Agfa lanserer forvarmet trykkplate

Agfa slipper Energy Verve – en forvarmet trykkplate. Ifølge produsenten skal trykkplaten kunne benyttes på kjørelengder på inntil en million eksemplarer uten baking.

Energy Verve er en ny trykkplate fra Agfa, tilpasset for uv-trykk, heatset- og coldset, som en del av foretakets ECO3-arbeid. Det er en negativt fungerende termisk fotopolymer trykkplate som ifølge Agfa skal klare tøffere kjøringer som trykkes på kartong eller med ugjennomskinnelig hvitt blekk. Den skal også fungere godt for heatset trykk av for eksempel magasiner, uv-applikasjoner for web og coldset trykk av blader og bøker.

Lavere energiforbruk
– Med heatset kjemper mange med å finne måter å øke effektiviteten og redusere kostnadene på. Og særlig slites trykkere mellom ønsket med å kvitte seg med ovnen, og frustrasjonen over at kjørelengden for ikke-bakte plater ikke oppfyller deres forventninger, sier Iris Bogunovic, produktsjef for Agfas forretningsområde Plate and ctp Systems.

Halvering
Med forvarmede trykkplater kan man redusere energibruken med 50 prosent sammenliknet med om man måtte bake den etterpå, mener Agfa. Derfor kreves det heller ikke like mye vedlikehold av ovnen. Også risker for sprekker eller bølger i platene reduseres.

Kan redusere avbrudd
Energy Verves spesifikke design skal eliminere papirbanebrudd ifølge Agfa.

– Den største årsaken til papirbanebrudd er at papiret bløtlegges av for mye fuktvann som benyttes under trykking for å få et høykvalitativt trykk, forklarer Thomas Billiet, FoU-prosjektleder hos Agfa og fortsetter:

– Det dypkornete aluminiumsubstratet i Energy Verve gir en utmerket balanse mellom blekk og vann og gjør det mulig for trykkere å bruke et minimum av vann og oppnå mer stabile trykkeforhold – noe som eliminerer papirbanebrudd.

Datablad (PDF)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Økt produktivitet og kontroll i 2021

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Vaksineprogrammet har startet, men pandemien er hardnakket og holder oss fortsatt hjemme eller borte fra hverandre og de forskjellige bransjene finner nye arbeidsmetoder for å kompensere. Et nytt webinar setter søkelys på dokumentspredning, mangel på grunnleggende sikkerhet og sensitiv informasjon på avveie.

Publisert av: 

Først i verden med LabelStream 4000

Tekst: Judith Grajewski | Foto: J.Voss, Oschatz Visuelle Medien

Storformattrykkeriet Oschatz Visuelle Medien er det første selskapet i verden som investerer i etikettprinteren LabelStream 4000 fra Canon. De satte UV-inkjetsystemet i gang i november og er fornøyd. Det er også deres kunder, og Canon ser frem til å erobre nye segmenter.

Publisert av: