Xaar – fra plast til papp

Pappemballasje sparer Xaar – og naturen – for 1,2 tonn plast årlig. Illustrasjon: Xaar

Xaar er en av de ledende leverandørene av printhoder til inkjetbaserte trykkmaskiner. Nå har de gått over fra plastemballasje til papp, av miljømessige årsaker. Så når du får nye printhoder som er emballert i papp, kan du tenke på at dette gir en årlig nedgang i plastforbruk på 1,2 tonn for Xaar. Men husk å resirkuler denne emballasjen!

I et initiativ for å både gjøre emballeringen enklere, samtidig som man forbedrer bærekraften, vil alle Xaars printhoder etter hvert sendes ut i helt resirkulerbare og biologisk nedbrytbare pappesker innen utgangen av året. Dette hjelper ikke bare Xaar til å oppfylle sine bærekraftsforpliktelser, men støtter også kundenes egne miljøtiltak.
Videre vil forskjellige printhodeutgaver bli sendt til kundene i en enkelt pakke, noe som bidrar til å redusere mengden emballasje som brukes og reduserer karbonavtrykket ved transport.
Den nye forbedrede emballasjen er lett og gir en stabil beholder som kan tilpasses og skreddersys til alle Xaars printhoder.

–De nye bærekraftige pakkene er helt resirkulerbare, og gir større miljøfordeler enn plastboksene vi tidligere har brukt, sier Dave Read, Head of Materials hos Xaar. –Med overgangen til papp har vi ikke bare fjernet en stor mengde engangsplast, vi har også gjort emballasjen enklere for kunder å resirkulere, samtidig som vi gir den nødvendige beskyttelsen og den tydelige merkevaren våre skrivehoder krever, avslutter han.

Den nye emballasjen blir rullet ut med lanseringen av den nye Xaar 2002-printhodeserien og Xaar 1003 printhodene, resten av Xaar-porteføljen vil følge i løpet av året.

Den nye bølgepappemballasjen er i stor grad laget av resirkulerte materialer. I tillegg skrives produktdetaljer, som er essensielle for identifikasjonsformål, ut med bare svartfarget, vannbasert blekk, noe som gjør printhodeemballasjen fullstendig resirkulerbar.

Inne i hver eske er Xaar-printhodet lagt i en liten antistatisk pose for å unngå forurensning og beskytte den mot potensiell skade på grunn av statisk elektrisitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.