Adobe-konkurranse

PUBLISERT: 10 september 2020
OPPDATERT: 10 september
Adobe har digitalisert Keith Harings verktøy og arrangerer konkurranse.

Adobe har digitalisert Keith Harings verktøy, blant annet den ikoniske kunstnerens tusjer, kritt og sprayflasker. Dette skjer som en del av Adobes initiativ med å gjenskape og gi historisk viktige kreative verktøy videre til neste generasjon.

Tidligere har Adobe digitalisert Edvard Munchs pensler og fem fonter som hadde vært arkivert ved Bauhaus Dessau helt siden nazistene stengte den berømte designskolen for over 90 år siden. Årets utgave er et samarbeid mellom Adobe, Keith Haring Foundation og Kyle T. Webster. Sistnevnte har digitalisert Keith Harings verktøy og er av mange ansett som verdens fremste designer av Photoshop-pensler.

Keith Haring var en del av det legendariske kunstmiljøet i New York på 1980-tallet og kjent for sin særegne stil og distinkte motiver. Harings kunst representerte en respons til livet og verden rundt ham, fra å illustrere viktigheten av likhet i samfunnet til å spre glede gjennom veggmalerier ved barnesykehus. Harings digitaliserte verktøy er nå tilgjengelig i Adobe Creative Cloud for Fresco og Photoshop.

Som en del av prosjektet arrangerer Adobe en konkurranse der kreative kan dele et kunstarbeid med et tema som fremmer positiv forandring i samfunnet. For å delta deles bidraget i sosiale medier med taggene #AdobexKeithHaring og #contest. Åtte vinnere får 5000 USD, ett års Creative Cloud-abonnement og mulighet til profilering ved konferansen Adobe Max og i selskapets digitale kanaler.

Les om konkurransen og last ned penslene her.
Konkurransesiden finner du her.
Klikk her for å lese mer om Keith Haring og prosessen bak digitaliseringen av verktøyene.

Les videre

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik