Offline eller inline?

Liggende A4 gir helt nye muligheter til å lage praktfulle arbeider selv i et lite trykkeri. Denne boken er produsert ved bruk av en Ricoh-printer og Plockmatic etterbehandling.

Nesten alle Plockmatics og Morganas produkter tilbys i både en inline og en offline løsning. Hvilket bør du velge da? Vi ringte Bo Larson, som har solgt etterbehandling i mange år.

– Hvis du har flere produksjonsmaskiner, så kanskje du velger å ha etterbehandlingen offline. Da kan du jo styre hva som skal gå i hvilken etterbehandler. Jo mer standardisert produksjon, jo mer nærliggende kan det i stedet være å ha alt sammenkoblet, sier Bo Larson hos ferdiggjøringsleverandøren Plockmatic.

Det samme gjelder dersom du bare har en produksjonsmaskin. Jo mer variert produksjonen er, med brosjyrer, flygeblad, perforerte kuponger og så videre, jo mer nærliggende er det å la trykkingen være en prosess og etterbehandlingen en annen.

I offentlige virksomheter
Bo Larson påpeker at det også kommer an på sammenhengen. Kommuner og offentlig virksomhet, som handler etter rammeavtaler, vil gjerne ha en klump der skrivere og etterbehandling blir sett under ett. Når avbetalingen er fullført, går de videre til neste integrerte maskin.

Trend med inline
Den generelle trenden er at inline øker. Flere og flere kunder velger enkelheten og kan med en operatør håndtere alt opp til helt ferdige trykksaker. Men det finnes fortsatt trykkerier som har satset på offline-etterbehandling og deretter kjøper maskinen når avdragene er ferdige.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta presenterer AccurioPress C4080

Konica Minolta utvider maskinporteføljen for små og mellomstore utskriftsvolumer. Den nye AccurioPress C4080-serien består av tre utskriftssystemer, og ifølge produsenten kombinerer serien ytelse fra tidligere maskinmodeller med en rekke nye funksjoner for høyere kvalitet, fleksibilitet og automatisering. De nye modellene tilbyr også flere alternativer for innebygd etterbehandling.

Publisert av: