Agfa forbedrer kjørelengden med andre generasjons trykkplate

PUBLISERT: 20 august 2020
OPPDATERT: 20 august
Adamas-trykkplaten er utgitt i en ny versjon.

Den kjemikaliefrie trykkplaten Adamas er utgitt i en ny generasjon. Det gir et lavere miljøavtrykk mens det gir økt ytelse, i følge Agfa Graphics.

Agfa har redesignet sin kjemikaliefrie trykkplate Adamas. Offsettrykkplaten laget av fotopolymer er utviklet med selskapets Thermolink-teknologi, noe som betyr at den ikke krever forvarming. I følge Agfa har den nye versjonen av trykkplaten en forbedret kjørelengde, opptil 75 000 for utskrift med UV-blekk, sammenlignet med 350 000 med oksiderende blekk. Platen sies også å være ripebestandig og gir god bildegjengivelse.

Den kjemikaliefrie trykkplaten krever ikke fuktvann, men vaskes ut med en pH-nøytral gummi. Ved å bruke trykkplaten reduseres det totale avfallet med opptil 75 prosent, sammenlignet med lignende produkter på markedet. Det bidrar også til lavere avfallskostnader og et tryggere arbeidsmiljø, ifølge produsenten.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324