Nordisk senter for SwissQPrint

Nize Equipment har bygget et nytt nordisk senter for blant annet SwissQprint. Nå kan potensielle kunder dra til Odder i Danmark for å testtrykke sine produkter. Samtidig har man fått seg et senter for demo, kursing og service.

Tredimensjonalt trykk som man stopper opp i butikken for. Sykehusvegger som skal kunne steriliseres med uv-lys. Spesialfarger som må være på en viss måte.

– Det er mye som tidligere bare har kunnet trykkes i silke eller med spesialmaskiner, som man nå kan begynne å produsere digitalt. Men du må kunne teste for å finne riktig arbeidsmetode. Det kan vi nå gjøre her, forteller administrerende direktør og grunder Lars Nikolajsen hos Nize Equipment. Han beskriver samarbeidet med fabrikkens laboratorium i Sveits, der egne kjemikere er med og gjør slike ting mulig – som ikke tidligere har vært det.

Lars Nikolajsen er merkbart stolt når vi går rundt i de 1200 kvm nye lokalene, som skal klara en fordobling av selskapets nåværende salg. Foruten SwissQprint sitt utstyr finner du her oppstilt store skjærebord for tøy, spesialmaskiner for blindeskrift og den spesielle tapetmaskinen Dimense, som kan lage korte serier med strukturtapeter. Den første tapetmaskinen er allerede stilt ut utenfor Stockholm og vi skal komme tilbake med reportasje derfra, når de vært i gang i noen måneder.

Selvfølgelig kunne de nye lokalene fått en bedre start. Lars Nikolajsen hadde håpet på en stort, nordisk innflyttingsfest i begynnelsen av mai.

– I stedet har maskinsalget vært nesten helt nede. Heldigvis er imidlertid blekksalget 20 prosent høyere enn i fjor, så kundene har hatt mye å gjøre. Det vellykkede salget av maskiner tidligere har gjort at det blir delt på flere kunder, men selv om du bare sammenligner forbruket på maskinene som har vært på plass i et år, har ikke blekkforbruket gått ned.

Og det er nok av eksisterende maskiner. SwissQprint ble grunnlagt i 2007, gjennom en fradeling fra Zünd, da det selskapet ønsket å fokusere på skjærebordene.

– Det er storformatprintere fra da Zünd startet, som fremdeles står og produserer. I tillegg har SwissQprint nå levert 1200 maskiner over hele verden. Maskin nummer 12 var den første som ble levert til Norden. Den er fremdeles i produksjon.

– Det var jeg som hadde hånd om storformat på Zünd, så jeg hadde historie da jeg ble bedt om å starte et eget SwissQprint for Norden i 2007, sier Lars Nikolajsen.

De nordiske kontorene til Zünd og Swissqprint ligger bare noen kilometer fra hverandre. Begge parter er imidlertid veldig nøye med at det ikke er noen koblinger mellom dem, og at de aldri deler forretningskritisk informasjon. Nize Equipment markerer også sin uavhengighet ved å være en distributør av Cosign freseutstyr, som i noen applikasjoner er en konkurrent til Zünd.

En nyhet hos Swissqprint er muligheten til å legge til en ekstra farge, oransje. Ellers kan du blande fritt i de ni maksimalt mulige fargekanalene. Ved å tilsette oransje når man mye lenger ut i fargespekteret, sammenlignet med firefargers. Farger som tidligere bare kunne oppnås med fargeblanding, og dermed ikke har vært tilgjengelige for utskrift i storformat, kan nå reproduseres med stor nøyaktighet.

Som nevnt har korona satt en stopper for innflyttingsfest hos Nize Equipment. Men det har også vist nye måter å gjøre ting på.

– Vi ville besøke en kunde i Finland, der maskinen stod stille. Det var forretningskritisk og krevde en spesialist her fra kontoret. Men Finland ble stengt på grunn av korona, sier Lars Nikolajsen.

– Vi sendte da delene dit og deretter kunne våre teknikere, gjennom video utføre hele reparasjonen på en maskin i vårt nye demosenter, og trinn for trinn vise kunden og sjekke at kunden gjorde det riktig. På denne måten kunne maskinen demonteres, delen skiftes ut og det hele settes sammen igjen.

– Noen vil gå tilbake til det gamle når nedstengingen av samfunnene opphører. Men mye kommer også til å gjøres på en helt ny måte i fremtiden.

Gamle maskiner
Noe som Lars Nikolajsen ser frem til i det nye senteret, er å kunne ta vare på gamle maskiner. For en forhandler som er tilknyttet fabrikken er kanskje fokuset hovedsakelig på å få ut nye maskiner. For Nize Equipment er det vel så interessant å ta vare på og gjenbruke maskinene som allerede finnes på det nordiske markedet. Maskiner som selskapet har fulgt fra første dag og har full servicehistorikk på.

– For oss er de brukte og demomodellene utmerket. Det er ingenting galt med dem. Vi lover den samme garantien, den samme kvaliteten. Kunden trenger bare å akseptere at ting går litt langsommere.

For noen år siden byttet Swissqprint også til LED som lyskilde. Hvis man kjører mye, sparer man på å bytte fra UV-lamper til LED. Dette har ført til at noen maskiner er byttet inn. Derfor er det nå også tilgjengelige UV-maskiner som brukt og er interessante for de som kanskje bare kjører ett skift.

– Når det gjelder brukt, er det best om kundene kommer på besøk. Så får de teste og kjøre egne jobber og oppdage at det er SwissQprint-kvalitet de får.

– Selvfølgelig, når de først er i huset, benytter vi sjansen til å vise spesialmaskiner for blindeskrift, relieff, kuttere, fresing og andre bruksområder, avslutter Lars Nikolajsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: