Laminat som holder bakterier borte

Det nye antibakterielle laminatet Kemica TEC LUX 350 er motstandsdyktig mot riper.

– Endelig et holdbart antibakterielt laminat til en meget god pris, sier Signcoms JJ Hendricks om den italienske produsenten Kemicas siste produktslipp.

Den italienske materialprodusenten har utviklet det nye antibakterielle laminatet Kemica TEC LUX 350. Materialet med sin antibakterielle funksjon oppnås gjennom at sølvioner eliminerer bakteriespredning.

Et ripebestandig laminat
I følge produsenten er laminatet veldig ripebestandig og avviser for eksempel koli-bakterier, listeria, stafylokokker, salmonella og andre veldig forekommende bakterier i sykehusmiljøer. Det er imidlertid ikke vist at belegget har noen effekt på virus.

Produktet kan brukes på forskjellige typer kontaktflater i utsatte miljøer, for eksempel dører, flate håndtak, bordplater og skjermer i helsevesenet, matindustrien og i offentlige miljøer som reise- og kjøpesentre, butikker og skoler.

– Endelig et holdbart antibakterielt laminat til en veldig god pris, sier JJ Hendriks, salgs- og markedsdirektør, Signcom Group Sverige. Selv om hele verden for tiden jobber på en bred front for å få kontroll over situasjonen, er det mange spørsmål igjen. Det kommer bedre tider, men inntil da håper vi å bidra med det vi kan, som displayløsninger, gulvlaminater, pleksimaterialer og ikke minst dette nye antibakterielle laminatet.

En varierende holdbarhet
Holdbarheten avhenger av hvordan materialet rengjøres. Tester har vist at når vaskemidler brukes en gang i uken, er holdbarheten omtrent ett år, sammenlignet med bare varmt vann – 50 rengjøringer per uke – som gir en holdbarhet på tre år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Økt produktivitet og kontroll i 2021

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Vaksineprogrammet har startet, men pandemien er hardnakket og holder oss fortsatt hjemme eller borte fra hverandre og de forskjellige bransjene finner nye arbeidsmetoder for å kompensere. Et nytt webinar setter søkelys på dokumentspredning, mangel på grunnleggende sikkerhet og sensitiv informasjon på avveie.

Publisert av: 

Først i verden med LabelStream 4000

Tekst: Judith Grajewski | Foto: J.Voss, Oschatz Visuelle Medien

Storformattrykkeriet Oschatz Visuelle Medien er det første selskapet i verden som investerer i etikettprinteren LabelStream 4000 fra Canon. De satte UV-inkjetsystemet i gang i november og er fornøyd. Det er også deres kunder, og Canon ser frem til å erobre nye segmenter.

Publisert av: 

Verdenspremierer hos Color Systems på Sign&Print Connect

Tekst: Claes Nordström |

Det blir verdenspremierer av enkelte nyheter når forhandleren Color Systems viser frem sitt sortiment på den digitale messen Sign & Print Connect 9-11. februar. I tillegg til visninger av maskiner fra eget demorom i Vällingby samarbeider de også med Canon, som skal sende visninger av noen av sine produkter live fra Venlo, Holland.

Publisert av: