Xaar – fra plast til papp

Pappemballasje sparer Xaar – og naturen – for 1,2 tonn plast årlig. Illustrasjon: Xaar

Xaar er en av de ledende leverandørene av printhoder til inkjetbaserte trykkmaskiner. Nå har de gått over fra plastemballasje til papp, av miljømessige årsaker. Så når du får nye printhoder som er emballert i papp, kan du tenke på at dette gir en årlig nedgang i plastforbruk på 1,2 tonn for Xaar. Men husk å resirkuler denne emballasjen!

I et initiativ for å både gjøre emballeringen enklere, samtidig som man forbedrer bærekraften, vil alle Xaars printhoder etter hvert sendes ut i helt resirkulerbare og biologisk nedbrytbare pappesker innen utgangen av året. Dette hjelper ikke bare Xaar til å oppfylle sine bærekraftsforpliktelser, men støtter også kundenes egne miljøtiltak.
Videre vil forskjellige printhodeutgaver bli sendt til kundene i en enkelt pakke, noe som bidrar til å redusere mengden emballasje som brukes og reduserer karbonavtrykket ved transport.
Den nye forbedrede emballasjen er lett og gir en stabil beholder som kan tilpasses og skreddersys til alle Xaars printhoder.

–De nye bærekraftige pakkene er helt resirkulerbare, og gir større miljøfordeler enn plastboksene vi tidligere har brukt, sier Dave Read, Head of Materials hos Xaar. –Med overgangen til papp har vi ikke bare fjernet en stor mengde engangsplast, vi har også gjort emballasjen enklere for kunder å resirkulere, samtidig som vi gir den nødvendige beskyttelsen og den tydelige merkevaren våre skrivehoder krever, avslutter han.

Den nye emballasjen blir rullet ut med lanseringen av den nye Xaar 2002-printhodeserien og Xaar 1003 printhodene, resten av Xaar-porteføljen vil følge i løpet av året.

Den nye bølgepappemballasjen er i stor grad laget av resirkulerte materialer. I tillegg skrives produktdetaljer, som er essensielle for identifikasjonsformål, ut med bare svartfarget, vannbasert blekk, noe som gjør printhodeemballasjen fullstendig resirkulerbar.

Inne i hver eske er Xaar-printhodet lagt i en liten antistatisk pose for å unngå forurensning og beskytte den mot potensiell skade på grunn av statisk elektrisitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny, åpen og uavhengig plattform

Tekst: Lis Lykke | Foto: skjermbilde

Trykkerienes utfordringer i dag inkluderer å drive en kostnadseffektiv produksjon, der opplagene blir mindre og mer varierte. Samtidig må også samarbeidet med kunden styres så effektivt som mulig. Løsningen er å etablere helautomatiske, integrerte prosesser på tvers av selskapets grenser som gjør arbeidsflyt og transaksjoner mellom printere, programvareleverandører, utstyrsprodusenter og leverandører mye, mye enklere, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Publisert av: 

Canon lanserer i dag et oppdatert utvalg ColorWave- og PlotWave-modeller

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Lanseringshøsten fortsetter for Canon, som i dag lanserte oppdaterte storformatskrivere i ColorWave- og PlotWave-seriene. Lanseringen består av tre ColorWave-modeller (3600, 3800 og 9000) og fem sort-hvitt PlotWave-modeller (3000, 3500, 5000, 5500 og 7500).

Publisert av: 

Horizon: Virtuell lansering

Tekst: Søren Winsløw |

Horizon inviterer til deres første virtuelle produktlansering. Den 29. og 30. september vil du på Finishing First oppleve lanseringen av ikke mindre enn tre nye etterbehandlingssystemer fra Horizon. Det dreier seg om de to limbinderne BQ-270V og BQ-500 samt trekantstrimmeren HT-300. Dette er de første maskinene i den nye iCE-serien som presenteres sammen med den sky-baserte arbeidsflyt-programvaren iCE-LiNK.

Publisert av: 

Ny arkmatet IMAGEpress fra Canon

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Canon mener de har hevet produktivitetsstandaren opp et nivå med lanseringen av imagePRESS C10010VP-serien. De mener at dette er den ultimate løsningen for høyvolummiljøer som alltid anstrenger seg for å oppnå mer. Større volumer, flere bruksområder, høyere kvalitet og større gevinst utloves.

Publisert av: