Xaar - fra plast til papp

PUBLISERT: 3 september 2020
OPPDATERT: 3 september
Pappemballasje sparer Xaar – og naturen – for 1,2 tonn plast årlig. Illustrasjon: Xaar

Xaar er en av de ledende leverandørene av printhoder til inkjetbaserte trykkmaskiner. Nå har de gått over fra plastemballasje til papp, av miljømessige årsaker. Så når du får nye printhoder som er emballert i papp, kan du tenke på at dette gir en årlig nedgang i plastforbruk på 1,2 tonn for Xaar. Men husk å resirkuler denne emballasjen!

I et initiativ for å både gjøre emballeringen enklere, samtidig som man forbedrer bærekraften, vil alle Xaars printhoder etter hvert sendes ut i helt resirkulerbare og biologisk nedbrytbare pappesker innen utgangen av året. Dette hjelper ikke bare Xaar til å oppfylle sine bærekraftsforpliktelser, men støtter også kundenes egne miljøtiltak.
Videre vil forskjellige printhodeutgaver bli sendt til kundene i en enkelt pakke, noe som bidrar til å redusere mengden emballasje som brukes og reduserer karbonavtrykket ved transport.
Den nye forbedrede emballasjen er lett og gir en stabil beholder som kan tilpasses og skreddersys til alle Xaars printhoder.

–De nye bærekraftige pakkene er helt resirkulerbare, og gir større miljøfordeler enn plastboksene vi tidligere har brukt, sier Dave Read, Head of Materials hos Xaar. –Med overgangen til papp har vi ikke bare fjernet en stor mengde engangsplast, vi har også gjort emballasjen enklere for kunder å resirkulere, samtidig som vi gir den nødvendige beskyttelsen og den tydelige merkevaren våre skrivehoder krever, avslutter han.

Den nye emballasjen blir rullet ut med lanseringen av den nye Xaar 2002-printhodeserien og Xaar 1003 printhodene, resten av Xaar-porteføljen vil følge i løpet av året.

Den nye bølgepappemballasjen er i stor grad laget av resirkulerte materialer. I tillegg skrives produktdetaljer, som er essensielle for identifikasjonsformål, ut med bare svartfarget, vannbasert blekk, noe som gjør printhodeemballasjen fullstendig resirkulerbar.

Inne i hver eske er Xaar-printhodet lagt i en liten antistatisk pose for å unngå forurensning og beskytte den mot potensiell skade på grunn av statisk elektrisitet.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag