Horizon presenterer tre nye produkter og en robot

PUBLISERT: 1 oktober 2020
OPPDATERT: 1 oktober
Direktør for Horizons europeiske aktiviteter, Yoshihiro Oe, mener prosessautomatisering vil være nøkkelen til suksess for fremtidens grafiske selskaper.

De siste årene har Horizon hatt det vellykkede arrangementet «Finishing First», som har blitt holdt i løpet av noen dager i hovedkvarteret i Quickborn like utenfor Hamburg. Her har de 1200 m2 utstillingslokale med 25 forskjellige etterbehandlingsløsninger klare til å vise kunder. Av velkjente grunner kunne dette ikke la seg gjøre i år. I stedet ble det et online arrangement med seks demoer som varte en time på vekselvis engelsk og tysk over to dager.

Med den nye robotarmen TM5-900 kan prosessen med å laste bokblokker i permen automatiseres videre.

Fokus på prosessautomatisering
Administrerende direktør for Horizons europeiske aktiviteter, Yoshihiro Oe, startet hver økt med å fortelle at Horizon har jobbet i mange år for automatisering og spesielt maskinautomatisering. Det handler om bl.a. oppsett og jobbendring. Men i dag handler det om prosessautomatisering og om å få hele prosesser automatisert. Hos Horizon blir dette sett på som nøkkelen til suksess i fremtidig grafisk produksjon.
Derfor innledet de også med å vise en kjent konfigurasjon av en HOF-400 arkmater og BQ-270 limbinder. Men som noe helt nytt, var at konfigurasjonen nå var utstyrt med en robotarm (TM5-900) som løftet bokblokken fra arkmateren og la den inn i permen. Denne robotarmen kan programmeres til å utføre flere av operasjonene som for øyeblikket er manuelle, for eksempel lasting, henting og pallelasting.
Den grunnleggende forutsetningen for at prosessene gradvis skal gjøres helautomatiske, er selvfølgelig at maskinene er automatiske. Det vil si at de kan innstille seg til kommandoer fra systemet.

Nye maskiner – online og integrerbare
Horizon benyttet også anledningen til å lansere den nye iCE Trimmer HT-300. Med bare en kniv kan den trimme alle tre sidene på en bokblokk. En gripearm klemmer boken fast i ryggen og snur etter tur topp, bunn og forkant mot kniven i raske bevegelser. Som en særlig mulighet kan den også trimme forkanten på bøker med flapper, uten å skjære av flappene. Det skjer ved at et par guider holder flappene åpne mens bogblokken trimmes i forkanten.
HT-300 er utstyrt med strekkodeleser og kan lese tykkelsen på bokblokken automatisk for at få det korrekte trykket. Den kan skjære opp til 300 bøker i timen. Er det snakk om tynnere bøker, kan den ta fire om gangen og dermed nå opp på 1.200 i timen.

Det andre nye iCE-produktet, iCE Binder BQ-500, er en limbinder med en topphastighet på 1.350 bøker i timen ved bøker med samme tykkelse. Hvis variasjonen i tykkelse er under fem millimeter kan den klare 800 bøker i timen og stiger variasjonen faller hastigheten ytterligere.
BQ-500 har utskiftbare limtanker så man relativt uanstrengt kan bytte mellom EVA og PUR-lim.

Med den første utgaven av iCE-Link (IoT Basic) kan man overvåke sine maskiner i sanntid, samt få statistikk på blant annet effektivitet, feiltyper m.m.

Ny programvare i tre trinn
Felles for de nye maskinene er at de er født med iCE-Link-programvaren og har sin egen internettforbindelse. Dette åpner for en rekke nye muligheter som iCE-Link-programvaren tilbyr. Den kommer i tre versjoner, hvorav den grunnleggende, kalt IoT Basic, er den første som er tilgjengelig. Med denne vil du kunne overvåke opptil 20 maskiner i sanntid. Du kan få status på om maskinene produserer, er under vedlikehold eller står stille, hvor mye de har produsert, om det har oppstått feil og i så fall hvilke, samt analyseverktøy som forteller om produktivitet, oppetid og mye mer.

På nyåret kommer det to utvidede versjoner, Automation og Enterprise. Automation vil være i stand til å motta og sende JDF-filer og generere JMF-filer for å sette opp automatiserte arbeidsflyter. Enterprise tar dette et skritt videre og kan brukes til å lage og planlegge oppgaver, beregne topper og komme med alternative forslag. Det kan integreres med MIS-systemer og sørger generelt for en mer strømlinjeformet produksjon.

 

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik