litt dyrere underlag og hvor bruken ikke skal være permanent (i motsetning til for eksempel kunstverk).

– En annen fordel er at det ikke er pvc, men mer miljøvennlig PP-materiale.

– Endelig er den 160 cm bred. Og lamineringen kan gjøres uten oppvarming, for hånd eller i en monteringsmaskin. Jeg kjenner ikke til noe konkurrerende produkt som er så bredt avslutter Johan Söderberg.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1