Laminat som holder bakterier borte

PUBLISERT: 2 juli 2020
OPPDATERT: 2 juli
Det nye antibakterielle laminatet Kemica TEC LUX 350 er motstandsdyktig mot riper.

– Endelig et holdbart antibakterielt laminat til en meget god pris, sier Signcoms JJ Hendricks om den italienske produsenten Kemicas siste produktslipp.

Den italienske materialprodusenten har utviklet det nye antibakterielle laminatet Kemica TEC LUX 350. Materialet med sin antibakterielle funksjon oppnås gjennom at sølvioner eliminerer bakteriespredning.

Et ripebestandig laminat
I følge produsenten er laminatet veldig ripebestandig og avviser for eksempel koli-bakterier, listeria, stafylokokker, salmonella og andre veldig forekommende bakterier i sykehusmiljøer. Det er imidlertid ikke vist at belegget har noen effekt på virus.

Produktet kan brukes på forskjellige typer kontaktflater i utsatte miljøer, for eksempel dører, flate håndtak, bordplater og skjermer i helsevesenet, matindustrien og i offentlige miljøer som reise- og kjøpesentre, butikker og skoler.

– Endelig et holdbart antibakterielt laminat til en veldig god pris, sier JJ Hendriks, salgs- og markedsdirektør, Signcom Group Sverige. Selv om hele verden for tiden jobber på en bred front for å få kontroll over situasjonen, er det mange spørsmål igjen. Det kommer bedre tider, men inntil da håper vi å bidra med det vi kan, som displayløsninger, gulvlaminater, pleksimaterialer og ikke minst dette nye antibakterielle laminatet.

En varierende holdbarhet
Holdbarheten avhenger av hvordan materialet rengjøres. Tester har vist at når vaskemidler brukes en gang i uken, er holdbarheten omtrent ett år, sammenlignet med bare varmt vann – 50 rengjøringer per uke – som gir en holdbarhet på tre år.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik