Epsons første storformatskriver med resin-blekk

PUBLISERT: 17 september 2020
OPPDATERT: 17 september

I desember kommer Epsons nye 64-tommers modell SC-R5000, som er en løsning med resin-blekk. Denne skal gi printbransjen og designmiljøer mulighet til å produsere et bredt spekter av skilt- og høykvalitetsprodukter med miljøvennlige resultater.

Med SureColor SC-R5000 består Epsons skiltskriverserie nå også av en løsning med resin-blekk. Den gir printbransjen og designmiljøer mulighet til å produsere et bredt spekter av skilt- og høykvalitetsprodukter med miljøvennlige resultater, hevder Epson i en pressemelding.

Den nye R-serien adresserer bransjeutfordringer knyttet til å jobbe med resin-basert blekk og er utviklet basert på Epsons mangeårige innovasjonserfaring innen bildebehandling, fargestyring og materialkontroll.

64-tommerskriveren leverer utskriftsytelse og fargekontroll i toppklasse på grunn av PrecisionCore Micro TFP-printhodet. Presis temperaturkontroll, som overvåkes av fire sensorer, sikrer konsistente farger fra kant til kant og topp til bunn. Tre uavhengige fargestasjoner forhåndsvarme, platevarme og ettervarme sikrer fargekonsistens og enkel mediehåndtering.

Den effektive tørke- og herdeprosessen gjør at brukerne kan laminere og levere på samme dag og dermed redusere turnaround-tider. PrecisionCore Micro TFP-printhodet gir nøyaktig fargegjengivelse fra første til siste utskriftsjobb. Ettersom piezo-printhoder ikke er utsatt for termiske nedbrytninger, blir dråpeplassering og -størrelse konsistent gjennom hele printhodets livstid.

Klasseledende Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) strammekontrollsystem gir høy stabilitet for utskriftsjobber som eksempelvis vindusutstillinger og veggbelegg og bidrar til redusert materialbruk, raskere installasjonstid og sømløse resultater.

Det nye seksfargers UltraChrome RS-blekket er et luktfritt, vannbasert resin-blekk som passer for alle miljøer, eksempelvis skoler, sykehus og hoteller. Bulkløsningen med blekk er tilgjengelig i 1,5 liters blekkposer for utskriftsjobber i medium volumer og hot-swap av blekkposer for høye volumer, som er tilgjengelig for SC-R5000L.

Nøkkelspesifikasjoner:

  • Epson UltraChrome RS-blekk – resin-blekk med bredt fargespekter
  • Svært motstandsdyktig mot riper
  • Sertifiseringer: GreenGuard Gold, AgBB og French-VOC
  • Nøyaktig mating- og opptaksrullsystem – gir rull-til-rull-print med førsteklasses produktivitet
  • Avansert strammekontrollsystem (Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC))
  • Byttbare deler som operatøren kan foreta selv (byttbare printhoder)
  • Nyutviklet trestasjonsvarmer (forhånd-, plate- og ettervarme)
  • Bulk Ink Solution – 1,5 liters blekkposer og 2 X 1,5 liters poser
  • 4,3-tommers berøringsskjerm for intuitive betjening
  • Epson Edge Print RIP-programvare for enkel installasjon

SC-R5000 vil bli tilgjengelig i desember 2020.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324