Offline eller inline?

Liggende A4 gir helt nye muligheter til å lage praktfulle arbeider selv i et lite trykkeri. Denne boken er produsert ved bruk av en Ricoh-printer og Plockmatic etterbehandling.

Nesten alle Plockmatics og Morganas produkter tilbys i både en inline og en offline løsning. Hvilket bør du velge da? Vi ringte Bo Larson, som har solgt etterbehandling i mange år.

– Hvis du har flere produksjonsmaskiner, så kanskje du velger å ha etterbehandlingen offline. Da kan du jo styre hva som skal gå i hvilken etterbehandler. Jo mer standardisert produksjon, jo mer nærliggende kan det i stedet være å ha alt sammenkoblet, sier Bo Larson hos ferdiggjøringsleverandøren Plockmatic.

Det samme gjelder dersom du bare har en produksjonsmaskin. Jo mer variert produksjonen er, med brosjyrer, flygeblad, perforerte kuponger og så videre, jo mer nærliggende er det å la trykkingen være en prosess og etterbehandlingen en annen.

I offentlige virksomheter
Bo Larson påpeker at det også kommer an på sammenhengen. Kommuner og offentlig virksomhet, som handler etter rammeavtaler, vil gjerne ha en klump der skrivere og etterbehandling blir sett under ett. Når avbetalingen er fullført, går de videre til neste integrerte maskin.

Trend med inline
Den generelle trenden er at inline øker. Flere og flere kunder velger enkelheten og kan med en operatør håndtere alt opp til helt ferdige trykksaker. Men det finnes fortsatt trykkerier som har satset på offline-etterbehandling og deretter kjøper maskinen når avdragene er ferdige.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny, åpen og uavhengig plattform

Tekst: Lis Lykke | Foto: skjermbilde

Trykkerienes utfordringer i dag inkluderer å drive en kostnadseffektiv produksjon, der opplagene blir mindre og mer varierte. Samtidig må også samarbeidet med kunden styres så effektivt som mulig. Løsningen er å etablere helautomatiske, integrerte prosesser på tvers av selskapets grenser som gjør arbeidsflyt og transaksjoner mellom printere, programvareleverandører, utstyrsprodusenter og leverandører mye, mye enklere, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Publisert av: 

Canon lanserer i dag et oppdatert utvalg ColorWave- og PlotWave-modeller

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Lanseringshøsten fortsetter for Canon, som i dag lanserte oppdaterte storformatskrivere i ColorWave- og PlotWave-seriene. Lanseringen består av tre ColorWave-modeller (3600, 3800 og 9000) og fem sort-hvitt PlotWave-modeller (3000, 3500, 5000, 5500 og 7500).

Publisert av: 

Horizon: Virtuell lansering

Tekst: Søren Winsløw |

Horizon inviterer til deres første virtuelle produktlansering. Den 29. og 30. september vil du på Finishing First oppleve lanseringen av ikke mindre enn tre nye etterbehandlingssystemer fra Horizon. Det dreier seg om de to limbinderne BQ-270V og BQ-500 samt trekantstrimmeren HT-300. Dette er de første maskinene i den nye iCE-serien som presenteres sammen med den sky-baserte arbeidsflyt-programvaren iCE-LiNK.

Publisert av: 

Ny arkmatet IMAGEpress fra Canon

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Canon mener de har hevet produktivitetsstandaren opp et nivå med lanseringen av imagePRESS C10010VP-serien. De mener at dette er den ultimate løsningen for høyvolummiljøer som alltid anstrenger seg for å oppnå mer. Større volumer, flere bruksområder, høyere kvalitet og større gevinst utloves.

Publisert av: