Kunstig intelligens gir mere ensartet kvalitet i papirindustrien


Kunstig intelligens brukes mange flere steder enn vi tenker på i hverdagen. Kunstig intelligens er et verktøy for å finne, gjenkjenne og sammenligne mønstre. Det hjelper oss å få mer ut av dataene vi alle samler inn.

Hos Metsä Board, en produsent av førsteklasses fiberplater, bruker de det siste innen kunstig intelligens på Kemi-anlegget sitt for å forbedre kjøreegenskapene til liner i en av kundenes, DS Smith, bølgepapp-sortiment. Analyseløsninger og teknologi leveres av Valmet, en global utvikler og produsent av prosessteknologi, automatisering og tjenester for masse-, papir- og energibransjen.

–Målet vårt er å kontinuerlig utvikle den høye ytelsen for våre board- og linerkvaliteter. Når du produserer papp og liner, er det flere kvalitetsparametere som må balanseres mot hverandre, sier Ari Kiviranta, SVP Development i Metsä Board. –Med data direkte fra kundens konverteringslinjer kan vi finne den optimale kombinasjonen. I tillegg kan vi overvåke forsyningskjedens innvirkning på kvalitetsegenskaper, som linerens fuktinnhold under transport, avslutter han.

I fjor begynte Metsä Board Kyro å bruke kunstig intelligens for å kontrollere kvaliteten på kartongfalsen. Og Metsä-styret fortsetter å utforske ulike alternativer for å implementere kunstig intelligens i andre produksjonslinjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Inngangsmodell for industrielt tekstiltrykk

Tekst: Claes Nordström |

Med sin Monna Lisa ML-8000 retter Epson seg primært mot firmaer som ønsker å ta steget inn i industriell tekstiltrykk. Den nye inkjetmaskinen har en utskriftsbredde på 1,8 meter, er utstyrt med åtte nyutviklede Precision Core-skrivehoder, og forventes å ha en hastighet på opptil 155 kvadratmeter i timen. Den nyeste generasjonen printhoder fra produsenten Epson, […]

Publisert av: