Agfa lanserer forvarmet trykkplate

PUBLISERT: 2 juli 2020
OPPDATERT: 2 juli

Agfa slipper Energy Verve – en forvarmet trykkplate. Ifølge produsenten skal trykkplaten kunne benyttes på kjørelengder på inntil en million eksemplarer uten baking.

Energy Verve er en ny trykkplate fra Agfa, tilpasset for uv-trykk, heatset- og coldset, som en del av foretakets ECO3-arbeid. Det er en negativt fungerende termisk fotopolymer trykkplate som ifølge Agfa skal klare tøffere kjøringer som trykkes på kartong eller med ugjennomskinnelig hvitt blekk. Den skal også fungere godt for heatset trykk av for eksempel magasiner, uv-applikasjoner for web og coldset trykk av blader og bøker.

Lavere energiforbruk
– Med heatset kjemper mange med å finne måter å øke effektiviteten og redusere kostnadene på. Og særlig slites trykkere mellom ønsket med å kvitte seg med ovnen, og frustrasjonen over at kjørelengden for ikke-bakte plater ikke oppfyller deres forventninger, sier Iris Bogunovic, produktsjef for Agfas forretningsområde Plate and ctp Systems.

Halvering
Med forvarmede trykkplater kan man redusere energibruken med 50 prosent sammenliknet med om man måtte bake den etterpå, mener Agfa. Derfor kreves det heller ikke like mye vedlikehold av ovnen. Også risker for sprekker eller bølger i platene reduseres.

Kan redusere avbrudd
Energy Verves spesifikke design skal eliminere papirbanebrudd ifølge Agfa.

– Den største årsaken til papirbanebrudd er at papiret bløtlegges av for mye fuktvann som benyttes under trykking for å få et høykvalitativt trykk, forklarer Thomas Billiet, FoU-prosjektleder hos Agfa og fortsetter:

– Det dypkornete aluminiumsubstratet i Energy Verve gir en utmerket balanse mellom blekk og vann og gjør det mulig for trykkere å bruke et minimum av vann og oppnå mer stabile trykkeforhold – noe som eliminerer papirbanebrudd.

Datablad (PDF)

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik