Etikettindustrien under korona

illustrasjon for etikettprinting

“Coronavirus og etikettindustrien – innsikt fra Konica Minolta” er en publikasjon som tar for seg ringvirkningene av pandemien som foregår. Her er introduksjonen til denne, med lenke til utdypende materiale ca midt i teksten.

Selv om utviklingen av Covid-19-situasjonen har gitt nye og enestående utfordringer, vil etiketter fortsette å spille en betydelig rolle i hele den globale produksjons-, forsynings- og brukskjeden.

Hvordan?

Etiketter er en del av forsyningskjedene til grunnleggende nødvendigheter og gir et viktig verktøy for å formidle informasjon. Alt fra hverdagens forbrukervarer som mat, drikke og husholdningsprodukter, samt å gi viktig helseinformasjon. Størrelse eller vekt, ingredienser, sporbarhet eller generelle instruksjoner – etiketten er avgjørende.

Regjeringer over hele Europa har iverksatt tiltak for å begrense den menneskelige og økonomiske effekten av pandemien, og har i mange tilfeller gitt ut lister over kritiske yrker og sektorer som trenger fritak eller avspenning i lovene fra krisetiltakene i forbindelse med Covid-19 . En policy tracker fra Det internasjonale pengefondet oppsummerer de viktigste svarene. Selv om det ikke alltid er eksplisitt nevnt, er det tydelig at etikettene og emballasjesektorene er en viktig del av forsyningskjeden i to av de mest kritiske sektorene: Helsevesen og matkjeder.

Å holde logistikk- og forsyningskjedene i bevegelse under pandemien er et spørsmål for all produksjon og bredere virksomhet. Etiketter er definitivt en sektor som spiller en viktig rolle i å sikre trygge forsyninger av mat og legemidler og mer som er avgjørende for Europa.

Les mer om etikettprint under Coronaviruset her.

Her på Konica Minolta har vi introdusert vår egen informasjon for å kontrollere virkningen av coronavirus og overvåker situasjonen kontinuerlig. I disse vanskelige tider forblir vi fokusert på to prioriteringer. Først vil vi sørge for at kollegaene, kundene og familiene deres holder seg trygge og sunne. For det andre vil vi fortsette å tilby våre produkter og tjenester til våre kunder.

Vi tilbyr praktisk støtte når vi fortsetter å hjelpe til med å forme ideer rundt om i verden, døgnet rundt med vår dedikerte tilnærming til kunder i en samarbeidspartnertilnærming. Til tross for alle de dårlige nyhetene i markedet over coronavirus, har vi sett noen positive fra etikettkundegrunnlaget på mer enn 500 accurioPress-installasjoner over hele verden, hvorav 200 har base i Europa. Noen kunder har registrert en økning i etterspørselen over hele Europa – inkludert Italia, Norge, Ukraina og Storbritannia – så vel som lenger unna.

Vår egen forskning har vist at når det gjelder lineære målere som er trykt på Konica Minolta AccurioLabel-presser over hele Europa, steg sidevolumene med 150% i mars 2020 – på toppen av sperren – sammenlignet med forrige måned.

Den plutselige økningen til en viss grad skyldtes utvilsomt forbrukere som lagerførte produkter og forårsaket et økende etterspørsel. Imidlertid er digital den eneste teknologien som er i stand til å levere korte til mellomstore løp, med en rask behandlingstid – med kunder som rapporterer en økning i digital produksjon. Og med mange selskaper som reduserte arbeidsstokken på stedet under nedstengningen, var accurioLabel-pressene maskiner som ble valgt gjennom takket være deres brukervennlighet.

En av kundene våre som ble en tidlig adopterer av vår tonerteknologi er Soabar i Storbritannia, som har to AcurioLabel-presser og har tredoblet digital produksjon på disse maskinene siden starten av året. Virksomheten har konsentrert produksjonen hovedsakelig innen farmasøytisk, hygienisk og næringsmiddelindustri siden Covid-19-utbruddet. Flere detaljer finner du her.

Fordelene med digital produksjon er godt dokumentert og har gjort seismiske endringer i etikettindustrien. Kortere kjøringer, rettidig produksjon og tilpasning der etikettskrivere og omformere trenger høyeste kvalitet og supersnelle snuoperasjoner vil bli stadig viktigere i årene som kommer.

Og vår forpliktelse til å levere best mulig service til alle våre klienter, selv mot oddsen, vil aldri vakle, med helse og sikkerhet alltid vår første prioritet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny, åpen og uavhengig plattform

Tekst: Lis Lykke | Foto: skjermbilde

Trykkerienes utfordringer i dag inkluderer å drive en kostnadseffektiv produksjon, der opplagene blir mindre og mer varierte. Samtidig må også samarbeidet med kunden styres så effektivt som mulig. Løsningen er å etablere helautomatiske, integrerte prosesser på tvers av selskapets grenser som gjør arbeidsflyt og transaksjoner mellom printere, programvareleverandører, utstyrsprodusenter og leverandører mye, mye enklere, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Publisert av: 

Canon lanserer i dag et oppdatert utvalg ColorWave- og PlotWave-modeller

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Lanseringshøsten fortsetter for Canon, som i dag lanserte oppdaterte storformatskrivere i ColorWave- og PlotWave-seriene. Lanseringen består av tre ColorWave-modeller (3600, 3800 og 9000) og fem sort-hvitt PlotWave-modeller (3000, 3500, 5000, 5500 og 7500).

Publisert av: 

Horizon: Virtuell lansering

Tekst: Søren Winsløw |

Horizon inviterer til deres første virtuelle produktlansering. Den 29. og 30. september vil du på Finishing First oppleve lanseringen av ikke mindre enn tre nye etterbehandlingssystemer fra Horizon. Det dreier seg om de to limbinderne BQ-270V og BQ-500 samt trekantstrimmeren HT-300. Dette er de første maskinene i den nye iCE-serien som presenteres sammen med den sky-baserte arbeidsflyt-programvaren iCE-LiNK.

Publisert av: 

Ny arkmatet IMAGEpress fra Canon

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Canon mener de har hevet produktivitetsstandaren opp et nivå med lanseringen av imagePRESS C10010VP-serien. De mener at dette er den ultimate løsningen for høyvolummiljøer som alltid anstrenger seg for å oppnå mer. Større volumer, flere bruksområder, høyere kvalitet og større gevinst utloves.

Publisert av: