Konica Minolta forbedrer "Broen mellom offset og digitalt"

PUBLISERT: 25 juni 2020
OPPDATERT: 25 juni
Forbedret ytelse og nye funksjoner kommer i Konica Minoltas nye digitalpresse i B2+formatet.

Også oppfølgeren, den arkmatede digitalpressen AccurioJet KM-1e, printer ut 3000 B2-utskrifter i timen. Men den tilbyr mer enn som så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseres med bedre ytelse og nye funksjoner som åpner for markeder som emballasje, syntetiske materialer og etiketter. To segmenter er i fokus – kommersielt og industrielt trykk.

Konica Minolta inviterte til en pressekonferanse for å formidle nyheten om en oppfølger til den arkmatede digitalpressen AccurioJet KM-1, som ble lansert på Drupa-messen i 2016.

– Det vi prøver å gjøre er å øke ytelsen. Dette er den andre maskinen vår i B2 + -formatet, sier Nuno Sacadura, forretningsutviklingssjef for Konica Minoltas inkjetdivisjon, og forklarer at målbildet og markedene de ønsker å nå er trykkerier og industrielt trykk.

Flere utskriftsmuligheter
Den oppdaterte digitalpressen i B2+format markedsføres som «Broen mellom offset og digitalt» og har blitt belønnet med bokstaven e på slutten av maskinnavnet. Mye av det som gjøres med den første digitale pressen, for eksempel produksjonshastighet, arkformat B2 + og Dot freeze teknologien. Teknologien gjør at blekkdråper kan «selvfryse» i varierende størrelser direkte i kontakt med underlaget for fargestabilitet og så god bildekvalitet som mulig når arkene kommer tørre ut av maskinen. Imidlertid er det nye printhoder og nye mediesensorer for å kunne printe på flere materialer. Uansett underlag, skal det ikke påvirke utskriftskvaliteten og fargekontinuiteten.

Nuno Sacadura, forretningsutviklingssjef for Konica Minoltas inkjetdivisjon

– Den største fordelen med AccurioJet KM-1e er fremdeles de uendelige mulighetene for utvidelse. Det hjelper kunder med å låse opp dører for nye og mer lønnsomme applikasjoner. Bare ett eksempel, vi vet fra tilbakemeldinger at noen kunder jobber mer direkte med byråer nå takket være kombinasjonen av forskjellige teknologier i verdensklasse. Vi kan tilby utskrift av høy kvalitet, til lakk og veldig sofistikert dekorativ klipping for utvidelser av kundevirksomheten, sier Toshi Uemura, leder for forretningsområdet profesjonelt trykk, og nevner blant annet samarbeidet med etterbehandlerleverandøren MGI.

Fleksibel produksjon
Konica Minolta har også investert i ytterligere effektivisering av produksjonen ved å redusere tiden mellom jobber når maskinen ikke er i drift, og tilbyr automatisk tosidig utskrift uten at dette krever tørketid. Produsenten lover også at tiden for service på maskinen blir redusert, og at den til sammen gir større fleksibilitet i produksjonen. UV-lamper herder blekket direkte, og til dette er det satt inn ozonfrie og langlivede LED-lamper.

Innen kommersiell trykking er korte serier, rask prosessering og levering drivende. Konica Minolta mener at digitalpressen passer godt til dette med dennes muligheter for variabel data og at den skriver ut på spesial- og teksturpapir. For industrielle trykkere kan maskinen bidra til å supplere produksjonen, noe som gjør den egnet for korte serier og å trykke på enda flere underlag.

Flere underlag å velge mellom
I følge Konica Minolta er hovedfordelen med AccurioJet KM-1e «uendelige muligheter for forretningsutvidelse fra nåværende forretningsområder til mer lønnsomme applikasjoner» og mener at de har maksimalisert utskriftsmulighetene på forskjellige typer medier, inkludert offsetpapir, plastunderlag, gjennomsiktig film, foliepapir, metalliske medier, lerret og syntetiske materialer.

– AccurioJet KM-1e er en nøkkelpillar i vår strategi for å hjelpe våre kunder å dra nytte av de mange nye mulighetene digitaliseringen medfører, hvilket støtter trenden med å bytte fra offset til blekkskriver i et raskt voksende marked.

Det er mulig å oppgradere eldre maskiner
Den digitale pressen aksepterer materialtykkelser fra 0,06 til 0,6 millimeter. Produktsjef sier at han ser en åpning for maskinen til å produsere emballasje, syntetiske materialer og etiketter.

– Vi ser på emballasjemarkedet som et interessant marked, sier Nuno Sacadura.

De mer enn hundre kjøperne som installerte PrecioJet PrecioJet KM-1 i fjor, kan være rolige. Produktsjefen bekrefter at de nye funksjonene kan oppgraderes i den eldre maskinmodellen.

En første installasjon av den nye digitale pressen er gjort i Europa. Det er en kunde i Tyskland som Konica Minolta for øyeblikket velger å ikke nevne ved navn, men lover å komme tilbake til.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag