DCOS feiret 200 installerte systemer

Roland Hutchinson fra DCOS og Trond Olsen fra Amedia tester det nyinstallerte systemet.

En helg i juli byttet et team fra DCOS det originale stasjons- og kontrollsystemet til den åtte-tårns Tensor-pressen på Amedias utskriftsanlegg i Bodø. To ukers forberedelse resulterte i at de gamle systemene fra 2006 ble nedlagt og den nye stasjonen og kontrollsystemet ble installert, testet og var klart for produksjon på søndag. Det var lange dager og hardt arbeid for å møte kundens printplan.

DCOS Inspection Systems er en serie egenutviklede kamerabaserte systemer for trykkeribransjen. Systemene automatiserer et flertall av de tradisjonelt manuelle kvalitetsjusteringene som gjøres i printprosessen. Dette øker i sin tid produktiviteten og kostnadseffektiviteten da avfall, oppstartstid, bruk av forbruksvarer og bemanning kan reduseres kraftig. Samtidig garanteres en høy og jevn kvalitet.

Pasi Ylikankaanpää installerer kontrollbordet

Pasi Ylikankaanpää som var den første DCOS-teknikeren på stedet i Bodø sier: –Det har vært et par intensive ukers forberedelser og mindre retrofit steg for å sette oss i stand til å utføre byttet av hovedsystemet på så kort tidsramme. God planlegging er nøkkelen. Det er givende å se resultatet av innsatsen og se den første live printjobben komme på gata i tide.

DCOS tilbyr spesialdesignede automatiserte løsninger med fokus på brukervennlighet, effektivitet og pålitelighet – målet er å maksimere kundenes produktivitet.DCOS tilbyr en ny tilnærming innen drift og kontrollsystemer, operatørgrensesnitt, produksjonsoppfølging og kamerabaserte inspeksjonssystemer for nye og og allerede installerte trykkpresseanlegg, inkludert retrofit av eksisterende presser. Selskapet har trykkerikunder over hele verden og driver en sterk serviceorganisasjon basert på et nettverk av nøye utvalgte og dyktige agenter og partnere.

Pressen i Bodø ble også oppgradert med et nytt DCOS closed-loop system for åtte nett. Den første installasjonen av DCOS Closed-loop-system noensinne var i Norge i 2007. Denne siste ordren markerer milepælen for over 200 DCOS Closed-loop kameraer installert i Norge.

–Jeg er fornøyd med at vi har fullført prosjektet, og vårt stasjons- og kontrollsystem er nå topp moderne. Prosjektet har vært intensivt, men rett på tid, jeg er veldig fornøyd med det nære samarbeidet med teamet fra DCOS. Det nærmeste trykkeriet er 6 timer unna, så det er en underdrivelse å si at vi er veldig avhengige av et moderne støttbart kontrollsystem for trykkpressen, sier Trond Olsen, administrerende direktør for Amedia i Bodø.

DCOS Inspection System måler faste blekkbaserte mikromerker. Offline densitometrisk måling av solid blekk har vært en god og utprøvet testmetode for bransjen i flere tiår, det er enkelt og stabilt. DCOS har omgjort konseptet og utviklet en online hurtig-hastighetsløsning som kan tilpasses enhver presse. Denne teknologien er optimalisert for best ytelse, repeterbarhet og effektivitet. Dette har blitt bevist ved installasjoner over hele kloden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: