Marabu sikrer glasstrykket

Marabus nye silketrykkfarge Ultra Gloss LEDGL vil sikre trykket på glass. Foto: Marabu

Ultra Glass LEDGL. Dette er navnet på Marabus nye UV-LED herdbare silketrykk, som er spesielt utviklet for trykking på glass.

Behovet for dekorasjon i glassindustrien er stort og det stilles stadig høyere krav til produktenes design og overflatebehandling, skriver blekkprodusenten og maskinforhandleren Marabu i en pressemelding.

Sammen med glassprodusenter har de derfor utviklet en ny serie med herdbare silketrykkfarger, spesielt for trykk på glass. Ultra Glass LEDGL som fargene heter, har ifølge Marabu en umiddelbar vedheft, god opasitet og reaktivitet. Fargene inkluderer både høyglansede farger og ugjennomsiktige farger som kan brukes til trykking på mørke materialer.

Trykk i 360 grader
Ifølge Marabu har blekket en spesiell fugekompatibel sammensetning som gjør at utskriften kan klebe seg direkte og tåle riper. Herdingen muliggjør også trykking av motiver i 360 grader rundt, for eksempel en glassflaske eller glassboks, da det fremmer mellomherding (også kalt pinning).

Malingen stivner og kleber seg til glassoverflaten med en UV-LED-lampe. Foto: Marabu

Flere bruksområder
Applikasjoner som Ultra Glass LEDGL er egnet for, er trykking på glassemballasje som drikkeflasker, trykk på flatt glass for interiør, dekorering av produkter i kosmetikkindustrien, glassprodukter for farmasøytisk industri, på glasert keramikk, anodisert aluminium og lakkerte overflater. Det er også mulig å trykke på metall, og ifølge produsenten har fargen god motstandsdyktighet mot kjemikalier, vann og slitasje.

For å få et best mulig resultat, må man legge hefteforbedringsmidler til fargene og avhengig av bruksområde kan det være nødvendig å forbehandle trykkmaterialet, skriver Marabu i en pressemelding.

Fokus i flere år
På Marabu har silketrykkfarger som kan herdes med UV-LED vært i fokus i flere år. Deres første serie Ultra Pack LEDC ble lansert i 2015, og ifølge selskapet setter mange industribedrifter pris på fordelene med UV-herdede produkter. Et eksempel på dette er at det ikke genererer noe ozon, ikke inneholder kvikksølv, ikke krever forvarming som kan redusere nedetiden, og består av lysrør med lang levetid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.